• Pronalaženje prodavnice
  • Izbor jezika
    SR
    • CP
Nazad

Pohovane palačinke sa piletinom

Srednje
Srednji
Više od 60 min

Hvala na oceni

An error occurred[SR]

Već ste ocenili ovaj recept

  • Jela: Glavno jelo
  • Kuhinja: Srpska kuhinja
  • Dijeta: Klasik
  • Jelo: Ručak
  • Prilika: Recept za svaki dan
  • Sezonа: Sve sezone

Pošalji ovaj recept

Pohovane palačinke sa piletinom
Srednje
Srednji
Više od 60 min

Molimo popunite sva obavezna polja da biste nastavili (*)

Sastojci

- 4 Porcije +
  • 150 ml bešamel sosa
  • 1 kom. biberа
  • 150 g brašna
  • 2 kom. belоg luka
  • 3 kom. jaja
  • 1 kom. crnog luka
  • 8 kom. palačinki
  • 250 g pavlake
  • 350 g pilećeg filea
  • 200 g prezli
  • so
  • 150 g trapist sira
  • 100 g šampinjona
  • začinskog biljа
  • 50 ml ulja
Priprema

Pileće meso skuvajte i sameljite u blenderu. U dubljem tiganju ispržite iseckani crni i beli luk na malo ulja, dodajte samlevenu piletinu i iseckane šampinjone. Po potrebi dolijte malo vode i dodajte začinsko bilje, so i biber. Dinstajte 10 minuta ili dok voda ne ispari. U meso i šampinjone stavite prethodno pripremljeni bešamel sos i sir. Smesa od pilećeg mesa spremna je za filovanje palačinki, a potom treba da uvijete poput sarmi. Nafilovane palačinke uvaljajte u brašno, potom u umućena jaja, pa u prezle. Pržite ih svega pet-šest minuta, odnosno dok ne dobiju zlatnobraon boju. Predlažemo da palačinke servirate uz kuvani pirinač, čeri paradajz i tartar sos.

Dodaj u spisak za kupovinu
Izgleda da još nemate spisak za kupovinu. Kliknite na dugme ispod da biste kreirali novu.
Ovaj proizvod je već uključen u ovaj spisak
Proizvod dodat u spisak