• Pronalaženje prodavnice
  • Izbor jezika
    SR
    • CP
Nazad

Srednje
Srednji
Više od 60 min

Hvala na oceni

An error occurred[SR]

Već ste ocenili ovaj recept

  • Jela: Glavno jelo
  • Kuhinja: Srpska kuhinja
  • Dijeta: Klasik
  • Jelo: Ručak
  • Prilika: Vikend obrok
  • Sezonа: Sve sezone

Pošalji ovaj recept

Sarma
Srednje
Srednji
Više od 60 min
1/5

Molimo popunite sva obavezna polja da biste nastavili (*)

Sastojci

- 4 Porcije +
  • 3 kom. bibera
  • 2 g aleve parike
  • 5 g brašna
  • 1000 g junećeg mesa
  • 300 g crnog luka
  • 300 g kupusa
  • 2 kom. peršuna
  • 100 g pirinča
  • 3 g soli
  • 100 g šargarepe
  • 3 g vegete
  • 20 ml ulja
Sarma
Priprema

Odvojte listove dve glavice kiselog kupusa. Izdinstajte na ulju tri glavice crnog luka, dodajte 1 kg junećeg mesa i propržite. Posolite, pobiberite, dodajte malo vegete. Ubacite jednu izrendanu šargarepu i dve šolje pirinča opranog u nekoliko voda. Na kraju pobiberite i dodajte jednu kašičicu aleve tucane paprike i fil je gotov. Stavite jednu i po kašiku fila u list kupusa i uvijte sarmu. Od ovog fila možete napraviti 25-30 sarmi. Na dno lonca stavite koren od lista kupusa i dva lista, pa poređajte sarme. Na kraju prelijte zaprškom od malo ulja, jedne kašike brašna i malo tucane paprike. Nalijte sarme toplom vodom do vrha. Stavite nekoliko zrna krupnog bibera i nekoliko listova lovora. Poklopite i krčkajte na umerenoj temperaturi tri sata. Servirajte sarme sa listovima peršuna. Prijatno!

Dodaj u spisak za kupovinu
Izgleda da još nemate spisak za kupovinu. Kliknite na dugme ispod da biste kreirali novu.
Ovaj proizvod je već uključen u ovaj spisak
Proizvod dodat u spisak