Rezultati pretrage recepataPečena ovčetina sa povrćem
Maxi logoMaxi logo
  • Pečena ovčetina sa povrćem

Pečena ovčetina sa povrćem

Težina pripreme

Srednje

Vreme za pripremu

Do 60 min

Cena

Srednji

Ocena

Još uvek nije ocenjen
Klasik
Vikend obrok
Glavno jelo
Pečena ovčetina sa povrćem

Sastojci za 3 Osoba/e

3 Osoba/e
  • 2 kom. belоg luka
  • 100 ml belog vina
  • 100 g crnog luka
  • 15 g ruzmarina
  • 300 g krompira
  • 100 ml maslinovog ulja
  • 1/2 kg jagnjećeg mesa
  • 100 ml vinskog sirćta

Započni pripremu

Dobro izmešajte 100 ml maslinovog ulja, 100 ml vinskog sirćeta, 100 ml belog vina, iseckan crni luk, iseckana dva čena belog luka, kašiku sušenog ruzmarina, biber i so. Ovčetinu stavite u veću plitku činiju i prelijte marindaom. Poklopite je poklopcem ili alu-folijom i ostavite u frižideru najmanje dva sata. Podmažite pleh uljem i stavite meso, pecite 20 minuta dolivajući pomalo vode, potom ubacite komade iseckanog krompira i pecite dok meso i krompir ne omekšaju. Prijatno!
Ocena
Još uvek nije ocenjen
Da li ste probali ovaj recept?
Recite nam koliko vam se dopalo
Internacionalna kuhinja
Klasik
Vikend obrok
Ručak
Sve sezone
Glavno jelo
  • Pečena ovčetina sa povrćem