• Pronalaženje prodavnice


Kompanija Delez Srbija najveći je donator hrane u Srbiji, godišnje se donira preko 1000 tona hrane za preko 9000 socijalno najugroženijih korisnika. Kao najveći maloprodavac u zemlji svesni smo odgovornosti koju imamo i važnosti projekata koje realizujemo, a koji imaju za cilj rešavanje važnih društvenih problema. Projekat doniranja voća i povrća živi već skoro četiri godine, a u okviru njega kroz naših 120 radnji donira se voće i povrće za preko 70 humanitarnih organizacija.

MAKSI ŠKOLSKI KARAVAN OBILAZI SRBIJU

Kad deca zavole povrće

Ne dešava nam se često da možemo neko dete da čujemo kako obožava povrće i kako ga rado jede. I kad tome pridodamo statistiku da samo oko 56 odsto dece konzumira povrće, a da je taj procenat i dalje nedovoljan, shvatamo da je ovo polje na kojem treba dodatno raditi. 
 
Zato je i važan podatak da je do sada skoro 4000 đaka prvaka sa oduševljenjem dočekalo Maksi školski karavan, a zahvaljujući kojem deca otkrivaju zašto je važno da jedu povrće i šta treba da imaju svakog dana u tanjiru da bi imali bolji vid ili jače srce.
 
“Do sada je Maksi školski karavan obišao 26 škola i veoma smo ponosni na reakcije i dece i roditelja. Pažljivo smo osmislili i kreirali posebne radionice za prvake, da bismo im na jednostavan način približili važnost povrća u ishrani. Zainteresovale su se i škole koje nisu za sada u programu i verujem da će karavan do kraja svog putovanja obići čak i više od 100 škola”, kaže Mirjana Jovašević, direktorka korporativnih komunkacija i održivog poslovanja kompanije Delez Srbija.    
 
Kroz pravu čaroliju zdravije ishrane više od 15 000 prvaka će otkriti zašto je važno da jedu brokoli, šargarepu, karfiol, papriku i tikvicu, a uz ilustrovani kuvar sa zdravim receptima saznaće kako da zajedno sa roditeljima pripremaju ukusne zalogaje od povrća.
 

VELIKA HUMANITARNA AKCIJA ZA POMOĆ INSTITUTU ZA ONKOLOGIJU I RADIOLOGIJU - Zaokruži račun u humanitarne svrhe

10. septembar 2018 - Prvi put u Srbiji, svi građani će moći na kasama da zaokruže račun i doniraju kusur u humanitarne svrhe, zahvaljujući akciji “Napravi razliku, pruži priliku” kompanije Delez Srbija.

U svim Maksi, Tempo i Shop&Go prodavnicama širom Srbije prilikom gotovinskog plaćanja kupci će moći da zaokruže račun do iznosa koji žele, a prikupljeni novac biće doniran Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije za nabavku neophodne medicinske opreme za pacijente.

Humanitarna akcija “Napravi razliku, pruži priliku” realizuje se u okviru nacionalne kampanje za borbu protiv malignih bolesti “Rak je izlečiv”, koju sprovodi Radio televizija Srbije uz podršku Ministarstva zdravlja Republike Srbije.

„Institut za onkologiju i radiologiju Srbije je najveća onkološka ustanova u Srbiji u kojoj se sprovode prevencija, dijagnostika i lečenje malignih bolesti, kao i psihosocijalna podrška onkološkim pacijentima. Institut nastoji da, u saradnji sa Ministarstvom zdravlja i RFZO, obezbedi pacijentima dostupnost savremenim metodama dijagnostike i lečenja putem nabavke nove opreme, uvođenja novih metoda i maksimalnog zalaganja zaposlenih kao što su rad u tri smene i vikendom. Međutim, broj pacijenata se neprekidno povećava i samim tim rastu i potrebe za neophodnom opremom. Zahvaljujemo kompaniji Delez na inicijativi i građanima Srbije na podršci“, izjavila je prof. dr Vesna Plešinac Karapandžić, direktor Klinike za radiološku onkologiju Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije.

Doprinos velikoj humanitarnoj akciji moći će da pruže i oni građani koji ne obavljaju kupovinu i da na kasi samo uplate novac koji žele da namene u ove dobrotvorne svrhe.

“Drago mi je što već drugi put ove godine organizujemo akcije za pomoć Institutu za onkologiju i radiologiju, a u narednom periodu ćemo nastaviti da ulažemo u ovu oblast. Osećaj da smo zajedno sa partnerima i kupcima pomogli da se nabavi neophodna medicinska oprema koja se koristi u lečenju pacijenata samo će nas još više ujediniti i motivisati da jedni drugima budemo još bolji komšija”, istakla je  Mirjana Jovašević, direktorka koprorativnih komunikacija i održivog razvoja kompanije Delez Srbija.

Svi koji budu donirali novac na kasi, uz fiskalni račun, dobiće i nefiskalni isečak na kom je naznačeno koliko je novca donirano u humanitarne svrhe.

 

Društveno odgovorni projekat doniranja hrane

U skladu sa našom strategijom održivog poslovanja i odgovornog postupanja prema zajednici, mi smanjujemo bacanje jestive hrane i pomažemo da ona dospe do onih kojima je potrebna. Februara 2014.godine otpočeli smo sa projektom doniranja viškova hrane „Pomažemo da imaju i oni koji nemaju“. Projekat realizujemo u saradnji sa Bankom hrane Beograd i podrazumeva svakodnevnu donaciju voća i povrća ka 70 humanitarnih organizacija u Srbiji.

Više od 9.000 sugrađana na ovaj način ima obezbedjen redovan obrok, i do sada je donirano više od 1.200t hrane. Medju korisnicima projekta su i SOS Dečija sela, Centar za integraciju mladih, udruženje Plava školjka, Narodna kuhinja Slanci i mnogi drugi.

Dodaj u spisak za kupovinu
Izgleda da još nemate spisak za kupovinu. Kliknite na dugme ispod da biste kreirali novu.
Ovaj proizvod je već uključen u ovaj spisak
Proizvod dodat u spisak