• Pronalaženje prodavnice
  • Izbor jezika
    SR
    • CP
Nazad

Musaka od plavog patlidžana

Srednje
Srednji
Manje od 30 min

Hvala na oceni

An error occurred[SR]

Već ste ocenili ovaj recept

  • Jela: Glavno jelo
  • Kuhinja: Grčka kuhinja
  • Dijeta: Klasik
  • Jelo: Ručak
  • Prilika: Recept za svaki dan
  • Sezonа: Leto,Jesеn

Pošalji ovaj recept

Musaka od plavog patlidžana
Srednje
Srednji
Manje od 30 min
5/5

Molimo popunite sva obavezna polja da biste nastavili (*)

Sastojci

- 4 Porcije +
  • 200 g brašna
  • 2 kom. jaja
  • 100 g kačkavalja
  • 300 g svinjskog mlevenog mesa
  • 200 ml mleka
  • 2 kom. paprike
  • 2 kom. paradajza
  • 5 kom. plavih patlidžana
Musaka od plavog patlidžana
Priprema

Kilogram plavog patlidžana operite i isecite na kolutiće. Svaki kolut patlidžana uvaljajte u dva umućena, posoljena jajeta, a zatim u brašno, pa ispržite na ulju. Na tiganju takođe propržite 300 g mlevenog mesa sa komadima paradajza i paprike. Na dno vatrostalne činije ređajte patlidžan, pa zatim meso i tako redom. Na vrh musake stavite patlidžan i prelijte umućenim jajetom i čašom mleka. Preko poslednjeg sloja izrendajte malo kačkavalja. Pecite musaku pola sata na 200 stepeni.

Dodaj u spisak za kupovinu
Izgleda da još nemate spisak za kupovinu. Kliknite na dugme ispod da biste kreirali novu.
Ovaj proizvod je već uključen u ovaj spisak
Proizvod dodat u spisak