Preskoči link
  • Dostava u vreme koje odabereš
  • Poruči do 21h za sledeće jutro
  • Donosimo teške artikle do tvojih vrata
Maxi logo
  • Miso supa

Miso supa

Miso supa
Srednje
> 30 min
4/5
Srednji

Sastojci za

Sastojci
2 porcije
  • 3 g aleve parike
  • 400 g algi
  • 10 g đumbira
  • 1 g miso paste
  • 2 kom. peršuna
  • 50 g praziluka
  • 100 g šargarepe
  • 1 ml tamari sosa
  • 100 g testenine fusili
  • 3 g aleve parike
  • 400 g algi
  • 10 g đumbira
  • 1 g miso paste
  • 2 kom. peršuna
  • 50 g praziluka
  • 100 g šargarepe
  • 1 ml tamari sosa
  • 100 g testenine fusili

Započni pripremu

Zagrejte litar vode do ključanja. U posebnoj posudi stavite malo algi da se natope vodom. Kada voda proključa, dodajte dve sitno seckane šargarepe, malo praziluka i peršuna. Pustite par minuta da se kuva, pa dodajte alge sa vodom, malo đumbira ili aleve paprike i šaku testenina. U međuvremenu u šoljici sa hladnom vodom razmutite kašiku miso paste. Kad testenina bude kuvana, sklonite posudu sa vatre, sačekajte minut, dva i dodajte onda razmućenu miso pastu i po želji kašičicu tamari sosa, promešajte i miso supa je gotova. Uživajte u ovom tradicionalnom japanskom jelu! Prijatno!

Ocena

Da li ste probali ovaj recept?

Recite nam koliko vam se dopalo
Daleki istok
Vegetarijanski
Recept za svaki dan
Ručak
All seasons
Supa/čorbe