• Pronalaženje prodavnice
  • Izbor jezika
    SR
    • CP
Nazad

Kiseli ljubilčasti karfiol

Lako
Srednji
Manje od 60 min

Hvala na oceni

An error occurred[SR]

Već ste ocenili ovaj recept

  • Jela: Salate
  • Kuhinja: Srpska kuhinja
  • Dijeta: Vegan
  • Jelo: Užina
  • Prilika: Zimnica
  • Sezonа: Leto

Pošalji ovaj recept

Kiseli ljubilčasti karfiol
Lako
Srednji
Manje od 60 min

Molimo popunite sva obavezna polja da biste nastavili (*)

Sastojci

- 10 Porcije +
  • bibera u zrnu
  • 2 kom. crnog luka
  • 2 kom. cvekle
  • 4 kom. belоg luka
  • mirođije
  • 100 g šećera
  • 30 g soli
  • 200 g karfiola
  • 150 ml sirćeta
Kiseli ljubilčasti karfiol
Priprema

Karfiol i cveklu očistite i isecite na komade (karfiol može i na cvetove), te ih stavite u sterilne tegle. U svaku teglu dodajte po kašiku šećera, četiri kašike sirćeta, kašiku soli, biber u zrnu, mirođiju, kašiku isečenog crnog luka i pola kašike iseckanog belog luka. Potom napunite tegle vodom, te zatvorite poklopcem. Tegle s povrćem stavite u veći dublji lonac napunjen hladnom vodom. Zagrevajte vodu lagano do tačke ključanja, potom kuvajte karfiol i cveklu u teglama 20-25 minuta i sklonite šerpu sa ringle. Ostavite tegle u vodi sve dok se potpuno ne ohlade. Karfiol će postepeno poprimiti boju cvekle, te ćete dobiti neobičnu zimnicu.

Dodaj u spisak za kupovinu
Izgleda da još nemate spisak za kupovinu. Kliknite na dugme ispod da biste kreirali novu.
Ovaj proizvod je već uključen u ovaj spisak
Proizvod dodat u spisak