• Pronalaženje prodavnice
  • Izbor jezika
    SR
    • CP
Nazad

Srednje
Visok
Više od 60 min

Hvala na oceni

An error occurred[SR]

Već ste ocenili ovaj recept

  • Jela: Glavno jelo
  • Kuhinja: Srpska kuhinja
  • Dijeta: Klasik
  • Jelo: Ručak
  • Prilika: Recept za svaki dan
  • Sezonа: Sve sezone

Pošalji ovaj recept

Krmenadle
Srednje
Visok
Više od 60 min

Molimo popunite sva obavezna polja da biste nastavili (*)

Sastojci

- 4 Porcije +
  • 100 ml belog vina
  • 5 kom. belоg luka
  • 1 kom. biberа
  • 20 g brašna
  • 100 g crnog luka
  • 1 kom. lovorovog list
  • 1000 kg krmenadli
  • 3 g soli
  • 1 kom. kocke za supu
  • 30 ml ulja
Krmenadle
Priprema

Očišćene krmenadle posolite i pobiberite. Uvaljajte ih u brašno i pržite na ulju dok ne dobiju lepu, rumenu boju. Potom ih stavite u vatrostalnu posudu sa lovorovim listom. Propržite crni luk, dodajte beli luk i tri kašike brašna. U pola litra vrele vode dodajte kocku za supu i time prelijte luk i brašno u tiganju. Posolite i pobiberite. Prelijte krmenadle sosom iz tiganja, a zatim i vinom. Prekrijte posudu alu-folijom i pecite u rerni 45 minuta na 180 stepeni. Potom sklonite foliju i pecite još 10 minuta. Prijatno!

Dodaj u spisak za kupovinu
Izgleda da još nemate spisak za kupovinu. Kliknite na dugme ispod da biste kreirali novu.
Ovaj proizvod je već uključen u ovaj spisak
Proizvod dodat u spisak