• Pronalaženje prodavnice
  • Izbor jezika
    SR
    • CP
Nazad

Pečeni krompir s pikantnim nadevom

Lako
Srednji
Više od 30 min

Hvala na oceni

An error occurred[SR]

Već ste ocenili ovaj recept

  • Jela: Glavno jelo
  • Kuhinja: Vojvođanska kuhinja
  • Dijeta: Klasik
  • Jelo: Večera
  • Prilika: Recept za svaki dan
  • Sezonа: Sve sezone

Pošalji ovaj recept

Pečeni krompir s pikantnim nadevom
Lako
Srednji
Više od 30 min

Molimo popunite sva obavezna polja da biste nastavili (*)

Sastojci

- 4 Porcije +
  • 1 kom. crnog luka
  • 4 kom. belоg luka
  • 100 g crnih maslina
  • 500 g čeri paradajza
  • 1000 g krompira
  • 5 g aleve parike
  • 5 g peršunovog lista
  • 5 g soli
  • 200 g švapskog sira
  • 15 ml ulja
Pečeni krompir s pikantnim nadevom
Priprema

Operite krompir i kuvajte ga 10 minuta. Potom ga izvadite iz šerpe, prosušite i isecite po dužini na kriške debljine oko 1 cm. U 50 g sira sipajte alevu papriku, posolite i dobro izmešajte, pa tom smesom tanko premažite kriške krompira i poređajte ih u nauljenu tepsiju. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. U međuvremenu izgnječite beli luk i sameljite crni luk, dodajte ih u preostali sir, posolite i sjedinite tako da dobijete glatku smesu (ako je previše čvrsta, možete dodati malo mleka). Iseckajte čeri paradajz, masline i peršun. Stavite pečeni krompir na tacnu i preko njega sipajte krem od sira, potom čeri paradajz i masline. Pospite peršunom i ukrasite kriškama limete.

Dodaj u spisak za kupovinu
Izgleda da još nemate spisak za kupovinu. Kliknite na dugme ispod da biste kreirali novu.
Ovaj proizvod je već uključen u ovaj spisak
Proizvod dodat u spisak