Rezultati pretrage recepataPačetina sa jabukama i suvim šljivama
Maxi logoMaxi logo
  • Pačetina sa jabukama i suvim šljivama

Pačetina sa jabukama i suvim šljivama

Težina pripreme

Srednje

Vreme za pripremu

> 60 min

Cena

Visok

Ocena

Još uvek nije ocenjen
Klasik
Novogodišnja trpeza
Glavno jelo
Pačetina sa jabukama i suvim šljivama

Sastojci za 4 Osoba/e

4 Osoba/e
  • 1 kom. biberа
  • 3 kom. belоg luka
  • 200 ml crnog vina
  • 3 kom. jabuka
  • 2 kom. lovorovog lista
  • 50 g smđeg šećera
  • 2500 g patke
  • 10 ml maslinovog ulja
  • so
  • 150 g suvih šljiva

Započni pripremu

Patku posolite i pobiberite, pa je stavite u vatrostalnu posudu sa poklopcem. Prelijte je maslinovim uljem, dodajte sitno iseckani beli luk i lovorov list, te je pecite u rerni na 200 stepeni oko 90 minuta. U prvih 60 minuta pecite je poklopljenu kako bi meso pustilo svoje sokove. Po potrebi, možete doliti vode (maksimalno 100 ml). Nakon 60 minuta skinite poklopac sa posude, stavite oko patke jabuke isečene na kolutove i suve šljive, te zalijte sve vinom i šećerom i pecite još 30 minuta. Pačetinu servirajte uz jabuke i šljive i prelijte divnim sosom od pečenja.
Ocena
Još uvek nije ocenjen
Da li ste probali ovaj recept?
Recite nam koliko vam se dopalo
Evropska kuhinja
Klasik
Novogodišnja trpeza
Ručak
Sve sezone
Glavno jelo
  • Pačetina sa jabukama i suvim šljivama