• Pronalaženje prodavnice
  • Izbor jezika
    SR
    • CP
Nazad

Srednje
Srednji
Više od 60 min

Hvala na oceni

An error occurred[SR]

Već ste ocenili ovaj recept

  • Jela: Hleb i peciva
  • Kuhinja: Evropska kuhinja
  • Dijeta: Klasik
  • Jelo: Dezert
  • Prilika: Božićna trpeza
  • Sezonа: Sve sezone

Pošalji ovaj recept

Kroasani sa orasima
Srednje
Srednji
Više od 60 min

Molimo popunite sva obavezna polja da biste nastavili (*)

Sastojci

- 10 Porcije +
  • 200 ml jogurta
  • 650 g brašna
  • 1 kom. jaja
  • limuna
  • 50 g margarina
  • 200 ml mleka
  • 200 g maslaca
  • 1 kom. svežeg kvasca
  • 10 g šećera
  • 60 g oraha
  • 5 g soli
  • 40 g šećera u prahu
  • 1 kom. vanilin šećera
Kroasani sa orasima
Priprema

Kvasac i šećer dodajte u 100 ml mlakog mleka i ostavite da naraste. Puter otopite i ostavite da se malo prohladi. Ostatak mleka i jogurt smlačite. Umutite jaje i so, dodajte margarin, nadošli kvasac, mleko i jogurt, vanilin šećer i koricu limuna, pa izmešajte. Brašno sipajte postepeno, zamesite glatko testo, pokrijte ga i ostavite na toplom da naraste. Premesite testo na dasci posutoj brašnom, podelite ga na sedam jednakih loptica, svaku malo premesite i ostavite da se odmori desetak minuta. Svaku lopticu istanjite oklagijom na veličinu malog tanjira, narendajte hladan puter i slažite jednu na drugu (poslednja se ne premazuje). Složene kore istanjite oklagijom na oko 0,5 cm debljine, u četvorougaonik. Isecite ga na 16 jednakih delova, stavite na sredinu orahe pomešane sa šećerom, preklopite dve suprotne strane ka sredini i lagano pritisnite da se ivice spoje. Ređajte u podmazan pleh, ostavite da kroasani narastu i pecite na 180 stepeni da fino porumene. Pospite ih šećerom u prahu.

Dodaj u spisak za kupovinu
Izgleda da još nemate spisak za kupovinu. Kliknite na dugme ispod da biste kreirali novu.
Ovaj proizvod je već uključen u ovaj spisak
Proizvod dodat u spisak