Rezultati pretrage recepataKaneloni sa piletinom
Maxi logoMaxi logo
  • Kaneloni sa piletinom

Kaneloni sa piletinom

Težina pripreme

Srednje

Vreme za pripremu

Do 60 min

Cena

Srednji

Ocena

Još uvek nije ocenjen
Klasik
Recept za svaki dan
Glavno jelo
Kaneloni sa piletinom

Sastojci za 4 Osoba/e

4 Osoba/e
  • 3 kom. crnog luka
  • 1 kom. biberа
  • 4 kom. belоg luka
  • 5 g mešavine začina
  • 500 g kanelona
  • 500 g pilećeg filea
  • 250 g šampinjona
  • so
  • 400 g pelata
  • 350 g trapist sira

Započni pripremu

U dubljem tiganju propržite na malo ulja sitno isečeni crni i beli luk. Pileći file kuvajte u malo vode oko 15 minuta, potom ga u blenderu usitnite. Mlevenu piletinu i isečene šampinjone dodajte luku, te dinstajte fil za kanelone još 10 minuta. Dodajte začine i 200 ml pelata. Krčkajte još pet minuta i sklonite sa ringle. Pripremljenim filom napunite kanelone. Nauljite vatroslatnu posudu, sipajte 100 ml pelata, pospite ga rendanim trapistom, potom ređajte punjene kanelone. Preostalim pelatom prelijte kanelone i pospite trapistom. Ovo izdašno jelo potrebno je peći na 180 stepeni oko 30 minuta. Služite uz belo vino.
Ocena
Još uvek nije ocenjen
Da li ste probali ovaj recept?
Recite nam koliko vam se dopalo
Italijanska kuhinja
Klasik
Recept za svaki dan
Ručak
Sve sezone
Glavno jelo
  • Kaneloni sa piletinom