Rezultati pretrage recepataBaget sa belim lukom
Maxi logoMaxi logo
  • Baget sa belim lukom

Baget sa belim lukom

Težina pripreme

Srednje

Vreme za pripremu

> 60 min

Cena

Srednji

Ocena

Još uvek nije ocenjen
Klasik
Užina
Hleb i peciva
Baget sa belim lukom

Sastojci za 4 Osoba/e

4 Osoba/e
  • 1000 g brašna
  • 5 kom. belоg luka
  • 100 ml maslinovog ulja
  • 15 g šećera
  • 15 g soli
  • 1 kom. svežeg kvasca

Kupi sastojke

Osnovni sastojci
  • Psenicno brasno T400 glatko Premia 1kg
    - 12%
    1 Kg
    49.99 rsd/Kg49,99 RSD
    44.00 rsd/Kg
    44,00 RSD
  • Luk beli 250g
    250 gr
    479.96 rsd/Kg
    119,99 RSD
  • Ulje maslinovo extra devic.Monini 250ml
    250 ml
    2599.96 rsd/L
    649,99 RSD
  • Kvasac svezi Alpha 42g
    42 gr
    833.1 rsd/Kg
    34,99 RSD
  • Započni pripremu

    Rastvorite kvasac, šećer, 100 ml vode, so i malo brašna i pustite da nadođe. Prosejte brašno, pa mu dodajte so i šećer. Potom dodajte maslinovo ulje, sitno isečen beli luk, kvasac, izmešajte i dodajte ostatak vode da biste dobili glatko testo. Izručite ga na dasku posutu brašnom i podelite na dve vekne. Obe vekne razvucite na komade dužine oko 35 cm, urolajte kao kifle, zelepite im ivice i gornju stranu zarežite ukoso četiri puta. Prebacite ih na pleh prethodno dobro namazan uljem i posut brašnom, prekrijte debelim platnom i ostavite da rastu dva sata. Namažite vekne vodom i pecite na 190 stepeni oko 45 minuta.
    Ocena
    Još uvek nije ocenjen
    Da li ste probali ovaj recept?
    Recite nam koliko vam se dopalo
    Evropska kuhinja
    Klasik
    Užina
    Ručak
    Sve sezone
    Hleb i peciva
    • Baget sa belim lukom

    Kupi sastojke

    Osnovni sastojci
  • Psenicno brasno T400 glatko Premia 1kg
    - 12%
    1 Kg
    49.99 rsd/Kg49,99 RSD
    44.00 rsd/Kg
    44,00 RSD
  • Luk beli 250g
    250 gr
    479.96 rsd/Kg
    119,99 RSD
  • Ulje maslinovo extra devic.Monini 250ml
    250 ml
    2599.96 rsd/L
    649,99 RSD
  • Kvasac svezi Alpha 42g
    42 gr
    833.1 rsd/Kg
    34,99 RSD