Rezultati pretrage recepataMusaka od plavog patlidžana
Maxi logoMaxi logo
  • Musaka od plavog patlidžana

Musaka od plavog patlidžana

Težina pripreme

Srednje

Vreme za pripremu

Do 30 min

Cena

Srednji

Ocena

5 od 5
Klasik
Recept za svaki dan
Glavno jelo
Musaka od plavog patlidžana

Sastojci za 4 Osoba/e

4 Osoba/e
  • 200 g brašna
  • 2 kom. jaja
  • 100 g kačkavalja
  • 300 g svinjskog mlevenog mesa
  • 200 ml mleka
  • 2 kom. paprike
  • 2 kom. paradajza
  • 5 kom. plavih patlidžana

Kupi sastojke

Osnovni sastojci
  • Psenicno brasno T400 glatko Premia 1kg
    1 Kg
    49.99 rsd/Kg
    49,99 RSD
  • Jaja iz podnog uzgoja 10/1 Premia
    10 kom
    21 rsd/kom
    209,99 RSD
  • Biser edamer 250 gr 45%mm
    250 gr
    1347.96 rsd/Kg
    336,99 RSD
  • Svinj.usitnjeno meso I kat.Premia 450g
    Ovaj proizvod više nije dostupan
  • Započni pripremu

    Kilogram plavog patlidžana operite i isecite na kolutiće. Svaki kolut patlidžana uvaljajte u dva umućena, posoljena jajeta, a zatim u brašno, pa ispržite na ulju. Na tiganju takođe propržite 300 g mlevenog mesa sa komadima paradajza i paprike. Na dno vatrostalne činije ređajte patlidžan, pa zatim meso i tako redom. Na vrh musake stavite patlidžan i prelijte umućenim jajetom i čašom mleka. Preko poslednjeg sloja izrendajte malo kačkavalja. Pecite musaku pola sata na 200 stepeni.
    Ocena
    Da li ste probali ovaj recept?
    Recite nam koliko vam se dopalo
    Grčka kuhinja
    Klasik
    Recept za svaki dan
    Ručak
    Leto,Jesеn
    Glavno jelo
    • Musaka od plavog patlidžana

    Kupi sastojke

    Osnovni sastojci
  • Psenicno brasno T400 glatko Premia 1kg
    1 Kg
    49.99 rsd/Kg
    49,99 RSD
  • Jaja iz podnog uzgoja 10/1 Premia
    10 kom
    21 rsd/kom
    209,99 RSD
  • Biser edamer 250 gr 45%mm
    250 gr
    1347.96 rsd/Kg
    336,99 RSD
  • Svinj.usitnjeno meso I kat.Premia 450g
    Ovaj proizvod više nije dostupan