Rezultati pretrage recepataPohovane palačinke sa piletinom
Maxi logoMaxi logo
  • Pohovane palačinke sa piletinom

Pohovane palačinke sa piletinom

Težina pripreme

Srednje

Vreme za pripremu

> 60 min

Cena

Srednji

Ocena

Još uvek nije ocenjen
Klasik
Recept za svaki dan
Glavno jelo
Pohovane palačinke sa piletinom

Sastojci za 4 Osoba/e

4 Osoba/e
  • 150 ml bešamel sosa
  • 1 kom. biberа
  • 150 g brašna
  • 2 kom. belоg luka
  • 3 kom. jaja
  • 1 kom. crnog luka
  • 8 kom. palačinki
  • 250 g pavlake
  • 350 g pilećeg filea
  • 200 g prezli
  • so
  • 150 g trapist sira
  • 100 g šampinjona
  • začinskog biljа
  • 50 ml ulja

Započni pripremu

Pileće meso skuvajte i sameljite u blenderu. U dubljem tiganju ispržite iseckani crni i beli luk na malo ulja, dodajte samlevenu piletinu i iseckane šampinjone. Po potrebi dolijte malo vode i dodajte začinsko bilje, so i biber. Dinstajte 10 minuta ili dok voda ne ispari. U meso i šampinjone stavite prethodno pripremljeni bešamel sos i sir. Smesa od pilećeg mesa spremna je za filovanje palačinki, a potom treba da uvijete poput sarmi. Nafilovane palačinke uvaljajte u brašno, potom u umućena jaja, pa u prezle. Pržite ih svega pet-šest minuta, odnosno dok ne dobiju zlatnobraon boju. Predlažemo da palačinke servirate uz kuvani pirinač, čeri paradajz i tartar sos.
Ocena
Još uvek nije ocenjen
Da li ste probali ovaj recept?
Recite nam koliko vam se dopalo
Srpska kuhinja
Klasik
Recept za svaki dan
Ručak
Sve sezone
Glavno jelo
  • Pohovane palačinke sa piletinom