• Pronalaženje prodavnice
  • Izbor jezika
    SR
    • CP
Nazad

Lako
Srednji
Više od 30 min

Hvala na oceni

An error occurred[SR]

Već ste ocenili ovaj recept

  • Jela: Glavno jelo
  • Kuhinja: Italijanska kuhinja
  • Dijeta: Klasik
  • Jelo: Večera
  • Prilika: Romantični obrok
  • Sezonа: Sve sezone

Pošalji ovaj recept

Pasta karbonare
Lako
Srednji
Više od 30 min

Molimo popunite sva obavezna polja da biste nastavili (*)

Sastojci

- 2 Porcije +
  • 10 g maslaca
  • 1 kom. biberа
  • 10 ml maslinovog ulja
  • 200 g parmezana
  • so
  • 250 ml neutralne pavlake
  • 500 g taljatela
  • 150 g šunkarice
Pasta karbonare
Priprema

Kuvajte testeninu u blago posoljnoj vodi. U tiganju na malo maslaca ispržite šunkaricu isečenu na trake i šampinjone isečene na listiće. Potom dodajte neutralnu pavlaku i začine, te krkčajte još 4-5 minuta dok ne dobijete kremasti sos. Tradicionalnim italijanskim sosom prelijte taljatele, pospite parmezanom i prelijte maslinovim uljem. Uz njih odlično ide čaša crnog vina.

Dodaj u spisak za kupovinu
Izgleda da još nemate spisak za kupovinu. Kliknite na dugme ispod da biste kreirali novu.
Ovaj proizvod je već uključen u ovaj spisak
Proizvod dodat u spisak