Pažljivo biramo i brinemo o svežini proizvoda
Širok asortiman
Dostava u vremenskim okvirima od 2h
Na teritoriji Beograda i Novog Sada
Preskoči link
Maxi logoMaxi logo

Dobro došli

Moja stranica
0
Rezultati pretrage recepataSarme u vinovom listu
Maxi logoMaxi logo
  • Sarme u vinovom listu

Sarme u vinovom listu

Težina pripreme

Teško

Vreme za pripremu

> 60 min

Cena

Visok

Ocena

2 od 5
Klasik
Gurmanski obrok
Glavno jelo
Sarme u vinovom listu

Sastojci za 4 Osoba/e

4 Osoba/e
  • 100 g crnog luka
  • biberа
  • 400 g listova vinove loze
  • 15 g aleve parike
  • 30 ml maslinovog ulja
  • 300 g svinjskog mlevenog mesa
  • 200 g paradajza
  • 5 kom. peršuna
  • so
  • 70 g pirinča
  • 15 g vegete

Kupi sastojke

Osnovni sastojci
  • Persun koren folija dom 400g Maxi Pij.
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    400 gr
    374.98 rsd/Kg
    149,99 RSD
    7229561
  • Ulje maslin.dev.extra vergine Maxi 1l
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    1 L
    778.99 rsd/L
    778,99 RSD
    7187499
  • Paprika slatka zacinska Aleva 50g
    50 gr
    3379.8 rsd/Kg
    168,99 RSD
    7177742
  • Pirinac dugo zrno Maxi 500g
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    159.98 rsd/Kg
    79,99 RSD
    7485994
  • Započni pripremu

    Operite mlado lišće vinove loze. Stavite ih u šerpu sa mlakom vodom i posolite. Povremeno okrećite lišće dok voda ne prokuva. Čim voda provri, skinite sa vatre, ocedite lišće i stavite ga da se hladi. U međuvremenu na nauljenom toganju izdinstajte sitno iseckani crni luk. Dodajte malo vegete i aleve paprike, posolite i pobiberite. Kad je gotovo, skinite sa vatre i ostavite da se malo ohladi. Dodajte mleveno meso luku i pomešajte. Dodajte i šolju opranog pirinča i sitno naseckani peršun, promešajte. U list vinove loze stavite malo smese i uvijte u sarmu. Ponovite postupak dok ima smese. Poređajte sarme u dublji lonac. Dodajte sitno iseckani paradajz, maslinovo ulje, vodu i ostavite da se kuva na umerenoj temperaturi. Kada je gotovo sa kuvanjem, sarme premestite u vatrostalnu posudu i stavite 10 minuta u rerni na 150 stepeni. Servirajte uz kiselo mleko. Prijatno!
    Ocena
    Da li ste probali ovaj recept?
    Recite nam koliko vam se dopalo
    Srpska kuhinja
    Klasik
    Gurmanski obrok
    Ručak
    Sve sezone
    Glavno jelo
    • Sarme u vinovom listu

    Kupi sastojke

    Osnovni sastojci
  • Persun koren folija dom 400g Maxi Pij.
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    400 gr
    374.98 rsd/Kg
    149,99 RSD
    7229561
  • Ulje maslin.dev.extra vergine Maxi 1l
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    1 L
    778.99 rsd/L
    778,99 RSD
    7187499
  • Paprika slatka zacinska Aleva 50g
    50 gr
    3379.8 rsd/Kg
    168,99 RSD
    7177742
  • Pirinac dugo zrno Maxi 500g
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    159.98 rsd/Kg
    79,99 RSD
    7485994