• Pronalaženje prodavnice
  • Izbor jezika
    SR
    • CP
Nazad

Srednje
Srednji
Više od 60 min

Hvala na oceni

An error occurred[SR]

Već ste ocenili ovaj recept

  • Jela: Hleb i peciva
  • Kuhinja: Evropska kuhinja
  • Dijeta: Klasik
  • Jelo: Ručak
  • Prilika: Užina
  • Sezonа: Sve sezone

Pošalji ovaj recept

Baget sa maslinama
Srednje
Srednji
Više od 60 min

Molimo popunite sva obavezna polja da biste nastavili (*)

Sastojci

- 4 Porcije +
  • 120 g maslina
  • 100 ml maslinovog ulja
  • 1000 g brašna
  • 1 kom. svežeg kvasca
  • 15 g šećera
  • 15 g soli
Baget sa maslinama
Priprema

Rastvorite kvasac, šećer, 100 ml vode, so i malo brašna i pustite da nadođe. Prosejte brašno, pa mu dodajte so i šećer. Potom dodajte maslinovo ulje, sitno isečene masline, kvasac, izmešajte i dodajte ostatak vode da biste dobili glatko testo. Izručite ga na dasku posutu brašnom i podelite na dve vekne. Obe vekne razvucite na komade dužine oko 35 cm, urolajte kao kifle, zelepite im ivice i gornju stranu zarežite ukoso četiri puta. Prebacite ih na pleh prethodno dobro namazan uljem i posut brašnom, prekrijte debelim platnom i ostavite da rastu dva sata. Namažite vekne vodom i pecite na 190 stepeni oko 45 minuta.

Dodaj u spisak za kupovinu
Izgleda da još nemate spisak za kupovinu. Kliknite na dugme ispod da biste kreirali novu.
Ovaj proizvod je već uključen u ovaj spisak
Proizvod dodat u spisak