• Pronalaženje prodavnice
  • Izbor jezika
    SR
    • CP
Nazad

Pileći bataci sa suvim šljivama

Srednje
Srednji
Više od 60 min

Hvala na oceni

An error occurred[SR]

Već ste ocenili ovaj recept

  • Jela: Glavno jelo
  • Kuhinja: Evropska kuhinja
  • Dijeta: Klasik
  • Jelo: Ručak
  • Prilika: Gurmanski obrok
  • Sezonа: Sve sezone

Pošalji ovaj recept

Pileći bataci sa suvim šljivama
Srednje
Srednji
Više od 60 min

Molimo popunite sva obavezna polja da biste nastavili (*)

Sastojci

- 4 Porcije +
  • 200 ml crnog vina
  • 1 kom. biberа
  • 3 kom. belоg luka
  • 10 ml maslinovog ulja
  • 2 kom. lovorovog lista
  • 100 g pečuraka
  • 50 g smđeg šećera
  • 4/5 kg pilećih bataka
  • 150 g suvih šljiva
  • so
Pileći bataci sa suvim šljivama
Priprema

Meso posolite i pobiberite, te ga stavite u vatrostalnu posudu sa poklopcem. Prelijte ga maslinovim uljem, dodajte sitno iseckani beli luk i lovorov list i pecite na 200 stepeni oko 45 minuta. U prvih 30 minuta pecite meso poklopljeno kako bi pustilo svoje sokove. Po potrebi, možete doliti vodu (maksimalno 100 ml). Nakon 30 minuta skinite poklopac, stavite oko mesa pečurke isečene na kolutove i suve šljive, sve zalijte vinom i šećerom i pecite još 15 minuta. Pileće batake servirajte uz pečurke i šljive i prelijte divnim sosom od pečenja.

Dodaj u spisak za kupovinu
Izgleda da još nemate spisak za kupovinu. Kliknite na dugme ispod da biste kreirali novu.
Ovaj proizvod je već uključen u ovaj spisak
Proizvod dodat u spisak