• Pronalaženje prodavnice
  • Izbor jezika
    SR
    • CP
Nazad

Domaće njoke u crvenom sosu sa sirom

Srednje
Srednji
Više od 60 min

Hvala na oceni

An error occurred[SR]

Već ste ocenili ovaj recept

  • Jela: Glavno jelo
  • Kuhinja: Italijanska kuhinja
  • Dijeta: Vegetarijanski
  • Jelo: Večera
  • Prilika: Romantični obrok
  • Sezonа: Sve sezone

Pošalji ovaj recept

Domaće njoke u crvenom sosu sa sirom
Srednje
Srednji
Više od 60 min

Molimo popunite sva obavezna polja da biste nastavili (*)

Sastojci

- 2 Porcije +
  • 2 kom. belоg luka
  • 500 g čeri paradajza
  • 400 g brašna
  • 1000 g krompira
  • 25 ml maslinovog ulja
  • 100 g mocarela sira
  • 5 g origana
  • 20 kom. bosiljka
Domaće njoke u crvenom sosu sa sirom
Priprema

Potrebno: 1 kg krompira, oko 400 g brašna, maslinovo ulje, 2 čena belog luka, 500 g čeri paradajza, origano, svež bosiljak, 100 g mocarele ili biljnog kačkavalja. Oljuštite krompir, isecite ga i skuvajte ih kao za krompir pire. Izgnječite ga i ostavite da se hladi. Polako dodajte brašno sve vreme mešajući. Kada dobijete testo, stavite ga na pobrašnjenu površinu i mesite dodajući brašna po potrebi. Gotovo testo isecite na pet delova, pa svaki oblikujte u valjak debljine palca. Isecite komade dužine 3 cm i na svakom viljuškom napravite nabore. Pošto su njoke spremne za kuvanje, možete početi sa pripremom sosa. Na maslinovom ulju propržite dva čena belog luka, dodajte paradajz, posolite, pobiberite i dinstajte dok paradajz ne pusti tečnost. Sveže njoke kuvajte u ključaloj slanoj vodi dok ne isplivaju na površinu. Nakon desetak minuta dodajte paradajz sosu malo vode (vruće ili od njoka) i promešajte. Kuvajte još 10 minuta, dodajte mocarelu, naseckani bosiljak i origano.

Dodaj u spisak za kupovinu
Izgleda da još nemate spisak za kupovinu. Kliknite na dugme ispod da biste kreirali novu.
Ovaj proizvod je već uključen u ovaj spisak
Proizvod dodat u spisak