• Pronalaženje prodavnice
  • Izbor jezika
    SR
    • CP
Nazad

Pasta sa plavim patlidžanom i tikvicama

Lako
Nizak
Više od 30 min

Hvala na oceni

An error occurred[SR]

Već ste ocenili ovaj recept

  • Jela: Glavno jelo
  • Kuhinja: Italijanska kuhinja
  • Dijeta: Vegetarijanski
  • Jelo: Ručak
  • Prilika: Recept za svaki dan
  • Sezonа: Proleće,Leto

Pošalji ovaj recept

Pasta sa plavim patlidžanom i tikvicama
Lako
Nizak
Više od 30 min

Molimo popunite sva obavezna polja da biste nastavili (*)

Sastojci

- 3 Porcije +
  • 1 kom. belоg luka
  • 80 g crvenog luka
  • 6 kom. bosiljka
  • 6 kom. nane
  • 1 kom. ljute paprike
  • 3 g origana
  • 200 g paradajza
  • 300 g plavih patlidžana
  • 150 g tikvica
Pasta sa plavim patlidžanom i tikvicama
Priprema

Zagrejte tiganj, stavite malo maslinovog ulja i ubacite crveni luk, pržite dva-tri minuta, potom ubacite jedan iseckani patlidžan i tri male tikvice. Bilo bi dobro da su sve različite boje, zbog šarenila i različitog ukusa. Pržite ih na visokoj temperaturi pet minuta. Stavite iseckani beli luk, iseckanu ljutu papričicu i paradajz. Posolite i pobiberite. Ostavite da se proprži još par minuta, zatim dodajte origano, bosiljak i listiće nane. Prethodno obarenu testeninu servirajte na tanjire, a zatim preko stavite povrće. Možete narendati i parmezan i jelo je spremno!

Dodaj u spisak za kupovinu
Izgleda da još nemate spisak za kupovinu. Kliknite na dugme ispod da biste kreirali novu.
Ovaj proizvod je već uključen u ovaj spisak
Proizvod dodat u spisak