Maxi logoMaxi logo
  • Miso supa

Miso supa

Težina pripreme

Srednje

Vreme za pripremu

> 30 min

Cena

Srednji

Ocena

4 od 5
Vegetarijanski
Recept za svaki dan
Supa/čorbe
Miso supa

Sastojci za 2 Osoba/e

2 Osoba/e
  • 3 g aleve parike
  • 400 g algi
  • 10 g đumbira
  • 1 g miso paste
  • 2 kom. peršuna
  • 50 g praziluka
  • 100 g šargarepe
  • 1 ml tamari sosa
  • 100 g testenine fusili

Započni pripremu

Zagrejte litar vode do ključanja. U posebnoj posudi stavite malo algi da se natope vodom. Kada voda proključa, dodajte dve sitno seckane šargarepe, malo praziluka i peršuna. Pustite par minuta da se kuva, pa dodajte alge sa vodom, malo đumbira ili aleve paprike i šaku testenina. U međuvremenu u šoljici sa hladnom vodom razmutite kašiku miso paste. Kad testenina bude kuvana, sklonite posudu sa vatre, sačekajte minut, dva i dodajte onda razmućenu miso pastu i po želji kašičicu tamari sosa, promešajte i miso supa je gotova. Uživajte u ovom tradicionalnom japanskom jelu! Prijatno!
Ocena
Da li ste probali ovaj recept?
Recite nam koliko vam se dopalo
Daleki istok
Vegetarijanski
Recept za svaki dan
Ručak
All seasons
Supa/čorbe
  • Miso supa