• Pronalaženje prodavnice
  • Izbor jezika
    SR
    • CP
Nazad

Srednje
Srednji
Manje od 60 min

Hvala na oceni

An error occurred[SR]

Već ste ocenili ovaj recept

  • Jela: Glavno jelo
  • Kuhinja: Evropska kuhinja
  • Dijeta: Vegan
  • Jelo: Ručak
  • Prilika: Zeleni dan
  • Sezonа: Proleće,Leto

Pošalji ovaj recept

Ratatuj
Srednje
Srednji
Manje od 60 min

Molimo popunite sva obavezna polja da biste nastavili (*)

Sastojci

- 4 Porcije +
  • 1 kom. belоg luka
  • 40 ml belog vina
  • biberа
  • 1 kom. paprikе
  • 1/2 kom. ljute paprike
  • 100 g crnog luka
  • 15 ml maslinovog ulja
  • 300 ml paradajz sosa
  • 300 g paradajza
  • so
  • 150 g tikvica
  • 500 g plavih patlidžana
Ratatuj
Priprema

Iseckajte na krugove dva plava patlidžana, četiri paradajza i dve male tikvice. Posolite i pobiberite. Propržite glavicu crnog luka na maslinovom ulju, dodajte sitno iseckanu ljutu papriku i propržite još pet minuta. Ubacite malo belog luka i četiri iseckana paradajza. Prelijte dvema kašikama belog vina, dvema kašikama sosa od paradajza ili kečapa, posolite i pobiberite. Naseckajte peršun, papriku, beli luk, dodajte malo ulja i posolite. U tepsiju stavite sos koji ste pripremili, pa naređajte povrće po želji, potom prelijte sosom sa peršunom, paprikom i belim lukom. Pecite u zagrejanoj rerni oko 50 minuta na 180 stepeni. Uživajte u ovom zdravom obroku! Prijatno!

Dodaj u spisak za kupovinu
Izgleda da još nemate spisak za kupovinu. Kliknite na dugme ispod da biste kreirali novu.
Ovaj proizvod je već uključen u ovaj spisak
Proizvod dodat u spisak