• Pronalaženje prodavnice
  • Izbor jezika
    SR
    • CP
Nazad

Italijanski bolonjeze sos

Srednje
Visok
Više od 30 min

Hvala na oceni

An error occurred[SR]

Već ste ocenili ovaj recept

  • Jela: Sos
  • Kuhinja: Italijanska kuhinja
  • Dijeta: Klasik
  • Jelo: Večera
  • Prilika: Veče za prijateljima
  • Sezonа: Sve sezone

Pošalji ovaj recept

Italijanski bolonjeze sos
Srednje
Visok
Više od 30 min

Molimo popunite sva obavezna polja da biste nastavili (*)

Sastojci

- 4 Porcije +
  • 1 kom. belоg luka
  • biberа
  • 5 kom. bosiljka
  • 100 g crnog luka
  • 1500 g junećeg mlevenog mesa
  • 5 g origana
  • 200 ml pasiranog paradajza
  • so
  • 5 g šećera
Italijanski bolonjeze sos
Priprema

Na nauljen tiganj stavite iseckani crni luk, posolite i pobiberite. Kada se prodinsta, dodajte 500 g mlevenog goveđeg mesa i malo vode. Kada meso bude skoro gotovo, dodajte pasirani paradajz i jedan čen iseckanog belog luka. Dinstajte još desetak minuta, sipajte kašičicu šećera, kako bi se izgubila kiselost od paradjaza, dodjate malo origana i malo bosiljka i vaš sos je spreman. Prijatno!

Dodaj u spisak za kupovinu
Izgleda da još nemate spisak za kupovinu. Kliknite na dugme ispod da biste kreirali novu.
Ovaj proizvod je već uključen u ovaj spisak
Proizvod dodat u spisak