• Pronalaženje prodavnice
  • Izbor jezika
    SR
    • CP
Nazad

Teško
Visok
Više od 60 min

Hvala na oceni

An error occurred[SR]

Već ste ocenili ovaj recept

  • Jela: Glavno jelo
  • Kuhinja: Srpska kuhinja
  • Dijeta: Klasik
  • Jelo: Ručak
  • Prilika: Gurmanski obrok
  • Sezonа: Sve sezone

Pošalji ovaj recept

Sarme u vinovom listu
Teško
Visok
Više od 60 min

Molimo popunite sva obavezna polja da biste nastavili (*)

Sastojci

- 4 Porcije +
  • biberа
  • 15 g aleve parike
  • 100 g crnog luka
  • 300 g svinjskog mlevenog mesa
  • 400 g listova vinove loze
  • 200 g paradajza
  • 30 ml maslinovog ulja
  • 5 kom. peršuna
  • 70 g pirinča
  • so
  • 15 g vegete
Priprema

Operite mlado lišće vinove loze. Stavite ih u šerpu sa mlakom vodom i posolite. Povremeno okrećite lišće dok voda ne prokuva. Čim voda provri, skinite sa vatre, ocedite lišće i stavite ga da se hladi. U međuvremenu na nauljenom toganju izdinstajte sitno iseckani crni luk. Dodajte malo vegete i aleve paprike, posolite i pobiberite. Kad je gotovo, skinite sa vatre i ostavite da se malo ohladi. Dodajte mleveno meso luku i pomešajte. Dodajte i šolju opranog pirinča i sitno naseckani peršun, promešajte. U list vinove loze stavite malo smese i uvijte u sarmu. Ponovite postupak dok ima smese. Poređajte sarme u dublji lonac. Dodajte sitno iseckani paradajz, maslinovo ulje, vodu i ostavite da se kuva na umerenoj temperaturi. Kada je gotovo sa kuvanjem, sarme premestite u vatrostalnu posudu i stavite 10 minuta u rerni na 150 stepeni. Servirajte uz kiselo mleko. Prijatno!

Dodaj u spisak za kupovinu
Izgleda da još nemate spisak za kupovinu. Kliknite na dugme ispod da biste kreirali novu.
Ovaj proizvod je već uključen u ovaj spisak
Proizvod dodat u spisak