• Pronalaženje prodavnice
  • Izbor jezika
    SR
    • CP
Nazad

Lako
Nizak
Manje od 30 min

Hvala na oceni

An error occurred[SR]

Već ste ocenili ovaj recept

  • Jela: Predjelo
  • Kuhinja: Evropska kuhinja
  • Dijeta: Vegetarijanski
  • Jelo: Ručak
  • Prilika: Recept za svaki dan
  • Sezonа: Sve sezone

Pošalji ovaj recept

Francuska supa od luka
Lako
Nizak
Manje od 30 min

Molimo popunite sva obavezna polja da biste nastavili (*)

Sastojci

- 2 Porcije +
  • biberа
  • 200 ml belog vina
  • 25 g brašna
  • 350 g crnog luka
  • 2 kom. goveđe kocke za supu
  • 50 g kačkavalja
  • 50 g maslaca
  • 4 kom. crnog hleba - kriške
  • so
  • 8 g šećera
  • 40 ml ulja
Francuska supa od luka
Priprema

U šerpi zagrejte 50 g putera i četiri kašike ulja. Dodajte četiri glavice iseckanog crnnog luka i propržite dva-tri minuta. Dodajte kašičicu šećera i pržite još oko 15 minuta, dok luk ne dobije svetlosmeđu boju. Dodajte dve kašike brašna, mešajte dva minuta, zatim dodajte 2 l goveđeg bujona i kuvajte još 30 minuta. Posolite, pobiberite i nalijte belog vina po želji. Isecite hleb na male kriše i zapecite ga u rerni, izvadite ga, na svaki stavite malo kačkavalja, potom vratite u rernu i izvadite kada se kačkavalj istopi. Kriške hleba stavite u činiju sa supom i ukrasite narendanim kačkavaljem. Prijatno!

Dodaj u spisak za kupovinu
Izgleda da još nemate spisak za kupovinu. Kliknite na dugme ispod da biste kreirali novu.
Ovaj proizvod je već uključen u ovaj spisak
Proizvod dodat u spisak