Za porudžbine iznad 3.500 RSD dostava samo 199 RSD
Dostava u vremenskim okvirima od 2h
Na teritoriji Beograda i Novog Sada
Širok asortiman
Preskoči link
Maxi logoMaxi logo

Dobro došli

Moja stranica
0

Maxi Online novim kupcima poklanja 2000 rsd na prvu online kupovinu u minimalnoj vrednosti od 9000 rsd. Unesi kod TNXW2000 i ostvari popust! Promo kod se može iskoristiti za dostavu u Beogradu i Novom Sadu do 25.02.2024.

Podrška lokalnoj zajednici

Otvoren prvi azil za pčele u Beogradu 


9. jul 2020 – Prve pčele iz razrojenih rojeva stigle su u svoj novi dom na Košutnjaku, čime je i zvanično otvoren prvi azil za pčele u glavnom gradu. Zahvaljujući donaciji kompanije Delez Srbija i podršci kupaca koji su učestvovali u programu lojalnosti „Pčelice stvaralice“, u oglednom pčelinjaku „Košutnjak“ napravljen je jedinstven smeštaj za pomoć pčelama, zahvaljujući kojem će biti spašeno više od 500 000 pčela u prestonici. 
 
Prvi azil za pčele izgrađen je u saradnji sa Beogradskim udruženjem pčelara, a zahvaljujući projektu „Pčelice stvaralice“ kompanije Delez Srbija odbegli rojevi pčela dobili su svoj dom. 
 
„Izuzetno smo ponosni što je Beograd i zvanično od danas na mapi gradova koji su pokazali izuzetnu brigu o pčelama, koje su važne za ekosistem. Tokom cele godine primamo veliki broj poziva da sklonimo razrojene pčele sa njihovih neprirodnih staništa, a sada, zahvaljujući partnerskoj saradnji sa kompanijom Delez Srbija, imamo priliku da ih odmah smestimo u njihov dom. To je pobeda pčelarstva i korak više za očuvanje biodiverziteta“, kaže Stanko Rajić, predsednik Beogradskog udruženja pčelara. 
 
Kroz program lojalnosti „Pčelice stvaralice“ koji je realizovan u Maxi, Tempo i Shop&Go prodavnicama, kompanija Delez Srbija je donirala milion dinara za ovu namenu.
 
„Veoma nam je važno da kontinuirano pomažemo zajednici u kojoj živimo i poslujemo i da u programe lojalnosti uključimo i aspekt društvene odgovornosti. Kada smo osmislili projekat koji za cilj ima zaštitu pčela i očuvanje prirode, naišli smo na pozitivne reakcije kupaca uz čiju podršku smo pomogli otvaranje prvog azila za pčele. Činjenica je da je naša trpeza bogata voćem i povrćem upravo zahvaljujući njima i baš zato je izgradnja azila na Košutnjaku naš doprinos lepšem i zdravijem ekosistemu“, istakao je Filippos Nanopoulos, rukovodilac marketing sektora kompanije Delez Srbija.
 
 
Otvara se prvi azil za pčele: Svetski dan pčela je početak brige o ovim vrednim insektima
 
 
20.maj 2020 - Odbegli rojevi pčela prvi put u Srbiji dobiće svoj dom. Na Svetski dan pčela počinje realizacija projekta u okviru kojeg će biti postavljen pčelinji azil u oglednom pčelinjaku „Košutnjak“. Ovo je jedinstven smeštaj i pristup očuvanja zajednice pčela u Beogradu i Srbiji.
 
 
Projekat će biti realizovan u saradnji Beogradskog pčelarskog udruženja i kompanije Delez Srbija koja je zahvaljujući programu lojalnosti „Pčelice stvaralice“ prikupila milion dinara za ovu namenu. 
 
„S obzirom na to da je pčela proglašena za ugroženu vrstu 2017.godine, svaki spašeni roj predstavlja jedinstvenu pobedu pčelarstva i očuvanja biodiverziteta, globalno, na nivou celog sveta. Izuzetno je važno što će odbegle pčele imati svoj dom, zahvaljujući saradnji sa kompanijom Delez, a istovremeno i što će Beograd biti na mapi gradova u kojima će se očuvanje pčela, kao veoma važnih insekata za ljudsku ishranu, podići na viši nivo“, kaže Stanko Rajić, predsednik Beogradskog udruženja pčelara koji navodi i da pčele napuštaju svoje košnice usled raznih prirodnih i vanrednih okolnosti.
 
Medonosna pčela ima izuzetno i kompleksno mesto u prirodi i ona je jedini insekt koji pravi hranu za ljude. Ukupna korist od pčela ostvarena oprašivačkom funkcijom višestruko je veća od vrednosti dobijene od svih pčelinjih proizvoda zajedno, a pčele su zaslužne za opstanak najvećeg broja biljaka.
 
Više od 75 odsto glavnih gajenih biljaka, najznačajnijih u ljudskoj ishrani direktno zavise od pčela kao oprašivača. Međutim, uprkos svom značaju koje pčele imaju,neretko se dešavaju njihova stradanja koja su izazvana nepažnjom i nemarom neodgovornih ljudi.
U Beogradu, prema podacima BUP, postoji nešto više od 3.000 odbeglih rojeva pčela, koji nastanjuju razna staništa, oluke, strehe, a nekada i delove objekata u kojima žive ljudi. Kompanija Delez Srbija uvidela je značaj da se ovim vrednim i nezamenljivim insektima pomogne da bezbedno nastave svoj život i kada ostanu bez svog prvobitnog doma, da pronađu novo stanište i nastave da nemerljivo doprinose čovečanstvu.
Smeštajni kapaciteti azila biće nekoliko desetina košnica, a iz Beogradskog udruženja pčelara najavljuju da veruju da će uspeti da pomognu svim vrednim insektima koji su izgubili svoj dom.
Na predlog Pčelarskog saveza Slovenije, a uz podršku ogromnog broja pčelarskih saveza sveta, pa i Saveza pčelarskih organizacija Srbije, Generalna skupština Ujedinjenih nacija u Njujorku izglasala je da Svetski dan pčela bude 20. maj. Ovaj datum je predložen, jer je u maju na severnoj polulopti najbujniji razvoj pčela. Osim toga tog dana je rođen i Anton Janša, začetnik i učitelj modernog pčelarstva.
 
SOLIDARNOST JE NAJVAŽNIJA
 
Kako bi pružila podršku, kompanija Delez Srbija u prethodnim danima donirala proizvode, kao i sredstva za nabavku medicinske opreme
 
 
Kompanija Delez Srbija donirala je Vladi Republike Srbije šest miliona dinara. Od novčanih sredstava namenjenih Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje biće nabavljena neophodna medicinska oprema u borbi protiv virusa COVID-19.
 
Donacije ovog maloprodajnog lanca stigle su u prethodnim nedeljama i do roditeljske kuće Zvončica, kao i do bolnice u Kikindi, jednom od gradova koji su pogođeni širenjem virusa.  
 
„U ovim trenucima je veoma važno da svi zajedno pokažemo kolektivnu solidarnost. Kao kompanija smo se potrudili da pružimo podršku i na lokalnom nivou, kao i u nabavci medicinske opreme koja će biti na usluzi svim našim građanima“ istakla je Milana Jević Gledović, potpredsednica pravnih poslova i zaštite resursa Delez Srbija.
 
Pandemija virusa COVID-19 zahvatila je nekoliko kontinenata i zemlje širom sveta svakodnevno uvode različite mere sa ciljem sprečavanja širenja i ublažavanja posledica koje virus donosi, a pre svega kako bi se sačuvalo zdravlje i životi građana. 
 

Kompanija Henkel pokrenula akciju podrške Crvenom krstu Srbije „Zajedno sa vama pomažemo porodicama kojima je to potrebno“


Henkel u saradnji sa kompanijom Delez Srbija, započeo je humanitarnu akciju pod nazivom „Zajedno sa vama pomažemo porodicama kojima je to potrebno“, kako bi podržali rad organizacije „Crveni krst Srbija“, koja već dugi niz godina strateški pomaže socijalno ugroženim porodicama. Mogućnost da pruže podršku akciji imaju svi oni koji u periodu od 1.avgusta do 1.septembra obave kupovinu dva Schauma proizvoda u Maxi supermarketima. Kompanija Henkel će za svaka dva proizvoda treći donirati humanitarnoj organizaciji za pomoć socijalno ugroženim porodicama.

„Zahvaljujemo se kompaniji Henkel na ovoj inicijativi kao i građanima koji će kupovinom proizvoda pomoći da olakšamo život najranjivijima među nama - porodicama koje često nemaju dovoljno ni za ishranu kao ni za nabavku artikala lične higijene. Uvereni smo da će ovaj primer društveno odgovorne kompanije podstaći i druge da na svoj način osmisle slične akcije“, istakao je Ljubomir Miladinović, generalni sekretar Crvenog krsta Srbije. 

Organizatori projekta, Schauma i Delez Srbija, ponosni su na pokretanje ove plemenite akcije. „Ovakvi projekti podrške i pomoći zajednici u temeljnim su vrednostima naše kompanije. Već dugi niz godina pratimo rad organizacija koje imaju veliko srce i brinu o onima kojima je potrebna pomoć. S dugogodišnjim partnerom, kompanijom Delez Srbija, odlučili smo da pokrenemo ovaj projekt i pokažemo kako vrlo rado podržavamo rad Crvenog krsta, koji u celoj Srbiji nastoji da pomogne ugroženim osobama. Znamo da s ovakvim akcijama zaista pomažemo mnogim ljudima i baš zato smo jako ponosni na pokretanje nove saradnje“, izjavila je Ana Cicvarić, brand manager iz Henkela.   

Kompanija Delez Srbija kontinuirano se trudi da pruži podršku svim akcijama koje za cilj imaju pomoć lokalnoj zajednici. „Humanitarne akcije i društveno odgovorni projekti deo su strategije naše kompanije. Trudimo se da svakog dana budemo dobar komšija, a akcije kao što je ova, primer su da samo zajedno možemo napraviti značajne korake u stvaranju lepše zajednice“, istakla je Milica Popović, menadžer korporativnih komunikacija kompanije Delez Srbija. 


Prvi deo akcije „Zajedno sa vama pomažemo porodicama kojima je to potrebno“ uspešno je organizovan u prethodnom periodu u Tempo prodavnicama. Nakon akcije koja će se održati u  supermarketima Maxi, Crvenom krstu Srbije ove jeseni biće uručena donacija Schauma proizvoda koju će zaposleni i volonteri organizacije dostaviti onima kojima je pomoć najpotrebnija. 
Crveni krst Srbije najveća je i najstarija humanitarna organizacija u zemlji koja pruža pomoć i podršku osobama pogođenim prirodnim, ekološkim i drugim nesrećama, licima slabijeg imovinskog stanja, te brojnim drugim ugroženim grupama. Ovakve akcije podrške od velikog su značaja za rad i uspeh organizacije koja je postala simbol humanosti.
 

U Maksiju kuvarska radionica i predavanje povodom Svetskog dana obolelih od celijakije

BEOGRAD, 16. maj 2019. godine – U Srbiji, prema stručnim procenama, postoji značajan deo populacije koji ima neki oblik intolerancije na gluten. Procena je da je broj osoba čiji organizam prirodno ne može da podnese gluten oko 70.000. Celijakija se javlja i kod dece i kod odraslih, podjednako obolevaju oba pola i za dobijanje te bolesti postoji genetska predispozicija, a pošto je prate nespecifični simptomi bolest se teško dijagnostikuje.
 
Povodom Međunarodnog dana obolelih od celijakije u supermarketu Maxi Alonso održano je predavanje i  edukativna kuvarska radionica. Potrošačima je, uz podršku poznatog kuvara Nenada Veljkovića, predstavljeno kako lako i jednostavno mogu da pripreme obroke bez glutena.
 
Osim što su se informisali o kulinarskim poduhvatima, posetioci su imali priliku da čuju i savete Dajane Poleksić, doktora biotehničkih nauka. 
 
“Celijakija je ozbiljno autoimuno oboljenje. Može da se drži pod kontrolom jedino uz doživotno kontrolisanu ishranu i kupovinom namirnica u proverenim prodavnicama poput Maksija. Gluten je protein koji izaziva smetnje osobama sa dijagnozom celijakije, prirodno se nalazi u pšenici, ječmu i raži”, rekla je Poleksić ističući da  se gluten nalazi i u lekovima, kozmetičkim proizvodima, pićima, čokoladi.
 
Istraživanje koje je sprovela kompanija Delez Srbija i koje je predstavila na predavanju govori u prilog tome da kupci sve više čitaju deklaracije i informišu se o nutritivnom sastavu proizvoda, a čak 40 odsto njih tvrdi da to utiče na njihovu odluku o kupovini.
 
“Naši kupci su navikli da ih u Maxi, Shop&Go i Tempo prodavnicama očekuje širok asortiman namirnica proverenog kvaliteta. Ovom radionicom želeli smo da istaknemo koliko je važno razumevanje nutritivnog sastava proizvoda, ali i da našim kupcima koji su intolerantni na gluten prikažemo da ishrana ljudi koji su na posebnom režimu I te kako može da bude jednostavna i ukusna”, istakla je Milica Popović, menadžer korporativnih komunikacija Delez Srbije.
 
Na današnjem druženju kuvar Nenad Veljković pripremao je veganske ćufte i kolač sa makom. 
 
Otkrio je i kako i vi možete jednostavno da pripremite u svom domu poslasticu sa makom.

Kolač sa makom i kukuruznim brašnom
 
Namirnice:
 
Kukuruzno brašno 2 šolje 
Heljdino brašno 1 šolja
Prašak za pecivo 1 kesica
Vanilin šećer 1 kesica
Braon šećer ½ šolje
Kisela voda 1 šolja
Pirinčano mleko 1 šolja
Mak 1 šolja
Banana 2 komada
Ulje 1 šolja
Mleveni đumbir 1 kašičica
Mleveni cimet 1 kašičica
 
Način pripreme:
 
1. U dubokoj vangli spojiti suve sastojke kukuruzno brašno, heljdino brašno, šećer, vanilin šećer, braon šećer, cimet, đumbir i mak. Sve dobro pomešati.
2. U drugoj posudi izgnječiti banane, dodati ulje, pirinčano mleko, kiselu vodu. Spojiit sve sastojke i staviti smesu u pleh sa papirom za pečenje  ili u modle za mafine.
3. Zagrejati rernu na 180-200 stepeni i peći 25 minuta. Služiti uz džem sa čajem od kamilice.
 

Tradicionalna uskršnja donacija Banci hrane Beograd - Prikupljeno više od 10 tona namirnica

Beograd – U zajedničkoj humanitarnoj uskršnjoj akciji kompanije Delez Srbija, Imlek, Somboled i Moć prirode donirale su Banci hrane Beograd više od dve i po tone namirnica.
 
U okviru ove akcije donirane su životne namirnice neophodne za svakodnevni život socijalno ugroženih građana.
 
„Za nas je posebno značajno što smo hranu donirali sa našim partnerima i što smo zajednički ulepšali praznike velikom broju ljudi.“, izjavila je Mirjana Jovašević, direktorka korporativnih komunikacija i održivog poslovanja kompanije Delez Srbija.
 
Humanitarna akcija organizovana je tradicionalno u Distributivnom centru kompanije Delez Srbija u Staroj Pazovi odakle je I uručena ova velika donacija. Mleko, čokoladno mleko, cvekla, ajvar i razne salate, pirinač distribuirani su članovima Saveza gluvih i nagluvih - organizacija iz Sombora. 
 
Radmila Ivetić, predsednica udruženja Banka hrane Beograd, rekla je da su donacije dobrodošle uvek, a posebno su značajne u vreme praznika.
 
„Solidarnost je ono što treba da pokažemo svakodnevno, jer onima koji nemaju to mnogo znači. Velike donacije su veoma važne jer omogućavaju da u isto vreme obradujemo veliki broj naših korisnika“, rekla je Radmila Ivetić. 
 
Ovoj humanitarnoj akciji prethodile su i pretpraznične donacije organizovane u radnjama Delez Srbija, koje su omogućile kupcima da i ove godine pokažu solidarnost.
 
Povodom uskršnjih praznika, Banka hrane Beograd je organizovala tradicionalnu akciju prikupljanja namirnica u saradnji sa kompanijom Delez Srbija. U 12 gradova prikupljana je hrana za 28 organizacija, a učestvovale su 72 prodavnice Maxi, Tempo i Shop&Go. Građani su pokazali zavidnu solidarnost i prikupljeno je ukupno 8.048 kg raznih namirnica koje su podeljene članovima udruženja-učesnika akcije. 
 
Saradnja Delez Srbije i Banke hrane Beograd traje više od 10 godina, a pre četiri godine pokrenut je poseban projekat „Pomažemo da imaju i oni koji nemaju. Zahvaljujući ovom projektu kompanija Delez Srbija je najveći donator Banke hrane Beograd. Tokom trajanja projekta, više od 4000 tona hrane našlo je svoj put do onih kojima je potrebna pomoć.
 
Banka hrane Beograd koordinira donacije u hrani od donatora, proizvođača hrane i trgovinskih lanaca do organizacija koje ih preuzimaju i distribuiraju svojim članovima. Kompanija Delez Srbija, na mesečnom nivou, donira više od 100 tona voća i povrća. Projekat doniranja voća i povrća svakodnevno olakšava život za 9000 ljudi. Samo u prethodnoj godini kroz ovaj projekat donirano je 1.200 tona namirnica.
 

Kompanija Delez Srbija najveći je donator hrane u Srbiji, godišnje se donira preko 1000 tona hrane za preko 9000 socijalno najugroženijih korisnika. Kao najveći maloprodavac u zemlji svesni smo odgovornosti koju imamo i važnosti projekata koje realizujemo, a koji imaju za cilj rešavanje važnih društvenih problema. Projekat doniranja voća i povrća živi već skoro četiri godine, a u okviru njega kroz naših 120 radnji donira se voće i povrće za preko 70 humanitarnih organizacija.

Zaokruži račun u humanitarne svrhe i podrži nabavku aparata za rano otkrivanje bolesti pluća


Građani Srbije moći će ponovo da zaokruže račun, doniraju kusur u humanitarne svrhe i tako pruže podršku u prikupljanju novca za kupovinu bronhoskopa na Klinici za pulmologiju Kliničkog centra Srbije.
 
U svim Maksi, Tempo i Shop&Go prodavnicama širom Srbije prilikom gotovinskog plaćanja kupci mogu da zaokruže račun do iznosa koji žele, a zahvaljujući prikupljenom novcu biće kupljen aparat za brzu i efikasnu dijagnostiku bolesti pluća.
 
“Građani su pokazali koliko umeju da budu humani i da podrže prave vrednosti i zahvaljujući njima smo do sada prikupili značajna sredstva za nabavku medicinske opreme za Institut za onkologiju i radiologiju. Želja nam je da ih dodatno motivišemo da nam i u nastavku humanitarne akcije pomognu da nabavimo neophodan aparat koji pulmolozima u Kliničkom centru pomaže za rano otkrivanje bolesti pluća”, kaže Mirjana Jovašević, direktorka korporativnih komunikacija i održivog razvoja kompanije Delez Srbija. 
 
Ova humanitarna akcija se realizuje u okviru nacionalne kampanje za borbu protiv malignih bolesti “Rak je izlečiv”, koju sprovodi Radio televizija Srbije uz podršku Ministarstva zdravlja Republike Srbije.
 
Svi koji budu donirali novac na kasi, uz fiskalni račun, dobiće i nefiskalni isečak na kom je naznačeno koliko je novca donirano u humanitarne svrhe. 
 

Kampanja: Dajte novi život staroj odeći!


Ariel i Lenor će u okviru humanitarne akcije „Ne bacajte odeću, donirajte je“ deci bez roditeljskog staranja u Srbiji omogućiti da dobiju dovoljne količine neophodne odeće.
 
Humanitarna akcija se realizuje u 130 prodavnica Maxi i Tempo širom Srbije, i traje od 15.01 do 28.02
 
Više od 2000 dece širom Srbije živi pod okriljem institucija koje brinu o njima. Taj broj je zapravo znatno veći, s obzirom na to da statistika ne uključuje veliki broj dece koja u institucijama borave samo dok se za njih ne nađu usvojiteljske porodice. Mališani dolaze iz najtežih socijalnih, ekonomskih i psiholoških uslova. Više od polovine pati od smetnji u razvoju, nedostatka socijalnih veština i/ili invaliditeta. 
 
Posetioci su u prilici da u posebno označene kutije odlože dečiju odeću koja im više nije potrebna. Prikupljena odeća biće oprana i dostavljena nadležnim institucijama koje se staraju o deci bez roditeljskog staranja. Na taj način, svi građani Srbije imaju priliku da pomognu mališanima, obezbede im neophodnu odeću i pokažu im da nisu zaboravljeni ni sami.  
 
Institucije kojima će odeća biti donirana: SOS Dečje selo - Sremska Kamenica, Kolevka – Subotica, Dom “Vera Radivojević” - Bela Crkva, Spomenak – Pančevo, Dom za decu i omladinu “Petar Radovanović” – Užice, Dom za decu Duško Radović – Niš, Dom za decu i omladinu “Jefimija” – Kruševac, Dom Dragutin Filipović Jusa  - Beograd, Dom za odojčad i decu Zvečanska – Beograd, Prihvatilište za decu – Beograd.
 
Kampanju je podržana i od strane organizacije „Prijatelji dece Srbije“.
 Spisak prodavnicama u kojima je moguće ostaviti odeću:
NAZIV_OBJEKATA ADRESA_OBJEKATA NASELJE
Maxi - 380 Pariske komune bb Vranje
Maxi - 470 Dragiše MIšovića bb Čačak
Maxi - 139 Sarajevska 38a, Beograd Savski venac
Maxi - 134 Mirijevski venac 23, Mirijevo Zvezdara
Maxi - 250 Trg Cara Jovana Nenada 2-4 Subotica
Maxi - 140 Svetog Save 8a, Pancevo Pančevo
Maxi - 403 Dr.Zorana Djindjica 10 Gradski dom Kragujevac
996 Plus market Alonso Gospodar Jovanova 39-41 Stari Grad
Maxi - 137 Gornjogradska 11a, Zemun Zemun
Maxi - 340 Nikole Tesle bb Kruševac
Maxi - 505 Vojvode Putnika bb Loznica
Maxi - 142 Novi Beograd, Delta City, Jurija Gagarina 16 Novi Beograd
486 Zvezdara Bul.Kralja Aleksandra 297 Zvezdara
Maxi 312 Kneza Miloša bb Sarina Medja Jagodina
Maxi - 343 Kralja Milutina bb Kruševac
Maxi - 157 Paunova 80 Voždovac
Maxi 177 Šumadijske divizije 24 Voždovac
Maxi - 291 Indjija Vojvode Stepe 11, Inđija Inđija
504 Miljakovac Bogdana Žerajića 20 Rakovica
Maxi - 171 Bulevar Oslobođenja 44 Vračar
870 Kijevo Patrijarha Joanikija 28 Rakovica
301 Nis 1 - Nis Bulevar Zorana Đinđića 11 Niš
Maxi - 402 Svetogorska bb, Naselje Aerodrom, Kragujevac
775 Kadinjaca Bulevar Zorana Đinđića 64 Novi Beograd
678 Zeleznik Darinke Radović 29 Čukarica
Maxi - 135 Tomasa Edisona 2a,Sremčica Čukarica
Maxi - 220 Promenada 9 b Sremska Mitrovica
961 Avala Medakovićeva 113 Voždovac
Maxi 405 Spasenije Cane Babović bb, Erdoglija Kragujevac
Maxi - 102 Dragice Koncar 33a, Brace Jerkovic Voždovac
Maxi - 280 Maršala Tita  66 Vrbas
Maxi - 314 Vuka Bojovića bb Jagodina
Maxi - 350 Stevana Sremca bb Pirot
Maxi - 240 Svetosavska 32 Kikinda Kikinda
Maxi 145 Milutina Milankovića 34, Novi Beograd Novi Beograd
671 Gazela Jurija Gagarina 81 Novi Beograd
Maxi - 270 Staparski put bb, naselje Selenca Sombor
Maxi - 204 Bulevar Cara Lazara 79a - Liman IV Novi Sad
Maxi - 370 Krfska bb Zaječar
Maxi 178 Knez Mihailova 54 Stari Grad
Maxi - 230 Đure Cvejića 13 Vršac
Maxi - 271 Trg Koste Trifkovića 8 Sombor
Maxi - 360 Moše Pijade bb Bor
502 Konzum Pariske komune 13 Novi Beograd
764 Jedinstvo Bulevar Zorana Đinđića 44 Novi Beograd
Maxi - 151 Živka Davidovića 81 Zvezdara
Maxi - 104 Patrijarha Joanikija 17g, Vidikovac Rakovica
Maxi - 103 Džona Kenedija 10a, Novi Beograd Novi Beograd
533 Smederevo - Smederevo S.Nemanjića 6 Smederevo
Maxi - 122 Džona Kenedija 10h, Retenzija Zemun
603 Dorcol Dunavska 26 Stari Grad
457 Zemun Nikole Ribarića 3 Zemun
670 Sunce Jurija Gagarina 221 Novi Beograd
Maxi 253 Jo Lajosa bb Subotica
Maxi - 107 Marijane Gregoran br.58, Karaburma Palilula
Maxi - 136 Nedeljka Gvozdenovića 24a,Bežanijska kosa III Novi Beograd
Maxi - 211 Bulevar Milutina Milankovića  bb Zrenjanin
Maxi 337 - Smederevska Palanka Trg Heroja 37 Smederevska Palanka
485 Cvetni trg Kralja Milana 31a Vračar
Maxi - 114 Južni bulevar 85 Vračar
Maxi - 172 Jovanke Radaković 27đ Zvezdara
Maxi - 410 Milosa Velikog bb Gornji Milanovac
Maxi 184 Kajmakčalanska 24 Vračar
487 Ozren Mirijevski venac 18 Zvezdara
456 Nova trgovina Prvomajska 13 Zemun
Maxi - 168 Slavka Miljkovića 47 Resnik Rakovica
Maxi 198 Auto put za Novi Sad 124-126 Zemun
Maxi - 169 Palmira Toljatija 7 Novi Beograd
Maxi 186 Karađorđeva 24 Stara Pazova
Maxi - 260 Srpskih vladara 6 Apatin
Maxi 175 Nedeljka Čabrinovića 63a Čukarica
Maxi - 109 Blok F, Milana Toplice 2b, Borča Palilula
Maxi 182 Vojvode Savatija 4 Zvezdara
505 Sumice Ustanička 127a Voždovac
Maxi 207 Bulevar Jovana Dučića 1a Novi Sad
Maxi -245 Becej ugao ulica Zelena i Danila Kiša Bečej
Maxi - 305 Knjaževačka 101 Niš
500 Novi Beograd Luja Adamiča 2 Novi Beograd
Maxi 190 Jurija Gagarina 36 Novi Beograd
Maxi - 124 Pilota Mihajla Petrovića 4, Rakovica Rakovica
Maxi - 147 Panorama Velizara Stankovića 1 Rakovica
Maxi - 302 Bulevar Nemanjića 10 Niš
Maxi - 430 Kurlagina 2 Užice
508 Dunav Borska 51 Rakovica
761 Sumadija Ustanička 194 Zvezdara
Maxi - 126 Požeška 41, Banovo Brdo Čukarica
Maxi - 310 Kragujevačkog oktobra bb Jagodina
Maxi - 128 Kumodraška 97, Kumodraž
Maxi 494 Dušana Popovića bb Kraljevo
966 Lazarevac - Lazarevac Dula Karaklajića 8 Lazarevac
Maxi - 146 Salvadora Aljendea 18 Palilula
Maxi - 502 Bogatic Vojvode Stepe 37, Bogatić Bogatić
Maxi - 132 Narodnih Heroja 63, Novi Beograd Novi Beograd
Maxi 195 Svetogorska 7 (Svetogorska) Stari Grad
965 As Paunova 24 Voždovac
231 Arandjelovac -Arandjelovac Kneza Miloša 216 Aranđelovac
Maxi 335 Vojislava Stokica bb Petrovac na Mlavi
704 Stari aerodrom Narodnih Heroja 42 Novi Beograd
Maxi - 202 Bulevar Oslobođenja 18, Novi Sad Novi Sad
Maxi 185 Obilićev venac 25 Stari Grad
488 Dedinje Neznanog junaka 2 Savski venac
Maxi - 117 Kumodraska 336, Kumodraz Voždovac
507 Cukarica Požeška 98 Čukarica
763 Cerak Petefijeva 6a Čukarica
Maxi - 167 Vojvode Stepe 318 Voždovac
Maxi - 381 Trg Karađorđa Petrovića bb Bujanovac
Prodavnica 5076 Milentija Popovića 32b Novi Beograd
850 Srbija Borivoja Stevanovića 2 Voždovac
Maxi 214 - Novi Sad 2 Narodnog Fronta 23b Novi Sad
Maxi - 123 Narodnih Heroja 30,Carina Novi Beograd
Maxi - 129 Meštrovićeva 32, Braće Jerkovića Voždovac
Maxi - 504 Kneza Miloša 2 Loznica
Maxi - 131 Trgovačka 8a, Žarkovo Čukarica
Maxi - 320 Kralja Petra I br.23 Paraćin
Maxi - 121 Goce Delčeva 28, Novi Beograd Novi Beograd
Maxi - 115 Dr. Ivana Ribara 91a, MZ Kozara Novi Beograd
Maxi - 420 Nova ulica bb Topola
514 Labudovo Brdo Sretena Mladenovića Mike 1a Rakovica
Maxi - 460 Rifata Burdževića bb Novi Pazar
Maxi - 116 Luke Vojvodića 77a Rakovica
Tempo CC 01 Beograd Viline Vode bb Palilula
Tempo CC 02 Novi Sad Tekelijina bb Novi Sad
Tempo CC 03 Nis Bulevar 12. februara 80 Niš
Tempo CC 04 Beograd Autoput za Zagreb 35 Novi Beograd
Tempo CC 05 Cacak Železnička Kolonija bb Čačak
Tempo CC 06 Kraljevo Industrijska zona Seovac Kraljevo
Tempo CC 07 Vrnjacka Banja Kneza Miloša 184/g Vrnjačka Banja
Tempo CC 09 Uzice Miloša Obrenovića bb Užice
Tempo CC 10 Kragujevac Ugao ulica Save Kovačevic i Miodraga Vlajića Šuke Kragujevac
Tempo Hipermarket 11 Ada Obrenovački drum 3 Čukarica
Tempo Hipermarket 12 Vracar Bačvanska 21 Voždovac
Tempo Hipermarket 13 Sabac Nova ulica bb - Majur Šabac
 

KAKO SU PRVACI ZAVOLELI POVRĆE


Ministar prosvete Mladen Šarčević uverio se kako najmlađi đaci mogu lako da se hrane zdravije 
 
BEOGRAD, 6. decembar 2018 – Više od 150 đaka Osnovne škole “Marija Busać” imalo je priliku da na zabavan, ali i edukativan način nauči koliko je povrće važno i zašto je potrebno da ga jedu svaki dan. Aktivnim radionicama Maksi školskog karavana prisustvovali su i ministar prosvete Mladen Šarčević, pomoćnik ministra prosvete Vesna Nedeljković i Kvantan Roje, generalni direktor kompanije Delez Srbija. Oni su se uverili da se kroz igru i kratke edukativne priče deci najlakše prenosi poruka o blagotvornom dejstvu redovnog konzumiranja povrća.  
 
“Razvijanje svesti dece o važnosti očuvanja zdravlja je jedan od prioriteta Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja”, izjavio je resorni ministar Mladen Šarčević.
 
Šarčević je istakao da je u periodu razvoja i odrastanja dece ishrana veoma važna i podsetio da je Ministarstvo prosvete, u tom smislu već imalo niz aktivnosti.
 
„Doneli smo Stručno uputstvo o kriterijumima i smernicama za organizovanje, ostvarivanje i praćenje ishrane učenika u osnovnoj školi. Time želimo da unapredimo kvalitet i način ishrane, kao i razvoja pravilnih navika u ishrani kod osnovaca“, rekao je Šarčević. On je dodao da je Ministarstvo prosvete donelo i Pravilnik koji bliže uređuje uslove za organizovanje ishrane i utvrđuje kvalitet obroka u osnovnoj školi, kao i Pravilnik o bližim uslovima i načinu ostvarivanja ishrane dece u predškolskoj ustanovi.
 
Ministar je pozdravio projekat Maksi školski karavan kompanije Delez Srbija i pozvao ostale društveno-odgovorne kompanije da se uključe u aktivnosti koje će doprineti većem kvalitetu obrazovanja i odrastanja dece u Srbiji.
 
“Naša kompanija edukuje građane o zdravijim navikama, a posebno uključujemo roditelje i decu u naše aktivnosti kako bismo svi zajedno radili na tome da svaki dan pravimo zdravije izbore. Projekat Maksi školski karavan na jednostavan način pokazuje da deca mogu lako da prihvate priču zašto je važno da jedu povrće, ali i da je prenesu dalje, svojim roditeljima. To nam otvara prostor da zajedno menjamo statistiku i utičemo na njihove zdravije izbore”, naveo je Kvantan Roje, generalni direktor kompanije Delez Srbija.
 
Do sada je Maksi školski karavan obišao 38 škola, a do aprila sledeće godine više od 15 000 đaka prvaka u 100 osnovnih škola širom Srbije proći će radionice u kojima će učiti zašto je važno da im brokoli, šargarepa, karfiol, paprika, tikvica postanu omiljeni u tanjiru. Uz ilustrovani kuvar sa zdravim receptima, koji dobijaju svi učesnici karavana, đaci prvaci će moći da zajedno sa roditeljima pripremaju ukusne zalogaje od povrća.
 

OTVOREN PRVI EKOLOŠKI MAKSI SUPERMARKET


 
Prvi put u Srbiji primenjen ekološki sistem rashladnih uređaja
 
 
7. novembar 2018 - Najveći trgovinski lanac u zemlji, kompanija Delez Srbija, otvorila je prvu ekološku prodavnicu – Maksi supermarket na Novom Beogradu. Ekološki sistem komercijalnog hlađenja, primenjen u ovoj prodavnici, kompanija je realizovala zajedno sa partnerima, a podrška za ovaj inovativan pristup dobijena je i od strane Mašinskog fakulteta u Beogradu. 
 
Otvaranju prvog ekološkog Maksi supermarketa u Srbiji prisustvovali su Goran Trivan, ministar za zaštitu životne sredine i Kventin Roje, generalni direktor kompanije Delez Srbija. 
 
„Ovo je pionirski poduhvat, veliki korak koji je kompanija Delez napravila. Ako smo svesni podatka da samo u njihovim prodavnicama trošimo 65 odsto kesa manje nego ranije, to je ozbiljan rezultat, ali važniji rezultat je koliko smo svesni da je životna sredina važna i koliko država zajedno sa kompanijama ima ogromnu odgovornost da stvori uslove da bi se životna sredina sačuvala. Nije samo do građana da brinu o životnoj sredini, već i na nama, posebno na državi i kompanijama. Ovo je pionirski korak napred u pogledu uređaja za rashlađivanje, prvi primer ovakve vrste na Balkanu i drago mi je što je ovo još jedna stvar u životnoj sredini po kojoj smo prvi u regionu. Zahvalio bih se kompaniji na inovativnosti, hrabrosti i spremnosti da investira i više nego što mora i na zaštiti životne sredine zbog svih nas, naše dece. Pozivam ih da nastave ovim putem, podigli su lestvicu veoma visoko, a mi ćemo se truditi da i njima i drugim kompanijama zaista pomognemo na tom putu“, rekao je ministar za zaštitu životne sredine Goran Trivan na otvaranju prvog ekološkog Maksi supermarketa u Srbiji.  
 
Briga o životnoj sredini za kompaniju Delez Srbija veoma je važna, pokrenute su brojne inicijative i realizovane aktivnosti usmerene ka tome da se poveća ekološka svest svih građana.
 
„Kao lider na tržištu, važno je da pokrećemo inicijative koje nam omogućavaju da zajedno sa građanima stvaramo čistiju sredinu u kojoj svi živimo. Prvi smo uveli sistem naplate kesa, zahvaljujući kojem smo smanjili njihovo korišćenje za više od  65 odsto i počeli da uspešno menjamo navike sugrađana. Zajedno sa potrošačima samo u prošloj godini reciklirali smo više od deset hiljada tona otpada. Odgovornost kompanije ogleda se i u tome da strateški uvodimo promene koje pozitivno utiču na sve nas. Planiramo da do kraja godine otvorimo još prodavnica, uz poštovanje najstrožih ekoloških standarda“, kaže Kventin Roje, generalni direktor kompanije Delez Srbija.  
 
Prodavnica na Novom Beogradu je, pored novog ekološkog uređaja, opremljena modernom, funkcionalnom i ekonomičnom opremom po najvišim ekološkim standardima za čuvanje i izlaganje robe.
 
“Razmatrajući rad rashladnih uređaja, može se govoriti o njihovom direktnom i indirektnom uticaju na životnu sredinu i čoveka. Novi uređaj koji je instaliran koristi CO2 kao rashladni medijum, a za samu sredinu u kojoj živimo veoma je važno da se primenjuju prirodni rashladni medijumi, kao što je ugljen-dioksid, pri tome ne umanjujući značaj indirektnog uticaja na životnu sredinu”, kaže dr Uroš Milovanović, docent na Mašinskom fakultetu. 
 
Kompaniji Delez Srbija su u razvoju ovog ekološkog rešenja pomogle kompanije Danfoss, Frigomax i de Rigo Refrigeration. U ovoj godini, kompanija Delez Srbija dobila je i priznanje od Ministarstva zaštite životne sredine kao kompanija koja se istakla svojim radom i zalaganjem u domenu zaštite životne sredine što je još jedna potvrda odgovornog poslovanja i brige o društvu.
 

MAKSI ŠKOLSKI KARAVAN OBILAZI SRBIJU

Kad deca zavole povrće

Ne dešava nam se često da možemo neko dete da čujemo kako obožava povrće i kako ga rado jede. I kad tome pridodamo statistiku da samo oko 56 odsto dece konzumira povrće, a da je taj procenat i dalje nedovoljan, shvatamo da je ovo polje na kojem treba dodatno raditi. 
 
Zato je i važan podatak da je do sada skoro 4000 đaka prvaka sa oduševljenjem dočekalo Maksi školski karavan, a zahvaljujući kojem deca otkrivaju zašto je važno da jedu povrće i šta treba da imaju svakog dana u tanjiru da bi imali bolji vid ili jače srce.
 
“Do sada je Maksi školski karavan obišao 26 škola i veoma smo ponosni na reakcije i dece i roditelja. Pažljivo smo osmislili i kreirali posebne radionice za prvake, da bismo im na jednostavan način približili važnost povrća u ishrani. Zainteresovale su se i škole koje nisu za sada u programu i verujem da će karavan do kraja svog putovanja obići čak i više od 100 škola”, kaže Mirjana Jovašević, direktorka korporativnih komunkacija i održivog poslovanja kompanije Delez Srbija.    
 
Kroz pravu čaroliju zdravije ishrane više od 15 000 prvaka će otkriti zašto je važno da jedu brokoli, šargarepu, karfiol, papriku i tikvicu, a uz ilustrovani kuvar sa zdravim receptima saznaće kako da zajedno sa roditeljima pripremaju ukusne zalogaje od povrća.
 

VELIKA HUMANITARNA AKCIJA ZA POMOĆ INSTITUTU ZA ONKOLOGIJU I RADIOLOGIJU - Zaokruži račun u humanitarne svrhe

10. septembar 2018 - Prvi put u Srbiji, svi građani će moći na kasama da zaokruže račun i doniraju kusur u humanitarne svrhe, zahvaljujući akciji “Napravi razliku, pruži priliku” kompanije Delez Srbija.

U svim Maksi, Tempo i Shop&Go prodavnicama širom Srbije prilikom gotovinskog plaćanja kupci će moći da zaokruže račun do iznosa koji žele, a prikupljeni novac biće doniran Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije za nabavku neophodne medicinske opreme za pacijente.

Humanitarna akcija “Napravi razliku, pruži priliku” realizuje se u okviru nacionalne kampanje za borbu protiv malignih bolesti “Rak je izlečiv”, koju sprovodi Radio televizija Srbije uz podršku Ministarstva zdravlja Republike Srbije.

„Institut za onkologiju i radiologiju Srbije je najveća onkološka ustanova u Srbiji u kojoj se sprovode prevencija, dijagnostika i lečenje malignih bolesti, kao i psihosocijalna podrška onkološkim pacijentima. Institut nastoji da, u saradnji sa Ministarstvom zdravlja i RFZO, obezbedi pacijentima dostupnost savremenim metodama dijagnostike i lečenja putem nabavke nove opreme, uvođenja novih metoda i maksimalnog zalaganja zaposlenih kao što su rad u tri smene i vikendom. Međutim, broj pacijenata se neprekidno povećava i samim tim rastu i potrebe za neophodnom opremom. Zahvaljujemo kompaniji Delez na inicijativi i građanima Srbije na podršci“, izjavila je prof. dr Vesna Plešinac Karapandžić, direktor Klinike za radiološku onkologiju Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije.

Doprinos velikoj humanitarnoj akciji moći će da pruže i oni građani koji ne obavljaju kupovinu i da na kasi samo uplate novac koji žele da namene u ove dobrotvorne svrhe.

“Drago mi je što već drugi put ove godine organizujemo akcije za pomoć Institutu za onkologiju i radiologiju, a u narednom periodu ćemo nastaviti da ulažemo u ovu oblast. Osećaj da smo zajedno sa partnerima i kupcima pomogli da se nabavi neophodna medicinska oprema koja se koristi u lečenju pacijenata samo će nas još više ujediniti i motivisati da jedni drugima budemo još bolji komšija”, istakla je  Mirjana Jovašević, direktorka koprorativnih komunikacija i održivog razvoja kompanije Delez Srbija.

Svi koji budu donirali novac na kasi, uz fiskalni račun, dobiće i nefiskalni isečak na kom je naznačeno koliko je novca donirano u humanitarne svrhe.

 

Društveno odgovorni projekat doniranja hrane

U skladu sa našom strategijom održivog poslovanja i odgovornog postupanja prema zajednici, mi smanjujemo bacanje jestive hrane i pomažemo da ona dospe do onih kojima je potrebna. Februara 2014.godine otpočeli smo sa projektom doniranja viškova hrane „Pomažemo da imaju i oni koji nemaju“. Projekat realizujemo u saradnji sa Bankom hrane Beograd i podrazumeva svakodnevnu donaciju voća i povrća ka 70 humanitarnih organizacija u Srbiji.
Više od 9.000 sugrađana na ovaj način ima obezbedjen redovan obrok, i do sada je donirano više od 1.200t hrane. Medju korisnicima projekta su i SOS Dečija sela, Centar za integraciju mladih, udruženje Plava školjka, Narodna kuhinja Slanci i mnogi drugi.