• Pronalaženje prodavnice
  • Izbor jezika
    SR
    • CP
Nazad

Musaka sa crvenom paprikom

Lako
Srednji
Više od 60 min

Hvala na oceni

An error occurred[SR]

Već ste ocenili ovaj recept

  • Jela: Glavno jelo
  • Kuhinja: Grčka kuhinja
  • Dijeta: Klasik
  • Jelo: Ručak
  • Prilika: Recept za svaki dan
  • Sezonа: Sve sezone

Pošalji ovaj recept

Musaka sa crvenom paprikom
Lako
Srednji
Više od 60 min

Molimo popunite sva obavezna polja da biste nastavili (*)

Sastojci

- 4 Porcije +
  • biberа
  • 2 kom. crnog luka
  • 2 kom. jaja
  • 500 g svinjskog mlevenog mesa
  • 100 g kačkavalja
  • 200 ml mleka
  • so
  • 800 g paprike
Musaka sa crvenom paprikom
Priprema

Za musaku vam je potrebno oko 800 g pečenih paprika i pola kilograma mlevenog mesa po izboru. Sitno naseckajte glavicu crnog luka i izdinstajte na ulju. Dodajte mleveno meso, so, biber i začine po želji. Sve zajedno dinstajte dok meso ne pobeli, a voda ne ispari. U vatrostalnu posudu ređajte oljuštene i očišćene pečene paprike dok ne pokrijete dno posude. Zatim dodajte red mesa, pa opet paprike. Umutite dva jajeta sa šoljom mleka i sve zajedno prelijte preko musake. Po površini musake možete izrendati sir. Stavite u zagrejanu rernu i pecite 15-20 minuta na temperaturi od 250 stepeni.

Dodaj u spisak za kupovinu
Izgleda da još nemate spisak za kupovinu. Kliknite na dugme ispod da biste kreirali novu.
Ovaj proizvod je već uključen u ovaj spisak
Proizvod dodat u spisak