• Pronalaženje prodavnice
  • Izbor jezika
    SR
    • CP
Nazad

Princes-krofne sa karamelizovanim kajsijama

Srednje
Srednji
Više od 60 min

Hvala na oceni

An error occurred[SR]

Već ste ocenili ovaj recept

  • Jela: Desert
  • Kuhinja: Internacionalna kuhinja
  • Dijeta: Klasik
  • Jelo: Dezert
  • Prilika: Uskršnja trpeza
  • Sezonа: Leto

Pošalji ovaj recept

Princes-krofne sa karamelizovanim kajsijama
Srednje
Srednji
Više od 60 min

Molimo popunite sva obavezna polja da biste nastavili (*)

Sastojci

- 6 Porcije +
  • 200 g brašna
  • 20 g gustina
  • 4 kom. jaja
  • 1000 ml mleka
  • 6 kom. kajsija
  • 1 kom. praška za pecivo
  • 2 kom. pudinga od vanile
  • 200 ml slatke pavlake
  • 150 g šećera
  • 2 kom. vanilin šećera
  • 100 ml ulja
Princes-krofne sa karamelizovanim kajsijama
Priprema

U šerpu sipajte 300 ml vode i 100 ml ulja, pa kada provri, dodajte brašno, gustin i prašak za pecivo. Sjedinite smesu i ostavite je da se hladi desetak minuta. Potom muteći lagano mikserom dodajte jedno po jedno jaje. Smesu stavite u kuhinjski špric, te istiskujte krugove na pleh obložen papirom za pečenje. Kore pecite na 180 stepeni 15–20 minuta ili dok ne dobiju zlatnu boju. Za to vreme pripremite fil od litra mleka, šećera, vanilin šećera i pudinga od vanile. Kad se puding ohladi, dodajte mu ulupanu slatku pavlaku, fino promešajte i filujte krofne. Pre serviranja princes-krofne pospite šećerom u prahu i ukrasite karamelizovanim kajsijama.

Dodaj u spisak za kupovinu
Izgleda da još nemate spisak za kupovinu. Kliknite na dugme ispod da biste kreirali novu.
Ovaj proizvod je već uključen u ovaj spisak
Proizvod dodat u spisak