• Pronalaženje prodavnice
  • Izbor jezika
    SR
    • CP
Nazad

Pečena ovčetina sa povrćem

Srednje
Srednji
Manje od 60 min

Hvala na oceni

An error occurred[SR]

Već ste ocenili ovaj recept

  • Jela: Glavno jelo
  • Kuhinja: Internacionalna kuhinja
  • Dijeta: Klasik
  • Jelo: Ručak
  • Prilika: Vikend obrok
  • Sezonа: Sve sezone

Pošalji ovaj recept

Pečena ovčetina sa povrćem
Srednje
Srednji
Manje od 60 min

Molimo popunite sva obavezna polja da biste nastavili (*)

Sastojci

- 3 Porcije +
  • 2 kom. belоg luka
  • 100 ml belog vina
  • 100 g crnog luka
  • 15 g ruzmarina
  • 300 g krompira
  • 100 ml maslinovog ulja
  • 1/2 kg jagnjećeg mesa
  • 100 ml vinskog sirćta
Priprema

Dobro izmešajte 100 ml maslinovog ulja, 100 ml vinskog sirćeta, 100 ml belog vina, iseckan crni luk, iseckana dva čena belog luka, kašiku sušenog ruzmarina, biber i so. Ovčetinu stavite u veću plitku činiju i prelijte marindaom. Poklopite je poklopcem ili alu-folijom i ostavite u frižideru najmanje dva sata. Podmažite pleh uljem i stavite meso, pecite 20 minuta dolivajući pomalo vode, potom ubacite komade iseckanog krompira i pecite dok meso i krompir ne omekšaju. Prijatno!

Dodaj u spisak za kupovinu
Izgleda da još nemate spisak za kupovinu. Kliknite na dugme ispod da biste kreirali novu.
Ovaj proizvod je već uključen u ovaj spisak
Proizvod dodat u spisak