• Pažljivo biramo i brinemo o svežini proizvoda
  • Asortiman od preko 15.000 artikala
  • Cene i promocije iste kao u Maxi radnjama
  • Besplatna dostava u terminu koji sami birate
  • Brza kupovina
  • Spiskovi  
Nazad

Lazanje bolonjeze sa tikvicama

Teško
Visok
Više od 60 min

Hvala na oceni

An error occurred[SR]

Već ste ocenili ovaj recept

  • Jela: Glavno jelo
  • Kuhinja: Italijanska kuhinja
  • Dijeta: Klasik
  • Jelo: Večera
  • Prilika: Vikend obrok
  • Sezonа: Sve sezone

Pošalji ovaj recept

Lazanje bolonjeze sa tikvicama
Teško
Visok
Više od 60 min

Molimo popunite sva obavezna polja da biste nastavili (*)

Sastojci

- 4 Porcije +
  • biberа
  • 5 kom. bosiljka
  • 100 g crnog luka
  • 2 kom. belоg luka
  • 15 ml maslinovog ulja
  • 1 kom. jaja
  • 50 g parmezana
  • 5 g origana
  • 500 g svinjskog mlevenog mesa
  • 150 g mocarela sira
  • so
  • 1 kom. ljute paprike
  • 300 g tikvica
Lazanje bolonjeze sa tikvicama
Priprema

Potrebno: 500 g mlevenog mesa po izboru, 2 veće tikvice narezane kao na fotografiji, 1 crni luk, 2 čena belog luka, maslinovo ulje, 1 sveža papričica, pakovanje mocarele u komadu ili nekog sira po izboru, šaka narendanog parmezana, 1 jaje, so i biber, origano, bosiljak. Iseckajte crni i beli luk, stavite malo maslinovog ulja i ubacite meso da se prži. Začinite solju i biberom. Kada meso poprimi boju, dodajte svežu papričicu, origano i bosiljak po želji. Meso bi trebalo da se krčka oko 20 minuta, a za to vreme zagrejte rernu na 180 stepeni. Tikvice narežite na tanje trakice, posolite i ostavite da stoje nekoliko minuta. Zatim ih iscedite i propržite na maslinovom ulju s obe strane po minut. Pomešajte jaje i parmezan i dodajte malo soli i bibera. U posudu za pečenje na dno stavite malo maslinovog ulja, zatim poređajte tikvice, pa sve premažite smesom jaja i parmezana. Nakon toga stavite meso i preko njega rasporedite iseckanu mocarelu. Ponavljajte postupak dok ne iskoristite sve sastojke. Na vrh stavite mocarelu, prekrijte alu-folijom i stavite u rernu. Pecite prekriveno oko 40 minuta, pa još 5-10 minuta otkriveno kako bi lazanje porumenele. Prijatno!

Dodaj u spisak za kupovinu
Izgleda da još nemate spisak za kupovinu. Kliknite na dugme ispod da biste kreirali novu.
Ovaj proizvod je već uključen u ovaj spisak
Proizvod dodat u spisak