• Pažljivo biramo i brinemo o svežini proizvoda
  • Širok asortiman
  • Cene i promocije iste kao u Maxi radnjama
  • Dostava u vremenskim okvirima od 2h
  • Brza kupovina
  • Spiskovi  

SAOPŠTENJA ZA JAVNOST

Budite u toku sa najnovijim informacijama iz naše kompanije.

DODELJENA TRADICIONALNA PRIZNANJA „MOJ IZBOR 2021“

PREMIA omiljena privatna robna marka kupaca u Srbiji
 
 

29. april 2021 - Privatna robna marka Premia dobila je najviše glasova potrošača i postala nosilac priznanja “Moj izbor 2021” koje se dodeljuje 11 godina zaredom. Nagrada je dodeljena u kategoriji “Privatne robne marke”. 
 
“Ponosni smo na činjenicu da je PREMIA ponovo opravdala poverenje kupaca, što predstavlja potvrdu da je ovaj brend sve snažniji na našem tržištu. Kontinuirano radimo na unapređenju proizvoda koji se nalaze pod našom robnom markom i zajedno sa našim dobavljačima vodimo računa da poboljšavamo recepture sa ciljem da kupcima uvek ponudimo proizvod koji ima najbolji odnos cene i kvaliteta” istakla je Tanja Perović Al Hamashi, rukovodilac private robne marke u kompaniji Delez Srbija.
 
Kupci mogu da pronađu Premia proizvode samo u Maxi, Mega Maxi, Tempo i Shop&Go prodavnicama, a u ovom trenutku u širokom asortimanu ima više od 1400 artikala ove privatne robne marke. 
 
Priznanje “Moj izbor” je jedinstveno po tome što se dodeljuje isključivo na osnovu glasova potrošača. Osnovni uslov da neki proizvod bude nominovan jeste da je domaćeg porekla, bez obzira na strukturu vlasništva firme koja ga proizvodi. Ove godine, u konkurenciji za nagradu našlo se oko 1.000 domaćih proizvoda i brendova u 24 kategorije. 
 
Dodelu priznanja „Moj izbor“ za najomiljenije domaće proizvode i brendove od 2010. godine organizuje udruženje Moja Srbija, uz podršku Grada Beograda, sa ciljem podsticanja razvoja domaće proizvodnje i promocije kvaliteta domaćih proizvoda i brendova. 
 

DELEZ SRBIJA DOBITNIK PRIZNANJA ZA DONIRANJE HRANE 


11. mart 2021 - Delez Srbija jedan je od dobitnika priznanja za doniranje hrane, koje Forum za odgovorno poslovanje dodeljuje kompanijama koje kontinuirano potvrđuju odgovoran pristup poslovanju i pružaju značajnu podršku onima kojima je najpotrebnija.

Priznanja su dodeljivana u okviru tradicionalnog CSR foruma, najveće i najznačajnije konferencije o društveno odgovornom poslovanju, za kontinuirano doniranje hrane za najugroženije stanovništvo, izuzetan doprinos u borbi protiv siromaštva i doprinos u ostvarivanju Ciljeva održivog razvoja.

Kroz strateški pristup smanjenju viškova hrane i pružanju pomoći onima kojima je najpotrebnija, kompanija Delez Srbija već sedmu godinu zaredom donira voće i povrće zahvaljujući kojem se obezbeđuje svakodnevni obrok za korisnike više od 60 humanitarnih organizacija Banke hrane Beograd. U cilju unapređenja i pojednostavljenja ovog procesa, u saradnji sa Programom Ujedinjenih nacija za razvoj, Delez Srbija je razvila nov model upravljanja viškovima hrane i početkom godine pokrenula rad prve digitalne platforme za donaciju hrane u Srbiji ‘Tanjir po tanjir, koja će omogućiti da na godišnjem nivou hrana stigne do još većeg broja onih kojima je najpotrebnija.

Kroz dugogodišnju saradnju sa Bankom hrane Beograd i projekat “Pomažemo da imaju i oni koji nemaju” kompanija Delez Srbija do sada je donirala više od 5000 tona hrane, a digitalna platforma “Tanjir po tanjir” kao nadgradnja ovog projekta, prepoznata je od strane organizatora i dobila je nagradu u oblasti izuzetnih tehnoloških inovacija koje doprinose unapređenju infrastukture donacija hrane.
 

POKRENUTA NOVA DIGITALNA PLATFORMA ZA DONACIJU HRANE „TANJIR PO TANJIR“

Beograd, 24. februar 2021 – Počela je sa radom prva digitalna platforma za donaciju hrane u Srbiji „Tanjir po tanjir“ (www.tanjirpotanjir.rs). Zahvaljujući saradnji kompanije Delez Srbija i Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP)  prvi put u našoj zemlji je moguće organizovati proces donacija samo jednim klikom.
Digitalna platforma je nadgradnja humanitarnog projekta „Pomažemo da imaju i oni koji nemaju“, koji od 2015. godine realizuju Banka hrane Beograd i kompanija Delez Srbija. Do sada je donirano više od 5.000 tona voća i povrća. Sve organizacije uključene u taj projekat dobile su svoje naloge na platformi „Tanjir po tanjir“, što znači da će jednim klikom moći da rezervišu namirnice koje u toku dana Maxi, Mega Maxi, Tempo i Shop&Go radnje izdvoje za doniranje. Prodavnice će na ovoj platformi svakodnevno ažurirati informacije o dostupnim količinama voća i povrća, a ukoliko se ukaže potreba, jedna organizacija će moći da preuzima namirnice i iz više radnji. Istovremeno je omogućena prijava novih zainteresovanih humanitarnih organizacija i udruženja, koje će posredstvom Banke hrane dobiti svoj nalog i mogućnost da svakodnevno preuzimaju dostupne namirnice.
„Odgovoran pristup u upravljanju viškovima hrane i pružanje pomoći onima kojima je ona najpotrebnija godinama su strateški deo našeg poslovanja. Da bismo dodatno unapredili delovanje ka zajedničkom cilju, uz podršku naših partnera, razvili smo nov model upravljanja viškovima hrane, koji će omogućiti da na godišnjem nivou veće količine dođu do krajnjih korisnika, do onih kojima je pomoć najpotrebnija“, izjavila je Milica Popović, menadžer korporativnih komunikacija kompanije Delez Srbija.
Platforma je predstavljena na online panelu, na kojem je Neven Marinović, direktor Smart kolektiva i Foruma za odgovorno poslovanje, vodio učesnike kroz priču o važnosti pronalaženja rešenja za viškove hrane.
Putem platforme „Tanjir po tanjir“, humanitarne organizacije će onog trenutka kada radnje objave donaciju na platformi, dobijati informaciju o njenoj raspoloživosti, nakon čega je potrebno da rezervišu donaciju i odu da je preuzmu.
„Zahvaljujući kontinuiranoj podršci kompanije Delez Srbija korisnici više od 70 humanitarnih organizacija godinama unazad mogu da računaju na obezbeđen svakodnevni obrok. Drago nam je da će zahvaljujući novoj, digitalnoj platformi moći da se poveća količina hrane koja se donira, a samim tim i da ona dođe do što većeg broj korisnika Banke hrane Beograd“, istakla je Katarina Žigić Blagojević, izvršna direktorka Banke hrane Beograd.
Novu digitalnu platformu za doniranje hrane u Srbiji razvio je IT tim UNDP-a. Ona je zasnovana na blokčejn tehnologiji, što omogućava da se ceo proces donacija prati od prvog do poslednjeg koraka i čini ga transparentnijim i sigurnijim.
„UNDP je na razvoju platforme ’Tanjir po tanjir’ blisko sarađivao sa kompanijom Delez Srbija, Bankom hrane i drugim humanitarnim organizacijama, kako bismo osigurali da ona bude što jednostavnija i u skladu sa potrebama korisnika, ali i da lako mogu da je koriste i druge kompanije koje pozivamo da slede primer koji je dao Delez Srbija i priključe se ovoj inicijativi. Doniranjem viškova hrane doprinosimo odgovornom korišćenju resursa, razvoju cirkularne ekonomije i smanjenju emisija gasova sa efektom staklene bašte, što istovremeno doprinosi ostvarivanju više ciljeva održivog razvoja“, rekla je Fransin Pikap, stalna predstavnica UNDP-a u Srbiji.
Doniranje viškova hrane doprinosi posebno ostvarivanju Cilja 2 – Svet bez gladi i Cilja 12 – Odgovorna potrošnja i proizvodnja, dok istovremeno utiče na smanjenje emisija štetnih gasova sa efektom staklene bašte (GHG) koje proizvodi organski otpad, čime doprinosi borbi protiv klimatskih promena (Cilj 13).
„Mi smo kontinuirano posvećeni pokretanju društvenog dijaloga na važne teme, edukaciji, inspiraciji i motivaciji društva u celini. Održiva kreativnost i UN ciljevi održivog razvoja su deo naše poslovne strategije, što pokazuju i naše kampanje i inicijative. Prevashodno se to odnosi na cilj broj 17 - Izgradnja partnerstva za postizanje ciljeva održivog razvoja. Ovo je ključni cilj, jer izazovi sa kojima se suočavamo postaju sve veći i kompleksniji. Brendovi imaju moć da učine svet boljim mestom za život, a projekat ‘Tanjir po tanjir’ je idealan primer za to”, naglasila je Jelena Jazić, direktorka agencije McCann Beograd, koja je učestvovala u kreiranju vizuelnog identiteta platforme.

Procenjuje se da se godišnje u Srbiji baci 250.000 tona hrane, dok svaka osma osoba u zemlji živi u riziku od siromaštva.

 

Mega Maxi – savremena kupovina po garantovanim Tempo cenama
 
Na mestu nekadašnjeg Tempa u Nišu, kompanija Delez Srbija je krajem prethodne godine za svoje kupce ponovo otvorila vrata svog hipermarketa, pod novim brendom i inovativnim, modernim izgledom – Mega Maxi.  
 
O novinama koje su vidljive već prilikom prvog ulaska u Mega Maxi, novom konceptu u trgovini koji donosi novi brend, kao i o tome koliko je važno konstantno podizati nivo usluge za kupce i stvarati što prijatnije iskustvo kupovine, govori Saša Radivojević, menadžer Mega Maksija u Nišu, koji već devet godina vodi ovaj objekat. 
 
Koje su osnovne novine koje kupci mogu da primete transformacijom Tempa u Mega Maxi?
 
Koncept Mega Maksija odlikuju sve pretpoznatljive karakteristike Tempa koje su naši kupci navikli da pronađu kada dolaze u svoju porodičnu nabavku, a koje su ovom transformacijom dodatno obogaćene još širim asortimanom i inovacijama, pružajući kupcima potpuno novo iskustvo kupovine. Pored sezonskih proizvoda, brojnih akcijskih ponuda i dobro poznatih Tempo cena, kupce već na ulazu očekuje nov, savremen enterijer praćen proširenim asortimanom i potpuno novim destinacijama za kupovinu. Verujem da ćemo i kroz novi brend, prepoznatljivim kategorijama ali i novinama koje su uvedene kako u samom izgledu hipermarketa tako i u asortimanu, opravdati poverenje koje smo gradili godinama sa našim kupcima, a koje nas motiviše da u kontinuitetu podižemo uslugu na još viši nivo. 
 
Šta sve podrazumeva širi izbor asortimana kao i koje su to nove destinacije za kupovinu? 
 
Kada je u pitanju asortiman najpre bih istakao bogatu i raznovrsnu ponudu neprehrambenih i sezonskih proizvoda kao i brojnih akcija koji su ostali u fokusu Mega Maksija. Kako bismo dodatno odgovorili na sve potrebe jednog modernog kupca, pored proširenog asortimana pomenutih kategorija, u ponudi je i širok izbor svežih kategorija voća, povrća, mesa, ribe, delikatesa i sireva, kao i odlična selekcija alkoholnih i bezalkoholnih pića. Takođe, za one koji vode računa o svojoj ishrani, novom destinacijom Zdravijeg kutka kupcima je sada omogućeno da na jednom mestu mogu da pronađu široku paletu Nature’s Promise proizvoda kao i drugih zdravijih namirnica. Veliku novinu predstavlja i nov koncept Maxi pekare koji potrošačima nudi pogodnost uživanja u tadicionalnim hlebovima, koji su ručno pravljeni u samoj prodavnici. Na ovaj način, Mega Maxi svojom ponudom kupcima nudi najbolje od Tempa i Maxi supermarketa, po dobro poznatim Tempo cenama i novim Mega popustima.
 
 
Jedna od prepoznatljivijih inovacija urađena je upravo u delu pekare. Šta podrazumeva nov koncept Maxi pekare i kako potrošači reaguju na novine koje je donela?
 
U fokusu inovativnog koncepta Maxi pekare su peciva i hlebovi koji se pripremaju u samoj radnji, pred očima potrošača. Rekao bih da je to jedna od novina koje nas izdvaja na tržištu jer je na ovaj način kupcima omogućeno i u samom prodavnici imaju mogućnost da uživaju u tradicionalnim proizvodima zanatske pekare, i da se pored kvaliteta, na licu mesta uvere i na koji način se ručno pravi hleb. Tako su Rustični beli hleb, seljački hleb sa dodatkom kiselog testa, baltički mešano raženi hleb, heljdin hleb sa orasima, domaći hleb sa kormpirom samo neki od proizvoda koji se mese i peku u samoj prodavnici. Posebno me čini ponosnim kada od kupaca dobijemo pozitivne rekacije koje ukazuju na zadovoljstvo našom novom Maxi pekarom, tada znamo da smo na pravom putu.
  
 
Na koji način osobe sa invaliditetom u novom Mega Maksiju lakše mogu da obavljaju kupovinu?
 
Sa ciljem da  osobama sa invaliditetom omogućimo što pirijatniji boravak u prodavnici, svakoga dana u periodu od 12 do 14 časova u Mega Maksiju su mirni sati, što znači da je u ovom periodu prilagodjen ambijent u smislu smanjenog osvetljenja, tiše muzike i bez reklama i obaveštenja preko razlasa. Ovim putem želimo da našim kupcima koji su osetljiviji na senzorne promene omogućimo da kupovinu obave u što mirnijoj atmosferi.  Takođe, na infopultu Mega Maksija instaliran je taster za pomoć pri obavljanju kupovine i određena je prioritetna kasa za osobe sa invaliditetom.
 
Koliko zaposlenih ima Mega Maxi i koliko sama usluga doprinosi viđenju jedne prodavnice kao omiljenog mesta za porodičnu kupovinu?
 
Pored bogate ponude i pristupačnih cena, dobra i kvalitetna usluga je primaran faktor koji utiče na iskustvo u nabavci. Novinama koje je doneo Mega Maxi smo se potrudili se našim kupcima omogućimo da na jednom mestu pronađu sadržaj namenjen svakom članu domaćinstva,  a zahvaljujući posvećenosti više od 120 kolega, dodatno omogućimo još bolje iskustvo kupovine i dobro poznatom komšijskom uslugom pokažemo da smo tu jedni za druge, uvek na raspolaganju, dostupni i predusretljivi. 
 

Mega Maxi – nova destinacija kupovine u Čačku
 
Kompanija Delez Srbija je, nakon beogradskog Tempa Ada, i za kupce u Čačku i Nišu tokom decembra meseca ponovo otvorila vrata svog hipermarketa u novom ruhu i pod novim brendom Mega Maxi. Tempo se nakon samo nekoliko meseci renoviranja, kupcima predstavio u usavršenom obliku Mega Maxi hipermarketa koji je prilagođen potrebama modernog kupca. 
 
O tome koje je sve novine doneo novi brend, šta potrošačima donose novi koncepti u trgovini kao i koliko je sama usluga važan faktor celokupnog utiska kupovine za naš portal govori Jelena Ralović Jovanović, menadžer Mega Maksija u Čačku, koja već 12 godina vodi ovu prodavnicu. Naša sagovornica opisuje i kako uprkos svim izazovima i vanrednoj situaciji koju je donela prethodna godina izgleda otvoriti novu prodavnicu, učiniti godinu vedrijom za svoje kupce i održati godinama građeno poverenje.
 
1. Krajem prethodne godine građane Čačka dočekalo je novo mesto porodične kupovine, Mega Maxi. Šta je osnovna karakteristika novog hipermarketa? 
 
Mega Maxi predstavlja spoj najboljih odlika Tempa i Maxi supermarketa. Zadržali smo sve ono po čemu je Tempo prepoznat, sezonske proizvode, akcijske ponude, prepoznatljivu uslugu i dobro poznate Tempo cene, a širok asortiman proizvoda dodatno obogatili inovacijama, ponudivši kupcima novine na odeljenjima pekare, delikatesa, vinarije, zdravije hrane, voća i povrća. Uzevši najbolje od oba brenda, uprkos svim izazovima koje je donela prethodna godina, uspeli smo da održimo poverenje koje godinama gradimo na lokalnom tržištu i otvaranjem Mega Maksija, potrošačima pored prepoznatljivog asortimana, ponudimo sve ono što jedan savremeni kupac očekuje da pronađe u svom omiljenom hipermarketu. 
 
 
2. Kakve novine nudi Mega Maxi kada je asortiman u pitanju? 
 
Asortiman bih opisala kao Mega raznovrstan, Maximalno svež, a u potpunosti pristupačan po prepoznatljivim Tempo cenama i novim Mega popustima. 
 
Raznovrsna ponuda koju su potrošači navikli da pronađu u Tempu uz dobro poznate atraktivne sezonske akcije i kategoriju neprehrane, dodatno je obogaćena novim destinacijama za kupovinu. Tako asortiman odlikuje bogata ponuda svežih kategorija voća i povrća, mesa, ribe kao i najkvalitetnijeg delikatesa i sireva iz raznih delova sveta. Pored prepoznatljivih destinacija sezonskih i bebi proizvoda, potrepština za ličnu higijenu, kao i odlične selekcije alkoholnih i bezalkoholnih pića, tu je i Zdraviji kutak u kom se na jednom mestu, pored zdravijih namirnica može pronaći i široka paleta Nature’s Promise proizvoda, za ukusne, a zdravije odluke potrošača. Takođe, ono što bih posebno izdvojila je nov koncept Maxi pekare koja nudi pogodnost uživanja u tradicionalnim ukusima hlebova i peciva, pravljenih i pečenih u samoj prodavnici.
 
 
3. Kako potrošači reaguju na nov koncept Maxi pekare i mogućnost da vide sam proces pripreme peciva i hlebova koje kupuju?
 
Rekla bih da proizvodnja hleba u samoj radnji čini da se naši potrošači osećaju kao da su kod svoje kuće, u prijatnom okruženju, na šta ukazuju njihove pozitivne reakcije. Ceo proces ručno pravljenih hlebova i peciva vidljiv je kupcima, što omogućava da se na licu mesta mogu uveriti u kvalitet proizvoda ali i način njegovog pravljenja. Pored toga, nov koncept Maxi pekare posebno je orijentisan da odgovori na potrebe ljubitelja tradicionalnih hlebova, pa se sada u asortimanu mogu pronaći seljački beli hleb, ručno rađen domaći beli hleb sa dodatkom prirodnog kiselog testa, heljdin hleb sa orasima i mnogi drugi. Istakla bih i da su za kompletan ugođaj koji donosi Maxi pekara zadužena nova lica, profesionalni pekari, koji svojim znanjem doprinose da dobijemo vrhunski kvalitet po pristupačnim cenama.
 
4. Koliko je sama usluga važna za celokupni utisak kupovine? 
 
Pored bogatog asortimana kvalitetnih i pristupačnih proizvoda, važno nam je da se kupci osećaju ugodno tokom svoje nabavke. Komšijska usluga je prioritet našeg poslovanja, tako da ostaje na prvom mestu i sada, kada poslujemo pod novim brendom. Kako bismo omogućili što bolje iskustvo kupovine, našim kupcima se svakoga dana na usluzi nalazi više od 80 kolega. Kao i do sada, nastojimo da budemo uvek tu za naše komšije,  posebni i ljubazni u svakodnevnoj komunikaciji i interakciji sa našim kupcima.
 
5. Na koji način je osobama sa invaliditetom olakšana kupovina u Mega Maksiju? 
 
Kao kompanija dajemo veliki značaj inkluziji osoba sa invaliditetom. Kako bi im i tokom kupovine omogućili što bolje iskustvo, svakog dana od 12h do 14h u Mega Maksiju su uvedeni mirni sati. U ovom periodu u našoj prodavnici je osvetljenje u izvesnoj meri smanjeno, muzika tiša, i ne  čuju se  reklame i obaveštenja putem razglasa. Ovim putem želimo da našim kupcima koji su osetljiviji na senzorne promene omogućimo da kupovinu obave u što prijatnijoj atmosferi. Pored toga, kupcima se na raspolaganju nalazi taster za pomoć pri kupovini kao i prioritetna kasa. 
 

RAČUN ZAOKRUŽI ŽIVOT PRODUŽI
 
Zaokruživanjem računa građani pružaju  podršku prevremeno rođenim bebama
 
 
4. januar 2021 – U Srbiji se svake godine rodi 65 000 dece, od kojih je 4 000 prevremeno rođenih beba, a čak njih sedam svakoga dana zahteva intenzivnu negu. U želji da se onima koji dođu na svet obezbede najbolji uslovi za početak života, UNICEF je pokrenuo kampanju “Tako mali da bi u srce stali” za modernizaciju neonatologija u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu. 
 
Zahvaljujući partnerskoj saradnji sa kompanijom Delez Srbija svim građanima omogućeno je da pruže podršku i uključe se u akciju za male heroje. U svim Maxi, Mega Maxi, Tempo i Shop&Go prodavnicama širom Srbije kupci imaju prliku da zaokruže svoj račun do iznosa koji žele, i na taj način doniraju sredstva za opremanje i modernizaciju neonaloških odeljenja. 
 
Podršku kampanji “Tako mali da bi u srce stali” pružilo je Ministarstvo zdravlja. 
 
“Zahvaljujemo kompaniji Delez Srbija koja je prepoznala značaj ulaganja i podrške za prevremeno rođene bebe koje se hrabro bore da prežive i nastave dalji razvoj. Svakoj prevremeno rođenoj bebi želimo da obezbedimo maksimalne uslove kako bi doživela svoju prvu nedelju, nasmejala se u svom prvom mesecu života, proslavila prvi rođendan i krenula u najdragocenije životno doba – detinjstvo. Kupci trgovinskog lanca Delez Srbija će nam pomoći da se bebama i roditeljima obezbedi dodatna podrška i ne samo tokom boravka u bolnici nego i nakon povratka kući. Tada su im najpotrebniji stručnjaci koji će im pomoći da se beba razvija i napreduje”, izjavila je Vesna Savić Đukić, šefica odseka za saradnju sa privatnim sektorom u UNICEF-u Srbija.
 
 
 

 
Praznična trpeza, prijateljska reč, podrška
 
Vreme praznika uvek nas podseti na međusobnu solidarnost i probudi iskrenu potrebu da nekome darujemo poklon, pažnju ili lepu reč. U danima kada posebno mislimo jedni na druge kompanija Delez Srbija se potrudila da novogodišnjom i božićnom trpezom pruži doprinos prazničnoj atmosferi dece i mladih iz SOS Dečijeg sela Kraljevo, kao i korisnika Prihvatilišta za odrasla i stara lica.
 
„Vreme praznika je period u kome solidarnost i podrška dobijaju posebnu notu, a ove godine, u kojoj smo se svi suočili sa dodatnim izazovima, posebno je važno da se svi potrudimo da pružimo onoliko koliko smo u prilici. Prazničnu trpezu, prijateljsku reč, podršku. Sa SOS Dečijim selom u Kraljevu imamo lepu dugogodišnju saradnju i drago nam je da i ove godine donacijom namirnica za novogodišnje i božićne praznike možemo da ulepšamo kraj godine i obogatimo praznične trpeze za više od 90 dece i mladih. Prihvatilište za odrasla i stara lica u Beogradu je za nas posebno draga ustanova i nadamo se da ćemo se naredne godine ponovo uživo zajedno okupiti i osetiti sve čari praznika i decembra“, rekla je Milana Jević Gledović, potpredsednica pravnih poslova i zaštite resursa kompanije Delez Srbija.  
 
SOS Dečije selo Kraljevo predstavlja jedinstven koncept  brige o deci bez roditeljskog staranja. Deci o kojoj roditelji iz bilo kog razloga nisu mogli da se staraju pruža novi dom u kojem odrastaju sa SOS roditeljem, i biološkom i SOS braćom i sestrama. 
 
„Drago nam je što je za kompaniju Delez Srbija SOS Dečije selo Kraljevo svake godine važna tačka susreta, posebno u vreme božićnih i novogodišnjih praznika. Srećni smo što i ovu godinu, koja je bila izazovna za sve, završavamo uz njihovu podršku deci i mladima koji žive u kućama SOS Dečijeg sela Kraljevo i u našoj Zajednici mladih. To je sigurno prilika da ulepšamo dane praznika koji su pred nama“, istakla je Vesna Mraković Jokanović, nacionalna direktorka SOS Dečija sela Srbija i direktorka SOS Dečijeg sela Kraljevo.
 
Kompanija Delez Srbija tradicionalno za korisnike Prihvatilišta za odrasla i stara lica, organizuje pripremu novogodišnjeg ručka. Shodno trenutnoj epidemiološkoj situaciji, ove godine kompanija je obezbedila namirnice za spremanje praznične trpeze.
 
„Obradovalo nas je što i u ovo izazovno vreme postoje oni koji nas se sete i sa nama podele praznično raspoloženje i želje. Tradicionalna saradnja sa kompanijom Delez Srbija već prerasta u prijateljski topao odnos koji nam uvek unese radost u ove dane“, kaže Nevenka Nikić Simatković, direktorka Prihvatilišta za odrasla i stara lica.
 
Prihvatilište za odrasla i stara lica, pružanjem smeštaja, hrane, zdravstvene zaštite i kulturno-zabavnih aktivnosti, trenutno zbrinjava lica koja nemaju uslove i sredstva za podmirivanje osnovnih životnih potreba.
 

HUMANITARNA AКCIJA „JEDAN PAКETIĆ - MNOGO LJUBAVI“
U MAXI SUPERMARКETIMA
 
 
18. decembar 2020 - Decembar je mesec darivanja, a svi Beograđani koji žele da pomognu u pripremi novogodišnjih i božićnih paketića, mogu da se uključe u akciju „Jedan paketić – mnogo ljubavi“ i donacijom ulepšaju deci praznike.
 
Zahvaljujući saradnji Crvenog krsta Beograd i Maxi supermarketa, u subotu 19. i nedelju 20. decembra, građani će u 13 odabranih Maxi supermarketa moći da doniraju različite proizvode za pripremu novogodišnjih paketića- od slatkiša, sokova, igračaka, balona do školskog pribora.
 
Paketići su namenjeni deci iz socijalno ugroženih porodica.
 
Volonteri Crvenog krsta će tokom oba dana akcije na izlazu iz prodavnica preuzimati donacije građana u periodu od 9 do 15 časova, uz poštovanje svih naloženih protivepidemijskih mera.
 
Humanitarna akcija „Jedan paketić - mnogo ljubavi“ biće organizovana u sledećim Maxi supermarketima:
 
Patrijarha  Joanikija 28, Rakovica
Bulevar Zorana Đinđića 64, Novi Beograd
Jurija Gagarina 81, Novi Beograd
Кralja Petra I br.3, Кaluđerica, Grocka
Gospodar Jovanova 39, Stari grad
Dunavska 26, Stari grad 
Neznanog junaka 2, Savski Venac
Dula Кaraklajića 8, Lazarevac
Bulevar despota Stefana 68, Palilula
Ustanička 66, Voždovac
Ustanička 127a, Voždovac
Dragice Кončar 33a, Voždovac
Vojvode Stepe 318, Voždovac
 

Maxi podržao Olimpijski tim Srbije 
 
 
15.12.2020. Maxi supermarket je postao ponosni sponzor Olimpijskog tima Srbije i pružiće podršku najboljim sportistima Srbije u pripremama za najveće planetarno takmičenje - Olimpijske igre u Tokiju. Partnerstvo Olimpijskog komiteta i Maxi supermarketa nastavak je podrške koja je započela još u prethodnom olimpijskom ciklusu. 
 
Saradnju su ozvaničili Božidar Maljković, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, i Jan-Vilem Dokhejr, generalni direktor kompanije Delez Srbija.
 
„Istovremeno smo izuzetno srećni i ponosni što će Maxi biti podrška srpskim sportistima u postizanju vrhunskih rezultata i svemu što ih očekuje na Olimpijskim igrama u Tokiju. Vrednosti koje odlikuju najbolje sportiste kao što su timski duh, fer-plej i izvrsnost su i vrednosti kojima teži naša kompanija. Za srećan i zdrav život je osim uravnotežene ishrane bitna i fizička aktivnost kao i negovanje sportskog duha. Na rafovima naših supermarketa kupci mogu da pronađu širok asortiman kvalitetnih i hranljivih proizvoda i zato se nadamo da ćemo zajedno sa našim sportistima, zajedničkim snagama dodatno inspirisati naše sugrađane na lepši i zdraviji život“, istakao je Jan-Vilem Dokhejr, generalni direktor kompanije Delez Srbija.
 
Maxi kao deo porodice Delez Srbija, koja broji oko 13 000 zaposlenih, zna važnost timskog duha i moć međusobne podrške svakog člana kolektiva. Tu snagu prepoznao je i među najboljim srpskim sportistima koji se pripremaju za takmičenje koje predstavlja krunu karijere i podrškom želi da pomogne razvoj sporta i pravih olimpijskih vrednosti.
 
„Izuzetno smo zadovoljni što nastavljamo da sarađujemo sa jednom od najuglednijih kompanija sa kojom smo imali izvanrednu saradnju. Potpisivanje novog sponzorskog ugovora je dokaz ozbiljnog rada, kako Olimpijskog komiteta Srbije, tako i Maxi supermarketa. Nažalost, nalazimo se u teškim vremenima, vremenima pandemije korona virusa, kada su sve kompanije osetile posledice. U ovako delikatnom momentu za poslovanje, Maxi supermarket je odlučio da nam ukaže poverenje koje je Olimpijski komitet Srbije zaslužio i na tome smo zahvalni. Sada je već sasvim izvesno da će se Olimpijske igre u Tokiju održati i naši sportisti su dobili još jedan veliki podsticaj i podršku na putu ka ostvarivanju vrhunskih rezultata", kaže Božidar Maljković, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije.
 
Na putu do Tokija Maxi će okupljati sportiste i kupce i kroz različite aktivnosti napraviti sinergiju u promociji zdravijih izbora i važnosti fizičke aktivnosti.
 

JUBILEJ MAXI SUPERMARKETA 
20 godina komšijske kupovine
 

12.12.2020. Prepoznatljiva komšijska usluga, širok asortiman proizvoda, uvek sveže voće i povrće i osmesi prodavaca koji svakodnevno dočekuju svoje kupce deo su svakodnevice Maxi supermarketa. Vodeći se obećanjima da će svakog dana biti bolji komšija i bolje mesto za kupovinu, Maxi je već 20 godina na usluzi svojim sugrađanima.
 
Od  otvaranja prvog Maxi supermarketa 12.decembra 2000. godine, prateći trendove i potrebe savremenog kupca, Maxi je danas postao sinonim moderne kupovine. U prethodne dve decenije, osluškujući potrebe svojih potrošača, Maxi je usavršavao dizajn, a uvodeći inovacije i potpuno nove destinacije za kupovinu osigurao da godinama zaredom bude odabran kao omiljeni supermarket kupaca. 
 
– Maxi je godinama prepoznat kao omiljena prodavnica, a to je rezultat snažnog zalaganja velikog tima sjajnih ljudi. Sva dobro poznata lica koja svakodnevno dočekuju naše kupce u prodavnicama širom Srbije, ali i čitav sistem podrške koji se nalazi iza njih, naše kolege iz Distributivng centra, Službe podrške, kao i lanac proverenih dobavljača čine da ceo sistem besprekorno funkcioniše. Maxi je postavio standarde u iskustvu kupovine, a kroz odgovorno poslovanje prvi je otvorio supermarkete koji koriste ekološke sisteme rashlade. Dvadeset godina bilo je dovoljno da se postave standardi, ali i da se dodatno obavežemo zajednici da ćemo nastaviti da podižemo lestvicu poslovanja i da svakoga dana pomeramo granice kao lideri u oblasti maloprodaje – izjavio je Jan-Vilem Dokhejr, generalni direktor kompanije Delez Srbija.  
 
Kako bi kupce inspirisao na bolji i kvalitetniji život, Maxi se kroz inovacije u asortimanu i usluzi dodatno trudi da im omogući širok spektar zdravijih proizvoda, istovremeno pružajući vrhunski kvalitet i pristupačne cene. Tako, pored dobro poznatog asortimana svežih kvalitetnih namirnica i zdravijeg kutka, u Maxi supermarketima potrošači na proizvodima privatne robne marke danas mogu pronaći i dodatni sistem nutritivnog obeležavanja proizvoda, Nutri-Score, koji im pomaže da na lakši način odaberu namirnice i omoguće sebi izbalansiranu ishranu. 
 
Odgovarajući na različite potrebe svojih kupaca, ovaj supermarket je zadržao sve ono na šta su kupci navikli, pružajući im nešto sveže svakog dana, ali je iskustvo kupovine dodatno obogatio i novinama poput jedinstvenog koncepta zanatske Maxi pekare, u okviru koje kupci danas mogu uživati u tradicionalnim hlebovima, ručno pravljenim u samoj radnji. Maxi ne zaboravlja ni na najmlađe generacije, kao i verne kupce, pa im u kontinuitetu tokom godine organizuje i brojne programe lojalnosti u okviru kojih se, po dodatno sniženim cenama, mogu pronaći igračke, setovi za kuću, ali i sve ono što je potrebno jednoj porodici.
 
Za jubilarni rođendan, kao poklon i sebi i potrošačima, Maxi je proširio svoju mrežu. Na izuzetno atraktivnoj lokaciji, u okviru Belgrade Waterfront kompleksa, na 2.000 metara kvadratnih otvoren je najveći Maxi do sada, koji nudi sasvim novo iskustvo kupovine. Uz sve to, Maksiju se pridružio i nov brend, Mega Maxi, a kompletnom lancu usluge doprinosi i Maxi online, koji odgovara digitalnim zahtevima modernog doba.
 
Pre 20 godina u Srbiji je počela priča koja neraskidivo spaja sve dobre komšije, započela je tradicija koja je postala stil života. Sa prvim Maxi supermarketom, Srbija je dobila komšiju sa kojim se raduje, slavi, prevazilazi izazove, živi. Jubilarna slavljenička godina samo je najava novih, zajedničkih, Maxi pobeda.
 

Zdravija ishrana kao stil života
 
 
27.11.2020. - Koliko mislimo na osnovna pravila zdravije ishrane kada svakodnevno planiramo obroke? Da li se informišemo o sastavu proizvoda pokazanom na deklaraciji prilikom kupovine, koliko fizičku aktivnost doživljavamo kao neizostavan deo zdravijeg stila života? O svemu ovome i o drugim navikama u ishrani bilo je reči na onlajn panelu „Zdravija ishrana kao stil života“, na kome su predstavljeni rezultati istraživanja o zdravijoj ishrani koje je uradila kompanija Delez Srbija.
 
U istraživanju sprovedenom u avgustu 2020. godine učestvovalo je oko 600 ispitanika. Većina njih, oko 85 odsto, tvrdi da čita deklaracije, ali uglavnom povremeno, u zavisnosti od kategorije proizvoda i trenutnih prehrambenih navika, obično prilikom kupovine novih proizvoda.
 
– Najvažnije informacije koje potrošači traže na deklaracijama jesu energetska vrednost proizvoda i količina šećera, a najčešće čitaju deklaracije prilikom nabavke mlečnih i konditorskih proizvoda – istakla je Milica Popović, menadžer korporativnih komunikacija kompanije Delez Srbija, i dodala da je kompanija strateški posvećena temi zdravije ishrane. Kako bi dodatno olakšala kupcima odluku o uravnoteženom nutritivnom unosu, kompanija je implementirala i „Nutri-Score“ sistem obeležavanja na proizvode privatne robne marke, a zdraviji asortiman dodatno obogatila „Nature’s Promise“ proizvodima.
 
Istraživanja pokazuju da je ručak za većinu glavni obrok i najređe se preskače, dok je doručak drugi najčešće konzumirani obrok tokom radnih dana. Koliko je uravnotežena ishrana uz redovne obroke važna, govorila je mr sci. dr Veroslava Stanković, specijalista za ishranu i predavač u Visokoj zdravstvenoj školi strukovnih studija u Beogradu.
 
– Pravilan način ishrane je ključ za dobro zdravlje i dobar imunitet. Pravilna ishrana podrazumeva tri glavna obroka i jednu užinu. Najvažniji obrok je doručak jer nam pruža neophodne energetske i nutritivne sastojke kako bismo pravilno funkcionisali u toku radnog dana – objasnila je mr sci. dr Veroslava Stanković i dodala da je uz zdraviju ishranu kao stil života neophodna i redovna frizička aktivnost.
 
Zdravija ishrana kao stil života treba da postane deo opšte kulture nacije, a od presudne je važnosti u životu i radu profesionalnih sportista. 
 
– U sportu trojstvo bez koga se ne može ni pomisliti na uspeh čine trening, odmor i ishrana. Imam tu sreću da mi je fizička aktivnost u opisu posla, ali mislim da je ovo trojstvo ključ za uspeh kojim god da se poslom bavite. Dinamika savremenog načina života nas često zbuni, pa malo zanemarimo suštinski važne stvari za nas, a nažalost setimo ih se tek kada nešto krene kako ne treba. Moramo naći vremena za redovnu fizičku aktivnost i moramo voditi računa šta unosimo u sebe jer na kraju krajeva time pozitivno utičemo na svoje zdravlje, raspoloženje, fizički izgled, a time dalje na samopouzdanje, učinak na poslu. Jednostavno, poboljšavamo kvalitet života – rekao je Aleksandar Kukolj, reprezentativac Srbije u džudou.
 
Prema zvaničnim podacima Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ i Svetske zdravstvene organizacije, više od polovine opšte populacije Srbije starije od 15 godina ima prekomernu težinu. Izbalansirana ishrana i fizička aktivnost su ključni koraci u poboljšanju opšteg zdravlja nacije i kao takvi treba da postanu neizostavni deo savremenog stila života.
 

Bitna je „Briga za svaku kap” Zaovinskog jezera -
vodenog dragulja Srbije

03.11.2020.- Zahvaljujući ekološkom projektu simboličnog naziva „Briga za svaku kap“, koji su pokrenuli kompanije Henkel i Delez Srbija, očišćeno je Zaovinsko jezero. Projekat čišćenja jezera u organizaciji ronilačkog kluba Koral-Adriatic Scuba okupio je brojne ljubitelje prirode koji su se udružili i zajedničkim snagama doveli ovu akciju do najlepšeg mogućeg epiloga.
 
Sjajni rezultati najbolji su pokazatelj organizatorima da su njihovi napori naišli na odličan odziv zajednice. Sa zajedničkim ciljem da Zaovinsko jezero bude čistije, a okolina zdravija za život, Henkel i Delez Srbija su u avgustu mesecu pokrenuli prodajnu akciju u kojoj su mogli da učestvuju svi građani kupovinom Fa, Schauma i Vademecum proizvoda u Maxi supermarketima. Akcija u prodajnim objektima trajala je dva meseca, te nakon toga vodeni dragulj na planini Tari očišćen je od nešto više od 20 vreća otpada. Većinom plastične boce, limenke, gume i delovi kuhinjskih aparata zagadili su dno jezera u zapadnoj Srbiji. Mesto na jezeru, gde je ekološka akcija održana, izabrano je zbog specifičnosti lokaliteta koji se nalazi u zapadnoj Srbiji, a pripada teritoriji opštine Bajina Bašta. Upravo ta lokacija, nedavno je postala deo Nacionalnog parka Tara, a koliko je posebno ovo mesto govori i činjenica da je baš tamo otkriven živi fosil biljnog sveta – Pančićeva omorika.
„Veoma smo ponosni na ovaj projekt i činjenicu da smo sa našim partnerima, inicijativu ,Budimo odgovorni čuvajmo svaku kap’, već sada pozicionirali kao snažan projekat koji ima ozbiljne rezultate i koji otvara pitanje svesti o zaštiti čistoće voda. Količine otpada koje je izronio vredan tim ronioca ozbiljno nas upozoravaju da moramo nastaviti sa akcijama čišćenja i jako sam zahvalna partnerima iz kompanije Delez Srbija i RK Koral-Adriatic Scuba koji nas podržavaju u ovim naporima“, istakla je Petra Rajnpreht, brend menadžer kompanije Henkel.
 
Ova akcija je samo još jedna u nizu koje je podržala kompanija Delez Srbija, sa ciljem da doprinese lepšem i zdravijem okruženju. 
„Zaštita životne sredine i podrška lokalnoj zajednici među prioritetima su odgovornog poslovanja naše kompanije. Uvek se rado odazivamo svim ekološkim projektima naših partnera, a dugogodišnja strateška saradnja sa kompanijom Henkel i uključivanje naših kupaca, ovog puta su zaslužni za lepše i čistije Zaovinsko jezero“, istakla je Milica Popović, menadžer korporativnih komunikacija kompanije Delez Srbija.
 
Manje otpada u predivnom jezeru svakako je srećan kraj ove ekološke akcije, ali još je važnije građane edukovati i osvestiti o važnosti očuvanja prirode i vođenju brige o istoj. „Izuzetno smo srećni i zadovoljni sa rezultatima koje je ovaj projekt postigao. Ono što deluje kao motivacija da nastavimo dalje sa akcijama čišćenja jeste upravo ono što vidimo kad zaronimo i otpad koji izronimo sa dna naših reka i jezera. Taj problem godinama je zapostavljen i hvala kompanijama Henkel i Delez Srbija što su odlučili da pomognu u rešavanju ovog problema”, zaključio je Ivan Stanković, vlasnik centra Koral-Adriatic Scuba.
 

DAJ SNAGU BESPLATNIM ŠIŠANJEM I DONACIJOM KOSE

Tokom meseca borbe protiv raka dojke, još jednom je pokrenuta humanitarna kampanja za izradu perika od prirodne kose
 
Beograd, 20. oktobar 2020. godine – U Međunarodnom mesecu borbe protiv raka dojke, brend Pantene i nevladina organizacija Ženski centar Milica, uz podršku kompanije Delez Srbija, po četvrti put pozivaju zainteresovane širom zemlje da se uključe u humanitarnu kampanju „Daj snagu“ i pruže podršku ženama koje su tokom procesa hemioterapije izgubile kosu. Pomoć je moguća kroz donaciju kose za pravljenje perika, kupovinu Pantene proizvoda u Maxi,  Mega Maxi, Tempo i Shop & Go prodavnicama ili direktnom uplatom na račun udruženja.
 
Sa blizu 4.600 novih slučajeva godišnje u Srbiji, rak dojke predstavlja najčešći oblik tumora kod žena. Imajući ovu statistiku u vidu, Pantene i Ženski centar Milica iz Vrnjačke Banje su u martu prošle godine pokrenuli kampanju. Od tada je, zahvaljujući donacijama 491 osobe, prikupljeno više od 40 kg kose, nakon čega je napravljeno 40 perika. 
 
„Tokom mog lečenja, gubitak kose bio je najteži i najemotivniji trenutak, nakon čega sam osetila veliki gubitak samopouzdanja. Dan kada sam preuzela periku iz Ženskog cetra Milica potpuno mi je povratio snagu i želju da se borim i dobijem bitku. Od tada je sve delovalo lakše“, rekla je Milena Borovčanin, korisnica perike od prirodne kose, napravljene tokom prethodnih talasa kampanje „Daj snagu“. 
 
Nakon prikupljanja kose, perike se izrađuju, a potom sledi faza u kojoj će zainteresovane žene moći da se prijave za svoju periku od prirodne kose. Pored toga, korisnicama Ženskog centra Milica, pomoć se pruža i na psihološkom nivou, putem savetovanja i edukacije, kroz koja je od početka kampanje prošlo više od 120 žena.  
 
Frizerski saloni koji žele da podrže kampanju i uključe se besplatnim šišanjem i stilizovanjem kose zainteresovanih za donacije, mogu se detaljno informisati o proceduri i prijaviti na sajtu Ženskog centra Milica www.dajsnagu.milica.org.rs.
Zvanični pravilnik kampanje dostupan je na LINKU.
 

Otvoren najveći Maxi do sada: Inovativnost kupovine u srcu grada
 
 
Beograd, 30. oktobar 2020 – Moderan život prestonice dobio je sasvim novu dimenziju. U okviru tržnog centra Galerija Belgrade otvoren je nov, najveći do sada, Maxi supermarket. 
 
Prepoznatljiv po staroj, dobroj, komšijskoj usluzi, na 2.000 metara kvadratnih, nov Maxi supermarket unikatnog dizajna praćen je značajnim novitetima, koji će uticati na još bolje iskustvo kupovine. 
 
Prvi put na našem tržištu kupci će moći da uživaju u Kući sira, gde ih očekuje pažljivo odabrana selekcija sireva iz celog sveta. Najukusnije putovanje duž različitih meridijana uz bogatu ponudu sira ljubitelji ove namirnice mogu pronaći jedino u novom Maxi supermarketu. Dodatni raritet je i širok asortiman vinarije, gde će u saradnji sa eminentnim stručnjacima biti organizovane degustacije i promocije, dok će najbolja selekcija čokolada koju Maxi ima da ponudi pokazati da pravo hedonističko iskustvo ne može da prođe bez palete slatkih ukusa. 
 
Pored svežih kategorija voća, povrća, mesa, ribe, delikatesa, na šta su kupci i navikli u Maxi supermarketima, u ponudi je i inovativan koncept zanatske pekare sa tradicionalnim hlebovima, ručno pravljenim u samoj radnji. Kako nastaju najukusniji hlebovi po receptima naših baka, kupci mogu da osete na licu mesta. U bogatoj ponudi su raženi kalupski hleb sa semenkama i mini vekna sa krompir pastom i semenkama, seljački beli hleb, ručno rađen domaći beli hleb sa dodatkom prirodnog kiselog testa, heljdin hleb sa orasima i mnogi drugi.
 
Oko 100 poznatih komšijskih lica kupcima će pružiti najkvalitetniju uslugu, a na novim odeljenjima kao što su Juice bar i pekara očekuju ih i novi zaposleni, kao i dodatno obučeni profesionalci na odeljenjima delikatesa, sireva i vina. Sve o vrstama sireva, poreklu, načinu sečenja, izlaganju i uparivanju sireva sa ostalom hranom i vinima, kupci sada mogu saznati iz prve ruke. 
 
Pored mnogih pogodnosti moderne kupovine, najveći Maxi do sada nudi kupcima i elektronske cene na određenim kategorijama. Vrhunska usluga i kupovina koja pomera granice sada su na jednom mestu – u jedinstvenom ambijentu, u najvećem tržnom centru u regionu.
 

SVETSKI DAN HRANE U ZNAKU SOLIDARNOSTI

Građani donirali više od devet tona namirnica 

20. oktobar 2020 – Tokom tri dana građani Srbije su donirali više od devet tona namirnica u velikoj humanitarnoj akciji koju je organizovala Banka hrane Beograd, uz podršku kompanije Delez Srbija. Akcija je podržana u 11 gradova širom zemlje i svi sugrađani su bili u prilici da doniraju neophodne namirnice u humanitarne kutije postavljene u odabranim Maxi, Mega Maxi, Tempo i Shop&Go prodavnicama.
 
„Građani su još jednom pokazali solidarnost. I ovoga puta prikupljena je velika količina hrane koja će stići do onih kojima je pomoć najpotrebnija. Nadamo se da i u narednom periodu, u kojem inače najviše darujemo jedni druge, nećemo zaboraviti one kojima znači svaka pomoć i podrška“, izjavila je Radmila Ivetić, predsednica udruženja Banka hrane Beograd.
 
Svoju solidarnost u ovoj akciji pokazali su građani Beograda, Novog Sada, Pančeva, Stare Pazove, Zrenjanina, Vrbasa, Rume, Niša, Kruševca, Kragujevca, Požege, a prikupljene namirnice su već distribuirane do korisnika 25 humanitarnih organizacija.
 

HUMANITARNA AKCIJA PRIKUPLJANJA HRANE U PRODAVNICAMA

Obeležavanje Svetskog dana hrane u znaku podrške onima kojima je hrana najpotrebnija
 
 
Svetski dan hrane i ove godine biće u znaku pomoći onima kojima je ona najpotrebnija. Zahvaljujući saradnji Banke hrane Beograd i kompanije Delez Srbija, tokom predstojećeg vikenda građani će imati priliku da se uključe u humanitarnu akciju i doniraju osnovne životne namirnice u Maxi, Mega Maxi, Tempo i Shop&Go prodavnicama širom Srbije.
 
Humanitarna akcija će biti organizovana od 16. do 18. oktobra, a građani koji žele da pomognu moći će da doniraju namirnice u humanitarne kutije postavljene za ovu namenu u prodavnicama u 11 gradova.
 
Osnovne životne namirnice koje građani budu donirali tokom ova tri dana, biće distribuirane za korisnike 25 humanitarnih organizacija u zemlji. 
 
Organizacija za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih nacija (FAO) ustanovila je Svetski dan hrane davne 1979. godine. Svake godine na dan njihovog osnivanja, 16. oktobra, više od 150 zemalja ujedinjuje se sa ciljem podizanja svesti o problemima siromaštva i gladi, a u Srbiji se ovaj datum obeležava od 2001. godine.
 
Humanitarne kutije i volonteri Banke hrane Beograd dočekaće sugrađane u prodavnicama prvog dana akcije 16.oktobra od 15 do 19 časova, drugog dana 17.oktobra od 10 do 18 časova, kao i trećeg dana 18. oktobra od 9 do 15 časova na sledećim lokacijama:  
 
Beograd

Maxi, Džona Kenedija 10a, Novi Beograd
Maxi, Patrijarha Joanikija 17g, Vidikovac
Maxi, Marijane Gregoran br.58, Karaburma
Maxi, Dr. Ivana Ribara 91a, MZ Kozara
Maxi, Kumodraška 336, Kumodraž
Maxi, Paunova 48, Banjica
Maxi, Džona Kenedija 10h, Retenzija
Maxi, Pilota Mihajla Petrovića 4, Rakovica
Maxi, Požeška 41, Banovo Brdo
Maxi, Meštrovićeva 32, Braće Jerkovića
Maxi, Nedeljka Gvozdenovića 24a, Bežanijska kosa III 
Maxi, Gornjogradska 11a, Zemun
Maxi, Jablanička 43a, Cerak
Maxi, Paunova 80
Tempo Express, Nehruova 61a 
Maxi, Vojvode Stepe 318
Maxi, Slavka Miljkovića 47 Resnik
Maxi, Knez Mihailova 54
Maxi, Jurija Gagarina 36
Maxi, Zrmanjska 43-45
Tempo, Autoput za Zagreb 35
Mega Maxi, Obrenovački drum 3
Tempo Hipermarket, Bačvanska 21
Maxi,  Milentija Popovića 32b
Shop&Go, Edvarda Griga 7b 
Shop&Go, Vukasovićeva 70
Shop&Go, Vojvode Stepe 284
Shop&Go, Bulevar oslobođenja 1
Shop&Go, Paunova 6
Maxi,Trgovačka 24
Maxi, Prvomajska 13
Maxi, Nikole Ribarića 3
Maxi, Kralja Milana 31a
Maxi, Neznanog junaka 2
Maxi, Vojvode Stepe 115
Maxi, Čika Ljubina 8
Maxi, Bulevar Despota Stefana  68
Maxi, Bogdana Žerajića 20
Maxi, Ustanička 127a
Shop&Go, Zaplanjska 35
Maxi, Požeška 98
Maxi, Borska 51
Shop&Go, Vidikovački venac 92
Maxi, Sretena Mladenovića Mike 1a
Maxi, Jurija Gagarina 221
Maxi, Poručnika Spasića i Mašare 88
Maxi, Patrijarha Joanikija 28
Shop&Go, Stevana Opačića 20
Maxi  Alonso, Gospodar Jovanova 39-41
 
Pančevo
 
Maxi, Svetog Save 8a
Maxi, Moravska 1
 
Stara Pazova
 
Maxi, Karađorđeva 24
 
Novi Sad
 
Maxi, Bulevar Cara Lazara 79a - Liman IV
Maxi, Bulevar Jovana Dučića 1a
 
Zrenjanin
 
Maxi, Bulevar Milutina Milankovića bb
 
Vrbas
 
Maxi, Maršala Tita  66
 
Ruma
 
Maxi, Glavna 145

Niš
 
Maxi, Bulevar Nemanjića 10
Maxi, Vizantijski Bulevar 76, Duvanište III
Maxi, Knjaževačka 101
Tempo, Bulevar 12. februara 80
Maxi , Bulevar Zorana Đinđića 11
 
Kruševac
 
Maxi, Vidovdanska br.1
 
Kragujevac
 
Maxi, Svetogorska bb, Naselje Aerodrom,
Maxi, Dr.Zorana Đinđica 10 Gradski dom
Tempo, Ugao ulica Save Kovačevic i Miodraga Vlajića Šuke
Maxi , Voje Manojlovića 1
Maxi , Crvenog Barjaka bb
 
Požega
 
Maxi, Francuska 4
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Maxi pekara – sinonim kvalitetnog i svežeg peciva

Sveži hlebovi i peciva, sastojci koji se koriste prilikom njihove izrade, kao i način na koji se prave, važan su faktor odabira mesta omiljene kupovine. Maxi pekara kao lider na tržištu, kroz saradnju sa skoro svim većim proizvođačima ove kategorije u Srbiji, trudi se da za svoje kupce obezbedi uvek najkvalitetnije i najsvežije proizvode. 
 
U fokusu inovativnog koncepta Maxi pekare su peciva i hlebovi koji se pripremaju u samoj radnji, pred očima potrošača, a u ponudi je i širok asortiman pakovanih proizvoda, od različitih vrsta brašna i sa različitim namenama. Na policama Maxi pekare može se pronaći širok asortiman kvalitetnih i nutritivno izbalansiranih namirnica namenjenih svima onima koji pažljivo biraju proizvode koje će poslužiti kao deo porodične trpeze.
 
Puratos i Don Don su dobavljači sa kojima kompanija Delez Srbija sarađuje duže od 10 godina. Generalni direktor kompanije Jan-Vilem Dokhejr istakao je prilikom posete proizvodnim pogonima i postrojenjima ovih proizvođača da je ponosan što partnerski rade na razvoju kategorije pekarskih proizvoda i što u kontinuitetu razmenjuju informacije u vezi sa tržištem i globalnim trendovima, što im obostrano znači u unapređenju asortimana. 
 
„Maxi je komšijski supermarket i veoma smo ponosni što asortiman naše pekare iz godine u godinu postaje bogatiji, uz uslugu na najvišem nivou. Sve promene koje uvodimo na tržište realizujemo zajedno sa našim partnerima i zahvaljujući njima Maxi pekara je danas mnogo više od uslužnog odeljenja u supermarketu. Verujemo da kupci prepoznaju sve napore koje ulažemo kako bismo samo za njih obezbedili svakog dana uvek sveže pecivo, a u razgovoru sa dobavljačima i lično sam imao priliku da se uverim koliko pažnje i energije posvećuju svakom aspektu razvoja, kako poluproizvoda, tako i savršenih finalnih proizvoda koje kupci mogu pronaći u najbližoj Maxi pekari“, izjavio je Jan-Vilem Dokhejr.
 
Don Don je proizvođač gotovih i polugotovih proizvoda u svim segmentima pekare i lider je na tržištu Srbije. Sa kompanijom Delez Srbija razvio je čuveni Hlebić – proizvod namenjen mlađoj populaciji, bez konzervansa, sa dodatnim nutritivnim vrednostima, a poznat je i po više vrsta rustičnih hlebova i peciva koji se peku u radnji.
 
„Od početka zajedničke saradnje trudimo se da ispunimo zahteve kako modernog, tako i tradicionalnog kupca. Zajedničkim snagama smo uspeli da unapredimo pekarsku kategoriju, a sa ciljem uvek zadovoljnog potrošača nastavljamo partnersku saradnju u duhu investiranja u nove tehnologije i proizvode“, istakao je Miloš Marković, direktor marketinga i razvoja kompanije Don Don.
 
Puratos pomaže pekarima, poslastičarima i čokolaterima da izaberu prave sastojke i poboljšaju kvalitet gotovih proizvoda. Znanje i veštine koje je stekao na razvijenim tržištima u kreiranjima strategije razvoja kategorije pekare partnerski deli sa kompanijom Delez Srbija u unapređivanju kvaliteta asortimana. 
 
„Dugogodišnja saradnja sa kompanijom Delez Srbija ogleda se u svakodnevnim naporima da inovativnim pristupom i kvalitetom tržište uvek pomeramo nekoliko koraka unapred. Zajedno smo razvijali proizvode kao što su Glukofit – hleb proizvoden po kliničkoj studiji i pogodan u ishrani ljudi sa dijabetesom tip 2, Manastirski hleb, a jedan od strateških projekata na koji smo izuzetno ponosni je unapređen koncept Maxi pekare koji podrazumeva pripremu i proizvodnju pekarskih proizvoda u samoj radnji“, istakao je Ljubomir Milošević, generalni direktor kompanije Puratos.
 

OBELEŽENA NEDELJA SOLIDARNOSTI

U humanitarnoj akciji Crvenog krsta Beograd prikupljeno više od 4 000 kilograma namirnica
 
 
Beograd, 30. septembar 2020  – U okviru humanitarne akcije „Stalo nam je. Hvala što pomažete“ za samo dva dana, Beograđani su donirali više od 4.000 kilograma osnovnih životnih namirnica za socijalno ugrožene građane.
 
Zahvaljujući saradnji Crvenog krsta Beograd i kompanije Delez Srbija za najugroženije porodice biće spakovano 506 paketa sa osnovnim životnim namirnicama.  
 
„Zahvaljujemo se sugrađanima i kompaniji ’Delez Srbija’ na pomoći u realizaciji ove humanitarne akcije koja uvek ima za cilj da nas podseti da samo zajedničkim snagama, voljom i željom možemo pomoći onima kojima je to najpotrebnije. Pored konkretne pomoći u paketu sa hranom, ovom akcijom zajedno šaljemo poruku da spremnost kompanija, altruizam volontera Crvenog krsta Beograd i humanost građana mogu promeniti svet i biti pružena ruka nade”, kaže Ivana Dašić, sekretar Crvenog krsta Beograd.  
 
Humanitarna akcija prikupljanja hrane tokom Nedelje solidarnosti bila je realizovana u 22 Maxi supermarketa širom glavnog grada.
 

OBELEŽAVA SE PRVI MEĐUNARODNI DAN PODIZANJA SVESTI O BACANJU HRANE
 
Beograd, 29. septembar 2020 – Generalna skupština Ujedinjenih nacija proglasila je 29. septembar Međunarodnim danom podizanja svesti o bacanju hrane. Ovaj datum prvi put se obeležava ove godine i predstavlja doprinos Evropske federacije banaka hrane u sprečavanju rasipanja hrane. Istovremeno, to je  i javni poziv na akciju pojedinaca i kompanija da iskoriste inovacije i tehnologiju kako bi se zaustavio problem gubitka i bacanja hrane.
 
U prilog važnosti ove teme govore i podaci koji pokazuju da se jedna trećina hrane koja se proizvede u svetu za ljudsku potrošnju – oko 1,3 milijarde tona, svake godine baca, dok istovremeno skoro jedna milijarda ljudi u svetu gladuje. Kada je u pitanju Srbija, procenjuje se da 26,1 odsto stanovništva živi ispod granice siromaštva, što je u proseku četvrtina ukupne populacije. U Evropi taj procenat je niži samo za jedan odsto, dok se 90 miliona tona hrane baci.
 
Ukoliko bi se viškovi hrane na odgovarajući način distribuirali, ta količina bi bila dovoljna da nahrani sve one koji su gladni. 
 
U cilju pomoći rešavanja ovog problema, Banka hrane Beograd zajedno sa kompanijom Delez Srbija već šestu godinu zaredom realizuje projekat „Pomažemo da imaju i oni koji nemaju“, zahvaljujući kome 9 000 socijalno ugroženih građana svakodnevno dobija voće i povrće. 
 
„Problem viškova hrane zahvata ceo svet, zato je potrebno raditi kontinuirano na rešenjima koja dovode do efikasnog korišćenja viškova hrane na način koji se godinama primenjuje u Evropi. U tome je veoma važna podrška korporativnog sektora, a pravi primer toga je saradnja koju već više od deset godina imamo sa kompanijom Delez Srbija. Zahvaljujući njoj naši korisnici svakodnevno dobijaju sveže voće i povrće“, istakla je je Radmila Ivetić, predsednica udruženja Banka hrane Beograd.
 
Kroz saradnju sa više od 70 humanitarnih organizacija Banke hrane, kompanija Delez Srbija do sada je donirala više od 4 000 tona namirnica, a uz podršku partnera iz Ujedinjenih nacija u toku je razvoj novog, digitalnog modela doniranja hrane koji će pojednostaviti ovaj proces i omogućiti da hrana stigne do još većeg broja korisnika kojima je potrebna.
 

VAŽNO JE DA ZNAMO ŠTA JEDEMO 
 
Istraživanja pokazuju da su teme zdravije ishrane i poznavanja nutritivnog sastava proizvoda sve važnije i relevantnije pri odluci o kupovini namirnica. 
 
Prema sprovedenim istraživanjima, više od 70 odsto ispitanika povremeno čita deklaracije kod određene vrste proizvoda ili kada traži informacije o određenom nutrijentu, gotovo 15 odsto ispitanika redovno čita deklaracije na proizvodima. Istovremeno, i trgovinski lanci nastoje da u svojoj ponudi obezbede što širi asortiman nutritivno kvalitetnijih proizvoda, ali i da kroz dodatne svakodnevne kontrole i sisteme nutritivnog obeležavanja proizvoda kupcima olakšaju odluku o kvalitetnijoj i izbalansiranoj ishrani. 
 
Šta sve treba da znamo o proizvodima koje kupujemo, kakva je trenutna situacija i kakav stil života vode naši sugrađani, kao i na koji način nam supermarketi pomažu u izboru zdravijih proizvoda, saznali smo na online panelu  „Važno je da znamo šta jedemo“ koji je održan u okviru 21. Festivala zdravlja Beograd.
 
Iako potrošači sve više vode računa o izboru namirnica, edukacija je i dalje ključna za podizanje opšte svesti o važnosti zdravije ishrane. 
 
„Potrošači su prethodnih godina, u više navrata edukovani da pročitaju i na pravi način protumače podatke koje proizvođači navode na deklaraciji na poleđini proizvoda. To je siguran način da izbor namirnica bude prilagođen zdravstvenom stanju pacijenta pojedinačno i dobar put da svi zajedno, posebno mladi, usvojimo zdrave navike u ishrani, ne zaboravljajući fizičku aktivnost kao važan faktor zdravih stilova života“, kaže dr Snežana Pantić Aksentijević, rukovodilac Grupe za javno zdravlje Sektora za javno zdravlje i programsku zdravstvenu zaštitu Ministarstva zdravlja Republike Srbije. 
 
Tema zdravije ishrane sve je prisutnija, a kada je naša nacija u pitanju, treba da savladamo nekoliko osnovnih prepreka za zdraviji život. 
 
„Sadašnja situacija je pokazala da naš stil života nije po svim zdravstvenim preporukama. Kao naciju nas odlikuju neredovna ishrana, smanjena fizička aktivnost, upotreba brze hrane, kasni obroci. Poznato je da smanjen unos vitamina i minerala dovodi do slabijeg imuniteta, zbog čega je organizam podložniji virusima“, objašnjava mr sci. dr Veroslava Stanković, specijalista za ishranu i predavač u Visokoj zdravstvenoj školi Beograd, i dodaje da samo edukacija, planirani obroci i konsultacije sa stručnjacima, dijetetičarima, mogu savladati česte prepreke prilikom promene stila života.  
 
Maloprodajni lanci sve više osluškuju potrebe kupaca i izlaze im u susret pri zdravijim izborima. Tako je kompanija Delez Srbija, kako bi svojim kupcima koji teže izbalansiranoj ishrani olakšala izbor namirnica, omogućila dodatni nutritivni sistem obeležavanja proizvoda Nutri-Score na proizvodima privatne robne marke. Dodatno, kompanija ulaže značajne napore kako bi kupcima pružila sve relevantne informacije i u potpunosti ih upoznala sa lancem snabdevanja i praćenjem proizvoda „od njive do trpeze“.
„Delez Srbija kao članica globalne kompanije Ahold Delez ima jasno definisane kriterijume i zahteve koje treba da ispune naši proizvodi, ali i njihovi proizvođači u pogledu bezbednosti, kvaliteta i održivosti. Želimo da ispratimo i iskontrolišemo sve ključne činjenice koje mogu biti važne potrošačima, a na prvom mestu bezbednost i kvalitet naših proizvoda. Važno nam je zadovoljstvo naših kupaca. Želimo da budu sigurni u sistem bezbednosti i kvaliteta, da su proizvodi proizvedeni na socijalno odgovoran način i da se poštuju održivi principi kako bi se zaštitili priroda i okruženje. Prethodne godine smo uveli i audite dobrobiti životinja za naše farmere i proizvođače mesa i jaja. Primenom ovih audita kontrolišemo između ostalog i veterinarsku negu, način ishrane, uslove u kojima se gaje životinje, način njihovog transporta. Praktično, imamo sve relevantne informacije kojima garantujemo da naši kupci znaju šta kupuju i da su to bezbedni i kvalitetni proizvodi. Kada govorimo posebno o piletini i jajima koji se mogu pronaći u našim Maxi, Mega Maxi, Tempo i Shop&Go prodavnicama pod našom privatnom robnom markom, u potpunosti imamo pokrivenu transparentnost. U praksi to znači da imamo sve informacije koje su važne našim potrošačima – kontrolišemo čitav lanac proizvodnje i snabdevanja, od primarnih farmera, transporta životinja, proizvodnih objekata, našeg Distributivnog centra, pa sve do naših prodavnica, gde se proizvod isporučuje krajnjem kupcu“, istakla je Milana Jević Gledović, potpredsednica pravnih poslova i zaštite resursa kompanije Delez Srbija.
 
Samo unosom mesa adekvatno gajenih životinja, čiji nam je kvalitet transparentno predstavljen, možemo povoljno uticati na naše celokupno zdravlje.
 
„Multidisciplinarnim pristupom u saradnji sa zdravstvenim profesionalcima i zdravstvenim ustanovama razvijali smo proizvode koji su sa aspekta određenog nutritivnog sastava kvalitativno unapređeni. Deklaracija ovih proizvoda sadrži nutritivne, odnosno zdravstvene izjave koje su u skladu sa nutritivnim sastavom, to jest očekivanim benefitom navedenim u zdravstvenoj izjavi. Neki od ovih proizvoda već mogu da se nađu u supermarketima, i to na primer Omega-3 pile, koje je izvor esencijalnih masnih kiselina, ili Glukofit hleb, koji se preporučuje kod oštećene tolerancije na glukozu, insulinske rezistencije ili dijabetesa“, kaže dr Draško Gostiljac, endokrinolog Kliničkog centra Srbije.
 

Sa lokalnih njiva do rafova velikih supermarketa
 
 
Sveže voće i povrće sa domaćih gazdinstava, pažljivo uzgajano i sortirano, nalazi se na rafovima supermarketa širom Srbije  i važan je činilac zdravijeg života mnogih porodica. Kompanija Delez Srbija je ponosna na 60 lokalnih dobavljača svežeg asortimana, ali i na dugoročnu saradnju koju partnerski grade decenijama.
 
Na rafovima Maxi, Mega Maxi, Tempo i Shop&Go prodavnica nalaze se kulture iz najlepših delova naše zemlje, poput paradajza, krastavaca, luka, jabuka, lubenica, šargarepe. Dok kupci svakodnevno sa posebnom pažnjom biraju baš one koje će poslužiti ukućanima uz nedeljni ručak, vredne ruke domaćina iz cele Srbije samo za njih svake godine, sve širim asortimanom i inovativnim pristupom, ravnopravno konkurišu najvećim globalnim proizvođačima.
 
Među njima su i Agro Bel, specijalizovan za bobičasti asortiman, kao i Zelena Bašta, koja svoju proizvodnju usmerava na gajenje paradajza i krastavca. 
 
Generalni direktor kompanije Delez Srbija Jan-Vilem Dokhejr istakao je prilikom posete ovim lokalnim proizvođačima da je impresioniran posvećenošću i inovacijama koje ulažu u svaki aspekt proizvodnje, kao i da je posebno srećan što su godinama unazad zajedno sa kompanijom Delez Srbija razvijali nove sorte, ali i ulagali u rast proizvodnje i poboljšanje svih segmenata bezbednosti hrane.
 
„Kupci danas na rafovima naših prodavnica mogu da pronađu najbolje voće i povrće koje dolazi iz Srbije. Verujem da su trud i zalaganje domaćih privrednika, kao i globalno iskustvo i snažna posvećenost standardima kvaliteta koje ulaže naša kompanija, odlična kombinacija koja garantuje vrhunski kvalitet proizvoda. U narednom periodu ćemo nastaviti da gradimo partnerske odnose, kao i da ulažemo zajedničke snage kako bismo našim kupcima ponudili još bolje iskustvo kupovine i još širi asortiman zdravijih proizvoda koji će im pružiti lepši i kvalitetniji život“, istakao je Dokhejr. 
 
Od Agro Bela, proizvođača malina, borovnica, kupina, jagoda i ribizli u Maxi, Tempo, Shop&Go i Mega Maxi prodavnice stiže čak 95 odsto ukupno proizvedenih količina koje plasiraju na tržište Srbije. Posvećeni inovacijama, stalnom usavršavanju prozvodnje i uvođenju standarda koji su novitet na tržištu Srbije, planiraju širenje saradnje i na proizvode iz oblasti povrća.
 
 „Proizvodnja jagodičastog voća premijum kvaliteta zahteva promenu svesti kod samih proizvođača kao i kompletnu tehnologiju uzgajanja i način berbe. Imali smo sreću da na samom početku sarađujemo sa kompanijom Delez Srbija. Ova saradnja i poverenje su iz dana u dan jačali, tako da smo vrlo brzo shvatili da smo pored ozbiljnog kupca dobili i pouzdanog partnera u poslu“,  rekla je Ana Bošnjak, direktor Agro Bel System-a.
 
Zelena Bašta, poljoprivredna zadruga koju čini pet porodica, od nastanka 2009. godine robu plasira preko Maxi prodavnica i svoju punu proizvodnju isporučuje isključivo na rafove Delez Srbija prodavnica. Godišnje ova zadruga proizvede više od 2.200 tona robe, a zahvaljujući njima, na rafovima radnji ovog trgovinskog lanca nalaze se specijalne sorte paradajza kao što su pink, šljivar, daterino, volujsko srce.
 
„Sama činjenica da je Zelenoj Bašti Delez Srbija jedini kupac govori u prilog kvalitetu saradnje koju imamo. Prema preporuci kompanije, unapredili smo proizvodnju uvođenjem standarda dobre poljoprivredne prakse (Global GAP), a zahvaljujući dobrim partnerskim odnosima omogućena nam je lakša distribucija i prodaja povrća, što nam daje više prostora i vremena da se posvetimo samoj proizvodnji“, istakao je Goran Matić iz Zelene Bašte.
 

TIMSKI DUH, ENERGIJA I STRATEŠKI PRISTUP KAO KLJUČ USPEHA
Od prvog službenog dolaska u Srbiju novog generalnog direktora kompanije Delez Srbija Jan-Vilema Dokhejra dele tek dva meseca. Kako ističe u razgovoru za Politiku, proveo ih je obilazeći prodavnice, upoznajući kolege, kao i kulturu zemlje koja mu se već u prvim nedeljama izuzetno dopala. „Malo je reći da sam impresioniran snagom kompanije i velikim projektima sa kojima sam do sada imao prilike da se upoznam, ali ono što je na mene ostavilo do sada najjači utisak je energija mojih kolega. Od više hiljada kolega koje na kasama sa osmehom uslužuju kupce svakog dana, preko izuzetno posvećenih kolega na odeljenjima pijace, mesare, ribarnice, pekare i delikatesa, do vrednih ljudi koji se u Distributivnom centru svakog dana, ali i noći trude da savršeno organizuju pun lanac snabdevanja i distribuciju. Rad na daljinu i vanredne mere pokazale su koliko je važno da radimo timski i uigrano, a moje kolege zaposlene u direkciji u potpunosti su savršeno odgovorile na sve izazove rada od kuće.  Maxi je već dve decenije deo svakodnevnog života građana Srbije i izuzetno sam ponosan što ću imati priliku da sa još 13.000 kolega pružim doprinos jačanju liderske pozicije na tržištu i pružanju još boljeg iskustva kupovine potrošačima u našim prodavnicama. Verujem da je strateški pravac koji jedna kompanija vodi važan, ali bez timskog rada i snage ljudi nema ni uspeha ni dobrih rezultata“ istakao je na početku razgovora Dokhejr.
 
Kako vidite budućnost maloprodaje i šta nam je pokazao period pandemije?
 
Sektor maloprodaje je od ogromne važnosti za ekonomiju svake zemlje, a još više za svakodnevni život modernog društva i porodice i pandemija je pokazala koliko je zapravo bitno obezbediti kontinuitet u poslovanju ove industrije. I tada smo, kao i danas, bili svesni velike odgovornosti jer upravo u Maxi, Tempo i Shop&Go prodavnice građani dolaze kako bi obezbedili namirnice neophodne za domaćinstvo. U Srbiji tokom vanrednih mera niste mogli da zateknete slike koje su dolazile iz svetskih prestonica – poluprazne rafove ili nedostatak proizvoda u supermarketima. Logistika i operacije su svoje poslovanje prilagođavale iz sata u sat i verujem da su brzina reagovanja i odgovori na brojne izazove upravo posledica snažno postavljenog sistema i timskog rada velikog broja ljudi. Ključ uspeha u privredi u budućnosti će se ogledati u sposobnosti tima da se brzo prilagodi potrebama modernog kupca, i da uslugom, asortimanom i razvijajući dodatne kanale prodaje odgovori na različite potrebe potrošača. Jednom rečju maloprodavac budućnosti će morati da osluškuje i unapred organizuje poslovanje tako da kupac u svakom trenutku, svakog dana, čak i menjajući svoje navike uvek ostaje veran jednom brendu –jer mu on pruža sve. Jedna od tendencija koju uočavamo je sve veće poverenje potrošača u online nabavku namirnica. Ono što bih voleo da naglasim je da još uvek ne možemo da govorimo o „post-kovid“ periodu i da je jako važno da i dalje budemo odgovorni, da u kupovinu odlazimo pridržavajući se svih mera prevencije i da tako zajedno čuvamo jedni druge.
 
Koliko će Vaše iskustvo upravljanja divizijom „To Go“ u okviru brenda Albert Hejn uticati na razvoj inovativnih digitalnih kanala i u Srbiji? 
 
Digitalizaciju treba posmatrati kao dodatni benefit, ali ne i ključni cilj rada u maloprodaji. Na prvom mestu je važno da upoznate svog kupca. Svaki region, grad, pa i kvart u okviru jedne opštine mogu imati kupce različitih navika. I upravo u tome leži suština i tu ćemo uložiti svu našu energiju i strast rada u maloprodaji. Da upoznamo svakog našeg kupca. Tehnologija vam u tome, i tada, može pomoći da još bolje odgovorite na njegove svakodnevne, lične potrebe. Maxi online je poslednjih meseci postao omiljeni supermarket mnogih porodica. Iako je činjenica da će offline još dugo imati primat kada govorimo o nabavci hrane, svesni smo da savremeni, brzi i pouzdani lanci snabdevanja trebaju biti komplementarni sa informativnim prodajnim sistemima. Baš tako smo i organizovali ovaj kanal prodaje. Veliki utisak na mene ostavljaju kolege koje rade u našoj online prodavnici. Njihova dinamičnost i trud da pruže uslugu kupcima u okviru Maxi online-a su na visokom nivou. Kupovina „na klik“ postala je svakodnevna i rutinska u hiljadama domova širom sveta, a posebno sam ponosan na prvi Maxi supermarket koji će od oktobra imati i digitalne cene.  Za sada je ovaj koncept implementiran samo u radnji za potrebe zaposlenih u direkciji, a verujem da će to biti prvi u nizu digitalnih projekata po kojima će u budućnosti biti prepoznate Maxi, Mega Maxi, Tempo i Shop&Go radnje.
 
Kakvi su planovi kompanije Delez Srbija u narednom periodu? 
 
Ovo je godina u kojoj naš Maxi obeležava dvadeseti rođendan. U tom duhu, već sredinom sledećeg meseca otvaramo još jedan ekskluzivni Maxi supermarket na izuzetno dinamičnoj i modernoj lokaciji u Beogradu, a podsetio bih vas da je za nama otvaranje Mega Maxi radnje koja je sinonim moderne i pristupačne kupovine. Nastavićemo sa širenjem naše maloprodajne mreže koja će brojati više od 500 prodavnica, a koristeći dragoceno iskustvo otvaranja novih i renoviranja postojećih prodavnica ostajemo dosledni liderskoj strategiji lokalno, istovremeno postajući odličan primer za sve međunarodne maloprodajne lance. Ahold Delez je lider u svim mogućnostima koje pruža e-trgovina i na tim osnovama ćemo nastaviti da lokalno ulažemo u sve inovativne kanale prodaje. Izuzetno mi je važno da naše ambiciozne planove razume i sa jednakom strašću obavlja svih 13.000 kolega. Lično verujem da ukoliko ljudima priđete iskreno i otvoreno, i omogućite im dobar život, da će i oni svoj posao obavljati sa jednakom strašću i energijom sa kojom i vi postavljate strategiju. Voleo bih i da naši kupci osete koliko energije posvećujemo svakom danu, a da naše radnje uz zadržavanje toplog komšijskog osmeha budu sinonim moderne trgovine. Kao neko ko lično veruje u kvalitet zdravijeg života koji je posledica unosa kvalitetne i izbalansirane hrane, potruduću se da dodatno uložimo napore u širenju kulture zdravije ishrane u Srbiji i da asortimanom omogućimo kupcima lep život i zdravije odrastanje njihove dece.
 
Tema održivosti postala je imperativ poslovanja kompanija . Koliko zapravo jedan trgovinski lanac može uticati na globalne teme?
 
Kao lider na tržištu imate odgovornost da svojim primerom menjate stvari nabolje. Kroz naše radnje prođe svakodnevno veliki broj ljudi, a mi želimo da upravo tu i oni sami budu inspirisani za dobre promene u životu i tako zajedno činimo značajne iskorake i na globalnom nivou. Našu strategiju održivog poslovanja implementirali smo kako na nivou Grupe, tako i lokalno u sve aspekte poslovanja. Od kontinuiranog smanjenja upotrebe električne energije u našim prodavnicama, preko odgovornog upravljanja viškovima hrane, iz godine u godinu povećane stope reciklaže, do široke ponude zdravijih namirnica na policama. Do kraja godine nas očekuje i lansiranje digitalne platforme za donaciju hrane koja će olakšati proces doniranja voća i povrća i koja će u budućnosti omogućiti i drugim privrednim subjektima da na jednostavan i pouzdan način doniraju viškove hrane. 
 

ZAŠTITA KONKURENCIJE U SRBIJI NA KOPAONIK BIZNIS FORUMU
 
Koliko je zaštita konkurencije bitan tržišni aspekt, kao i na koji način korporativni sektor pristupa ovoj temi – samo su neke od tema koje su pokrenute na panelu „Zaštita konkurencije u Srbiji“ održanom na 27.Kopaonik biznis forumu.
 
Komisija za zaštitu konkurencije u narednom periodu, kako je istaknuto, biće usmerena ka realizaciji projekata edukacije tržišta, pre svega malih i srednjih preduzeća, a u saradnji sa međunarodnim organizacijama, istakao je u uvodnoj reči na panelu Nebojša Perić, predsednik Komisije za zaštitu konkurencije.
 
Poslovni i strateški imperativ kompanije Delez Srbija je održivo poslovanje u svim aspektima, od realizacije projekata u oblasti zaštite životne sredine i poštovanja prava zaposlenih, do poslovanja koje je u potpunosti usklađeno sa pravnom regulativom.
„Tema zaštite konkurencije izuzetno je bitna za našu kompaniju i jako nam je važno da kolege razumeju, ali i u svom svakodnevnom poslovanju primenjuju sve njene aspekte i razumeju njenu važnost. U prethodnom periodu smo za zaposlene organizovali brojne obuke i radionice, ali i interaktivne elektronske treninge i naš sistem je u potpunosti usklađen sa zakonskom regulativom“, istakla je Milana Jević Gledović, potpredsednica za pravne poslove i zaštitu resursa, na početku panela.  
 
Milana je istakla na panelu važnost poverenja koje dolazi od strane kupaca i strateških partnerstava koje kompanija gradi godinama unazad sa dobavljačima, kako lokalno, tako i na globalnom nivou.
 
Na panelu koji je vodio redovni profesor Ekonomskog fakulteta Dragan Lončar predstavljene su studije slučaja iz oblasti ekskluzivnih ugovora, politike formiranja cena i rabata. 
O zaštiti konkurencije u Srbiji pričali su Milana Jević Gledović, potpredsednica za pravne poslove i zaštitu resursa, Delez Srbije, Nebojša Perić, predsednik Komisije za zaštitu konkurencije, Marko Jović, Vip mobile, Miljan Kavedžić, JTI.
 

Always i Delez Srbija nastavljaju da podržavaju žene i devojčice u košarci
 
Always je i ove godine prepoznao važnost učešća žena u sportu, stoga će kupovinom bilo kog pakovanja Always Platinum uložaka u Maxi, Tempo i Shop&Go prodavnicama, P&G obezbediti donaciju košarkaškim klubovima Radivoj Korać i ŽKK Girl Basket kako bi podržao njihov uspeh. 
 
Kako bi se obeležilo partnerstvo između brenda Always, kompanije Delez Srbija, kluba Radivoj Korać i novog ŽKK Girl Basket kluba, održan je simboličan košarkaški turnir u kome su učestvovali, osim devojaka iz klubova i zaposleni kompanije. Ženski timovi ŽKK Girl Basket i ŽKK Radivoj Korać suočili su se u petnaestominutnim mečevima kako bi zajedničkim snagama pokazali da samopouzdanje uvek pobeđuje. Tokom šest mečeva devojke su pokazale koliko su timski duh i istrajnost važni za napredovanje u sportu, ali i u životu.
 
Motivisan uspehom ženskih juniorskih timova, Always nastavlja da ohrabruje devojčice koje se bave košarkom da budu jake, nezavisne, zdrave i aktivne u sportu. Kako je košarka sve više zastupljena u našem društvu, a žene sportisti predstavljaju uzor devojčicama širom sveta, Always poziva sve da se pridruže akciji kako bi promenili pravila i zadržali devojke u sportu. 
 
Prilikom kupovine Always Platinum proizvoda u Maxi, Tempo i Shop&Go prodavnicama u Srbiji od 1. februara do 29. februara 2020. godine doprinosite ukupnoj sponzorskoj donaciji ženskim košarkaškim ekipama ŽKK Girl Basket i ŽKK Radivoj Korać.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

DODELJENE TRADICIONALNE NAGRADE PO IZBORU MAGAZINA PC PRESS
MAXI APLIКACIJA NAJBOLJA U 2019. GODINI

 
Mobilna aplikacija kompanije Delez Srbija „Maxi Shop“ proglašena je za najbolju u ovoj kategoriji za prethodnu godinu, po izboru magazina PC Press. Stručni žiri ovog magazina je na tradicionalnom izboru najboljih platformi, portala i sajtova  uvrstio ovu aplikaciju među najbolje online platforme za 2019. godinu. Prema mišljenju žirija, aplikacija savršeno obavlja svoj zadatak i tokom 2019. godine značajno je napredovala, pa je i zaslužila titulu pobednika.

Na svečanosti u Skupštini Grada Beograda uručene su nagrade za najbolja online dostignuća u svim formatima koji su pozitivno uticali na kvalitet života i kvalitet korišćenja interneta.

„Кao kompanija strateški smo posvećeni da svakim danom budemo bolje mesto za kupovinu i da našim kupcima, pored vrhunskog kvaliteta asortimana omogućimo i kvalitetnu uslugu. Maxi Shop aplikacija omogućava jednostavnu, brzu i laku nabavku namirnica našim kupcima. Drago nam je da su upravo naši kupci, ali i stručna javnost prepoznali sve prednosti koje aplikacija omogućava“, rekla je Aleksandra Marić, menadžer kategorije za e commerce kompanije Delez Srbija.

Na tradicionalnoj dodeli priznanja PC press je predstavio izbor od 50 najboljih online dostignuća u Srbiji za 2019. godinu. Od 50 najboljih deset je ponelo Specijalne nagrade u osam kategorija: Vesti i mediji, Poslovni i društveni servisi, eMarket, Obrazovanje i kultura, Dom i zabava, Sport i (avan)turizam, Društvene mreže i Mobilne aplikacije.

Pored Maxi Shop aplikacije koja je osvojila glavnu nagradu, nominovani u kategoriji najboljih aplikacija za 2019.godinu su Addiko Mobile Srbija, 25.sat, CarGo i Pruži korak.
 

Sve veća potražnja za bobičastim voćem 
 
31. januar 2020 – Uvodnim obraćanjem ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislava Nedimovića svečano je otvoren prvi specijalizovani Sajam voćarstva, vinogradarstva i povrtarstva “Agro Belgrade 2020”. Pored sajamskog dela na kome je predstavljeno više od 500 izlagača,  posebnu pažnju stručne javnosti i gostiju  zauzeli su prateći konferencijski programi i okrugli stolovi na kojima se govorilo o aktuelnim izazovima lokalnog tržišta. 
Primena savremenih tehnoloških rešenja u poljoprivredi, organska proizvodnja, perpsektive bobičastog voća, EU politike u poljoprivredi i uticaji klimatskih promena na proizvodnju hrane neke su od tema okruglih stolova u okviru kojih su debatovali stručnjaci iz različitih oblasti. 
Na panelu na kome se govorilo o izvoznim perspektivama bobičastog voća, sagovornici Julke Toskić bili su: Miloš Kljajić, rukovodilac proizvodnje Agro Bel System, Zoran Nedeljković, izvršni direktor Pureberry, prof. dr Nebojša Momirović, Zeleni hit i Nikola Brašić, menadžer nabavke za kategoriju svežeg voća i povrća Delez Srbija. 

Da domaće  tržište prati globalne trendove rasta kada je potrošnja bobičastog voća u pitanju, pokazuju rezultati koje je izneo Nikola Brašić svrstavajući kategoriju bobičastog u sam vrh brzorastućih u sistemu.

„U poslednje četiri godine je potražnja za borovnicama porasla osam puta, za kupinama 15 puta, a za malinama pet puta“. Panelista je istakao da je krajnji cilj na kome ovaj trgovinski lanac radi zajedno sa domaćim dobavljačima da svi budu GFSI sertifikovani. „Da bi lokalni proizvođač postao naš dobavljač neophodno je da na prvom mestu prođe visoke standarde kontrole kvaliteta i bezbednosti proizvoda“. 

Veliku pažnju privukla je i tema organske proizvodnje na panelu čiji je razgovor vodila Ivana Simić, generalna sekretarka Nacionalnog udruženja za razvoj organske proizvodnje, Serbia Organika. O perspektivama organske proizvodnje govorili su Mina Tadić, direktorka korporativnih komunikacija Nektar grupa, Siniša Bencun, direktor Fortisa, Maja Jojović, menadžer kategorije svežeg voća i povrća kompanije Delez Srbija. 

Jojović je navela da sve veća svest potrošača o zdravijem načinu života i važnosti izbora koji doprinose njegovom ostvarenju, dovodi i do sve veće percepcije organske ponude kao izbora zdravog načina života, ističući koliko je zbog toga neophodno da se ovom segmentu posveti posebna pažnja kako bi se kupcima obezbedio najbolji mogući izbor.

„Razvoj segmenta organskih proizvoda važan je deo našeg strateškog opredeljenja, zbog čega ulažemo značajne napore sa ciljem uspostavljanja konstantne ponude i relevantnog izbora za naše potrošače. Sa željom da asortiman učinimo dostupnim i privlačnim potrošačima, tragamo za najpovoljnijim izvorima nabavke, pri čemu prednost dajemo domaćim proizvođačima sve vreme trajanja domaće sezone i dok je kvalitet ponuđene robe zadovoljavajući i u skladu sa specifikacijama. Kako ovako gajeni proizvodi postaju sve veći deo našeg asortimana, u budućnosti  planiramo i da organskim proizvodima posvetimo poseban prostor i specijalno razvijenu opremu sa ciljem unapređenog očuvanja kvaliteta proizvoda“.  

Organizaciju Agro Belgrade sajma podržavaju Ministarstvo poljoprivrede, Sekretarijat za privredu grada Beograda i USAID-ov Projekat za konkurentnu privredu.

 

Predstavljen Nutri Score, sistem dodatnog nutritivnog obeležavanja proizvoda 

Umerenom ishranom do zdravijeg života
 
Da li izbalansirana ishrana obavezno podrazumeva i odricanje od omiljenih namirnica ili nam otvara mogućnosti da možemo, ipak, da jedemo sve? Na koji način hrana utiče na proces mršavljenja i koliko je važno da unapred pripremamo i planiramo obroke? Kako ostvariti ravnotežu za kojom traga naš organizam? 
 
Sve tajne umerene ishrane poznata nutricionistkinja Ana Petrović otkrila je na doručku „Umerenom ishranom do zdravijeg života“ i dala korisne savete za svaki dan. 
 
„Doručak je osnova uspešnog dana i njegovim preskakanjem može doći do hipoglikemije, koja može izazvati drhtavicu, nervozu i prejedanje u drugom delu dana. Iz balansiranog doručka mogu se dobiti svi potrebni vitamini, minerali, vlakna. Važno je doručkovati u prva dva sata nakon buđenja, a kako je doručak osnovni obrok, treba da bude konkretan“, istakla je Ana Petrović, diplomirani nutricionista-dijetetičar, i dodala da je idealan doručak individualan. „Važno je voditi računa ne samo o količini šećera koji unosimo, već i o unosu soli. Dozvoljen dnevni unos soli je pet grama na dan, ukoliko se koristi u velikim količinama, dovodi do povećanog zadržavanja vode, što rezultira visokim krvnim pritiskom i gojaznošću. Najviše soli ima u suhomesnatim proizvodima, začinima, slatkišima, grickalicama, namazima.“
 
Kao pomoć u izboru i balansiranju namirnica u Maxi, Tempo i Shop&Go prodavnicama kupci mogu pronaći proizvode sa Nutri Score obeležjem, koji se nalazi na prednjoj strani ambalaže. Prilikom izračunavanja ukupnog skora proizvoda, odnosno slovne oznake koju proizvod dobija, sagledava se pozitivan uticaj koji u formuli imaju sadržaj proteina, vlakana, procenat voća i povrća, kao i negativan uticaj, koji na ukupan skor imaju sadržaj soli, zasićenih masnih kiselina, šećer i kalorije. 
 
„Kompanija Delez Srbija je strateški posvećena temi zdravije ishrane. Tako je i Nutri Score sistem, takozvani nutritivni semafor, uveden kako bi kupcima olakšao izbor namirnica u skladu sa ličnim nutritivnim potrebama. Naravno, veoma je bitno da kupci prilikom odabira proizvoda čitaju deklaracije i da pažljivo planiraju ishranu, a sistem semafora je tu da olakša izbor i pomogne u balansu dnevnog nutritivnog unosa“ istakla je Milica Popović, menadžer korporativnih komunikacija kompanije Delez Srbija.  
Ana Petrović je dodatno istakla da ishrana koja vodi zdravijem životu nije pitanje dana, već plana, kao i da je preporučljivo imati nekoliko manjih obroka u toku dana. 
 
„Važno je ne izgladnjivati se i unositi svih sedam grupa namirnica. Doručak kao osnovni obrok treba da sadrži sve nutrijente, ugljene hidrate, masti i proteine. Nikada ne treba mešati proteine u obrocima, a prioritet uvek treba dati povrću, voću, kuvanim obrocima i ribi. Uz svaki obrok treba pojesti salatu u velikoj porciji, a od poslednjeg obroka do spavanja treba da prođe bar dva sata“. 
 
I najvažnije, idealan jelovnik je onaj koji je prilagodjen pojedincu jer zavisi od pola, godina, navika, obaveza, zdravstvenog stanja, procene stanja uhranjenosti i drugih faktora.
 

 
U POSETI NAJVEĆEM PROIZVOĐAČU LUBENICA U JUGOISTOČNOJ EVROPI

3500 tona lubenica po sezoni
 
 
08.08.2019. Na površini od 100 hektara, u vojvođanskom selu Ašanja, u sezoni se proizvede 3500 tona lubenica. Goran Blanuša sa porodicom bavi se proizvodnjom lubenica više od 20 godina, danas ih ima čak sedam vrsta, a u ponudi ima i dve vrste dinja. U kvalitet i savršen ukus ovih kultura mogu se uveriti kupci u prodavnicama Maxi, Tempo i Shop&Go.
 
U radnoj atmosferi, na njivi, Goran otkriva kako izgleda muška, a kako ženska lubenica, šta je najvažnije u odabiru one naslađe i kako je prepoznati, a prisutni su imali prilike da probaju i neobične lubenice žute kore i crvenog srca, kao i besemene.
 
„Kvalitet je najvrednija preporuka. Nabavljamo najbolje seme, ulažemo u najkvalitetnije đubrivo i mašine, pa samim tim je i kvalitet na najvišem nivou“, kaže Goran Blanuša, koji 10 odsto svog prinosa izvozi u Dansku, dok 90 odsto otkupljuje Delez za domaće tržište.
 
Voće i povrće proverenog porekla u Maxi, Tempo i Shop&Go prodavnice dolazi nakon redovne provere roda na njivama više od 50 lokalnih proizvođača. Analiza i rad po svetskom standardu daju proizvode vrhunskog kvaliteta. Za kvalitetno voće i povrće ne morate imati svoju baštu. Ne morate ga tražiti ni od prijatelja koji uzgajaju plodove samo za svoje potrebe. U najvećem maloprodajnom lancu u Srbiji najbolje voće i povrće sa domaćih gazdinstava pažljivo je odabrano i sortirano na rafove prodavnica samo za vas.
 

ODGOVORNIM POSLOVANJEM DO BOLJEG DRUŠTVA

Kompanija Delez Srbija predstavila rezultate i strateške planove u oblasti održivog poslovanja

 
 
2. jul 2019. – U prijatnom ambijentu Zoološkog vrta kompanija Delez Srbija je predstavila rezultate održivog poslovanja za prethodnu godinu, prema kojima je na nivou kompanije ukupna emisija ugljen-dioksida smanjena za 8 odsto, a čak 60 odsto ukupno generisanog otpada i reciklirano.
 
Kroz projekat svakodnevnog doniranja voća i povrća, i saradnju sa Bankom hrane Beograd kompanija je pokazala stratešku posvećenost pružanju podrške lokalnoj zajednici, a samo u 2018.godini donirano je preko 1.200 tona namirnica. 
 
Prvi supermarket sa ekološkim sistemom rashlade, Maxi, otvoren je na Novom Beogradu, a u prethodnoj godini kompanija je zabeležila i smanjenje ukupne potrošnje energije za 2 odsto. 
 
“Strateškim pristupom temama koje su značajne za društvo uspeli smo da pokrenemo zajednicu, i načinimo značajne korake ka stvaranju održivog okruženja. Kao kompanija koja pokreće brojne inicijative na globalnom nivou, jako nam je važno i da lokalno uključimo što više sugrađana u sve aktivnosti i da tako zajedno učinimo našu planetu boljim mestom za život. Ujedno radimo i na podizanju svesti o svemu onome što može da poboljša kvalitet života ljudi. Od odgovornog upravljanja viškovima hrane, do edukacije o važnosti zdravije i izbalansirane ishrane. Dobri rezultati su uvek podstrek, ali i odgovornost da u godinama koje su pred nama ostanemo lideri u promenama i primer drugim odgovornim kompanijama i pojedincima”, istakla je Mirjana Jovašević, direktorka korporativnih komunikacija i održivog poslovanja kompanije Delez Srbija. 
 
Kompanija Ahold Delez je potpisnik sporazuma koji predviđa da će do 2025.godine sva plastika u okviru privatne robne marke biti u potpunosti reciklabilna, kompostabilna ili ponovo upotrebljiva. U narednom periodu poslovanje kompanije globalno, ali i lokalnih članica, biće prilagođeno ciljevima naučne zajednice za klimatske promene, a sve sa ciljem da se pruži odgovarajući doprinost da posečna teperatura na Zemlji ne poraste preko 1.5 stepeni C. 
 

ČAROLIJA ZDRAVIJE ISHRANE

BEOGRAD, 15. jun 2019 – Uz prve taktove himne Maxi školskog karavana, danas je na Cvetnom trgu veliki broj dece imao priliku da uz igru nauči zašto je važna pravilna i izbalansirana ishrana. Najmlađi su uz kratke edukativne priče, radionice crtanja, vajanja, face painting i kulinarske specijalitete Nenada Veljkovića saznali na koji način ishrana bogata povrćem može da im ulepša odrastanje. Posebnu pažnju devojčica privukao je čas baleta koji su samo za ovu priliku osmislile balerine Baletske škole Nacionalne fondacije za umetničku igru.
„Maxi školski karavan obišao je 15.000 đaka, širom Srbije i jako smo srećni što su deca i danas bila u prilici da saznaju nešto više o zdravijoj ishrani. Na svom putu, dugom 100 škola, Maxi karavan je bio značajna podrška učiteljima i roditeljima u prihvatanju dobrih navika u ishrani dece od malih nogu“, izjavila je Mirjana Jovašević, direktorka korporativnih komunikacija i održivog razvoja kompanije Delez Srbija.
Maxi školski karavan je obišao 14 gradova u Srbiji, gde je i kroz igru, druženje i edukaciju osnovcima poslao značajnu poruku o izbalansiranoj ishrani. 
 

MAXI OPET OMILJENI SUPERMARKET KUPACA

Beograd, 17. maj 2019. godina – Potrošači su i ove, kao i prethodne dve godine, odabrali Maxi supermarkete kao preporuku za kupovinu. 
 
U okviru akcije „Moj izbor 2019.“, koju organizuju udruženje “Mojа Srbijа” i Privredna komora Beogrаdа, Maksi je dobitnik nagrade u kategoriji „Trgovina“.
 
„Izuzetno smo ponosni što je Maxi treću godinu za redom osvojio priznanje „Moj izbor“ i što su ga upravo kupci odabrali kao omiljeni supermarket. Nama je to potvrda da oni vrednuju sve ono što smo realizovali u prethodnoj godini, ali i odgovornost da u tekućoj budemo još bolji komšija“, rekla je Mirjana Jovašević, direktorka korporativnih komunikacija i održivog poslovanja kompanije Delez Srbija na dodeli priznanja u Skupštini grada.
 
Istrаživаnje udruženja “Mojа Srbijа” sprovedeno je deveti put, obuhvаtilo je više od 9.000 potrošača u 10 gradova u Srbiji, a glasalo se za najbolje u 24 kategorije. 
 

DECA PRAVILA ZDRAVIJU UŽINU OD JABUKA I KRUŠAKA


Kako da najmlađima približimo voćnu užinu
 
 
Koliko zdrava užina može da bude zaista ukusna, a njena priprema potpuno zabavna i kako jabuke i kruške mogu da budu inspirativne uverila su se deca iz vrtića Biser koji su zajedno sa kuvarom Nenadom Veljkovićem pripremali jednu zdraviju poslasticu.
 
U mesecu krušaka i jabuka, pravo iz Maksi supermarketa, u vrtić su stigle sočne, slatke i ukusne jabuke i kruške. Deca su se zajedno sa kuvarom i vaspitačicama oprobali u kulinarskim čarolijama, a kada su u poslasticu ubacili i malo meda i kornfleksa, puni utisaka su roditeljima, bakama, dekama, ispričali šta su naučili i šta zajedno i kod kuće mogu brzo i lako da pripreme.
 
„Često slušamo kako je izazov da deca zavole voće i zdraviju užinu. Kao kompanija koja je strateški usmerena na temu zdravije ishrane, realizujemo veliki broj aktivnosti za decu, kako bismo ih od malih nogu učili o značaju povrća i voća. Deca brzo usvajaju sve ono što je dobro, samo je važno da im na njima jednostavan i interaktivan način to i pokažemo”, kaže Milica Popović, menadžerka korporativnih komunikacija kompanije Delez Srbija.
 
Ovo je samo jedna u nizu aktivnosti za decu, koju Maksi supermarketi realizuju u želji da im približe značaj i važnost zdravije ishrane. Odmah nakon novogodišnjih praznika i školskog raspusta nastavljen je i Maksi školski karavan, koji će do aprila obići 100 škola u 14 gradova širom Srbije i zahvaljujući kojem će više od 15 000 prvaka kroz pažljivo osmišljene aktivacije otkrivati zašto je važno da im povrće postane jedna od obaveznih, ali i omiljenih namirnica u tanjiru.
 
 
Recept Nenada Veljkovića za voćnu užinu:
 
Jabuke i kruške iseckati, dodati izdrobljeni kornfleks, med i malo limunovog soka i sve to pomešati i sipati u činiju i poslužiti.
Ne zaboravite da u proces pripreme uključite najmlađe ukućane i tako zajedno poslužite zdraviju užinu.
 

DUH ITALIJE U MAKSIJU


15. novembar 2018 – Kažu da je italijanska kuhinja magična – od vrhunskih sireva i rižota na severu, preko pasti i spageta u središnjem delu zemlje do mozzarele i pravog maslinovog ulja na jugu Italije. Upravo ovakvo putovanje kroz koje ćete osetiti umetnost italijanske kuhinje očekuje vas u odabranim Maksi supermarketima u periodu od 15. do 28.novembra.
 
Miris prave italijanske kuhinje u nedelji kad se obeležava Treća nedelja italijanske kuhinje u svetu, približiće vam poznati kuvar Nenad Veljković koji će u naredne dve subote 17. i 24.novembra pripremati italijanske specijalitete za sve kupce u Maksi supermarketu Alonso .
 
     
Dani italijanske kuhinje „Italija po vašem ukusu“ trajaće od 15. do 28.novembra, i u tom periodu određeni italijanski proizvodi biće dostupni u odabranim Maksi supermarketima u Beogradu po sniženim cenama. 
 
Uživajte u ukusima jedne od najlepših kuhinja sveta i odaberite proizvode po ukusu najvećih kulinarskih znalaca.
 

NOVOGODIŠNJE IZNENAĐENJE ZA NAJMLAĐE


Deda Mraz i Maxi supermarketi obradovali decu u Institutu za majku i dete „Dr Vukan Čupić“ 
 
29. decembar 2017 - Šta su mališani sve poželeli za Novu godinu zna samo Deda Mraz, a jedna od njegovih destinacija na kraju ove godine bio je Institut za majku i dete „dr Vukan Čupić“. 
 
Veliku kočiju Deda Mraza zamenio je ovog puta Maxi online, dok su se u ulozi vrednih pomoćnika u pakovanju najlepših igračaka za dečake i devojčice našli zaposleni u Maxi supermarketu. 
 
„Svi koji veruju u novogodišnju čaroliju danas su mogli da je osete. Osmesi na licima dece kada su ugledali Deda Mraza zaista su neprocenjivi i ukoliko smo i na trenutak uspeli da im prenesmo novogodišnju atmosferu i ulepšamo praznike, uradili smo pravu stvar“, istakla je Milica Popović iz korporativnih komunikacija Delez Srbije.
 
Kompanija Delez Srbija ove zime je, pored najmlađih, obradovala i najstarije sugrađane, korisnike Prihvatilišta za stara i odrasla lica, kojima je priredila svečani novogodišnji ručak, a organizaciji Crveni krst Beograd uputila je najveću pojedinačnu novogodišnju donaciju.
 

VELIKI BROJ DECE UŽIVAO U ČAROBNOJ SUBOTI NA CVETNOM TRGU


Pesma, igra i bajke ispred Maksija bile dovoljne da se napravi prava praznična atmosfera
 
 
Raspevani glasovi hora Čarolija, novogodišnja predstava, Ivan Zekić, glumac u ulozi interpretarora najlepših bajki, Deda Mraz i Maksi pčelica bili su više nego dovoljni da se na Cvetnom trgu okupi veliki broj dece i uživa u pravoj novogodišnjoj magiji.
 
Klinci i klinceze su gromoglasnim aplauzom pozdravili decu iz hora Čarolija i kad su se začule prve reči poznatih pesmica, Cvetni trg je okupirala dečja pesma, usledila je predstava poznate pozorišne rediteljke Maje Maletković, a onda je na scenu stupio poznati glumac Ivan Zekić, kojeg su deca oduševljeno pratila u čitanju bajki.
 
Čarobna subota na Cvetnom trgu ispred Maksi supermarketa bila je u znaku prave praznične zabave.
 

Najlepša zabava za mališane na Cvetnom trgu


20. decembar 2017 - Deda Mraz je stigao na Cvetni trg i sa decom iz vrtića Kasper napravio najlepšu prazničnu uvertiru za doček nove 2018.godine. 
 
Klinci i klinceze neumorno su se, ispred Maksi supermarketa na Cvetnom trgu, igrali „Đuske na zadatu reč“ i izmamljivali poglede prolaznika, koji su uživali u koreografijama za pesmice „Preko brda preko brega“ i „Bili smo dobri cele godine“.
 
„Decembar je mesec darivanja, obeleže ga Deda Mraz i pokloni, a mi smo želeli da Maksi, kao dobar komšija, mališanima priredi praznično iznenađenje, da im omogućimo da se igraju, budu kreativni i na kraju zato što su bili dobri cele godine, kao što kaže i pesmica koja je obeležila današnje njihovo druženje, ponesu poklončiće kući“, kaže Mirjana Jovašević, direktorka korporativnih komunikacija kompanije Delez Srbija.
 
Druženje sa decom, Deda Mrazom i Maksi pčelicom i uživanje u novogodišnjoj predstavi nastavlja se u subotu, 23.decembra, kad će prazničnu čaroliju na Cvetnom trgu upotpuniti i glumac, Ivan Zekić i dečaci i devojčice iz hora Čarolija. 
 

SUPERMARKET MAXI IZNENADIO SVOJE KUPCE


 Zdravi mafini za 17. rođendan
 
12. decembar 2017 - Zdravi mafini danas su pripremani u Maxi Alonso supermarketu na Dorćolu. Povodom 17. rođendana ovog vodećeg trgovinskog lanca u zemlji, menadžment kompanije Delez Srbija osmislio je događaj kako bi sa kupcima proslavili ovaj jubilej i inspirisali ih da uvek biraju zdravije u svakodnevnoj kupovini namirnica. 
 
Uz pomoć kuvara Nenada Veljkovića, koristeći sveže namirnice, voće i povrće, iz ponude supermarketa Maxi, Dimitrije Stojanović, potpredsednik za operacije i Mirjana Jovašević, direktorka korporativnih komunikacija, pripremali su omiljene zdrave mafine za sve današnje goste.
 
Tom prilikom, sa brojnim kupcima se razgovaralo o pravilnoj i izbalansiranoj ishrani, kao i kako da zaposleni u Maxi supermarketima pomognu potrošačima u svakodnevnom izboru namirnica.
 
“Želimo da svakodnevno inspirišemo kupce da prave zdravije izbore kada razmišljaju o svojim obrocima i pripremanju hrane za svoju porodicu. Trudimo se da u našim radnjama, na jednom mestu, po pristupačnim cenama, mogu pronaći sve što im je potrebno za izbalansiranu ishranu, kao i da uživaju u kupovini”, istakao je Dimitrije Stojanović, potpredsednik za operacije kompanije Delez Srbija. 
 
Maxi supermarketi proslavljaju 17. rođendan, kao domaći lider u maloprodaji, a Stojanović je još jednom naglasio veliku ulogu 12 hiljada zaposlenih koji se svakodnevno neizmerno trude da budu na usluzi svim kupcima, ali i da kroz društveno-odgovorno poslovanje daju svoj doprinos lokalnoj zajednici.
 

FIZIČKA AKTIVNOST I PRAVILNA ISHRANA MOGU DA SPREČE DIJABETES


Beograd, 13. novembar 2017. godine
- Dijabetes je među vodećim uzrocima smrti u Srbiji. Gotovo pola miliona ljudi u našoj zemlji ima dijagnozu šećerne bolesti, a procenjuje se da nekoliko stotina hiljada i ne zna da ima ovu bolest. Ipak, prevencija najraširenijeg tipa dijabetesa je moguća uz zdrav način ishrane i redovnu fizičku aktivnost, usaglasili su se učesnici okruglog stola na temu prevencije i borbe protiv dijabetesa u organizaciji kompanije Delez Srbija.

 
Stela Prgomelja iz Plavog kruga, udruženja za borbu protiv dijabetesa grada Beograda, naglasila je da je izuzetno značajno naučiti što više što više moguće o dijabetesu, edukovati okolinu i aktivirati institucije da pomognu obolelima u njihovom svakodnevnom životu.
 
“Fizička aktivnosti I kontrola ishrane mogu da pomognu osobama sa dijabetesom da izgube na težini, poboljšaju kontrolu nivoa šećera u krvi i snize nivo holesterola u krvi i krvni pritisak”, kazala je Prgomelja.
 
Dr Draško Gostiljac, endokrinolog Kliničkog centra Srbije istakao je da su naučne studije pokazale da je prevencija najraširenijeg tipa dijabetesa moguća, uz pojačanu kontrolu ishrane i redovnu fizičku aktivnost.
 
“Održavanju normalnog nivoa glukoze u krvi najviše doprinosi ishrana. Da bi pomogli onima koji imaju smanjenu toleranciju na glukozu, kao i svima onima koji žele da dodatno obrate pažnju na zdravu ishranu, razvili smo u saradnji sa kompanijom Delez Srbija hleb po posebnoj recepturi. GlukoFit hleb sadrži TopiGluk miks koji je klinički ispitan na Kliničkom centru Srbije i dokazano je da doprinosi održavanju normalnog nivoa glukoze u krvi”, rekao je Gostiljac. U dugoročnom smislu, prema njegovim nalazima, očekuje se da upotreba Glukofit hleba ima i sekundarne benefite kao što su smanjenje gojaznosti i jačanje imuniteta.
 
Jelena Mirković, joga fitnes instruktorka, naglasila je da je fizička aktivnost od nemerljive važnosti za održavanje zdravog organizama, ne samo za obolele od dijabetesa.
 
“Stres je jedan od okidača brojnih bolesti, među kojima je i dijabetes, a u borbi sa izazovima modernog doba može da nam pomogne joga, klasični fitnes ili bilo koja druga, redovna, fizička aktivnost”, kaže Jelena Mirković. 
 
Kompanija Delez Srbija od nedavno u svojoj ponudi ima GlukoFit hleb koji sadrži TopiGluk miks aktivnih sastojak iz prirodnih izvora kao što su hrom, cimet, đumbir, beli luk i grčko seme. Na razvoju ovog proizvoda je učestvovao veliki tim stručnjaka, skoro dve godine. Klinička studija je sprovedena na odeljenju za lečenje hroničnih komplikacija u dijabetesu i ishranu Klinike za endokrinologiju, dijabetes i bolesti metabolizma Kliničkog centra Srbije. Glukofit hleb može da se kupi isključivo u prodavnicama Maksi, Tempo i Shop&Go.
 

ODRŽAN OKRUGLI STO NA TEMU PREVENCIJE I BORBE PROTIV RAKA DOJKE


Preventivni pregledi i fizička aktivnost pozitivno utiču na smanjenje rizika od oboljevanja
 
6. oktobar 2017 - Svaki dan u Srbiji se dijagnostikuje 13 novih žena obolelih od raka dojke, dok svakog dana četiri žene izgube bitku sa ovom bolesti.  U Srbiji se godišnje otkrije oko 4600 obolelih žena. Koliko su u očuvanju zdravlja dojki važne prevencije, redovne kontrole, zdravi stilovi života, ali i na koji način se izboriti sa uspostavljenom dijagnozom i terapijama, bile su samo neke od teme okruglog stola „Menjam se danas za bolje sutra“ na temu borbe protiv raka dojke, u organizaciji Srpskog foruma protiv raka dojke i Maxi supermarketa.
Mamografija je široko prihvaćena kao najbolji metod za rano otkrivanje raka dojke, pre nego što se može otkriti dodirom.
„Veoma je važno da devojke, žene budu svesne značaja godišnjeg pregleda iako ne postoje nikakvi simptomi. Posle 40.godine života potrebno je uraditi jednom u dve godine mamografiju, dok se sa organizovanim skriningom – mamografskim pregledom dojki kreće sa 50.godinom života. Najbitnije je da se odazovu pregledu, jer se mamografijom može otkriti nepipljiv tumor, rani rak dojke, a koji je u toj fazi izlečiv“, kaže dr Maja Gulan, hirurškinja onkološkinja.
Istraživanja pokazuju da fizička aktivnost utiče pozitivno na smanjenje rizika od oboljevanja od raka dojke. Zdravi stilovi života imaju snažan uticaj na zdravlje dojki i sprečavanje razvoja bolesti.
Uključivanje korporativnog sektora u teme od velikog značaja, pogotovo koje su usmerene ka zdravlju, važan je deo u povećanju vidljivosti problema i pronalaženja rešenja.
„U našoj kompaniji zaposleno je više od 8 000 žena širom Srbije, što predstavlja dodatnu odgovornost u osmišljavanju i realizaciji projekata usmerenih ka zaposlenima, ali i njihovom uključivanju u aktivnosti koje mogu da doprinesu povećanju svesti o značaju prevencija, redovnih pregleda i zdravih stilova života najšire javnosti. U okviru društveno odgovornih akcija radimo na edukaciji žena u različitim segmentima, a zdravlje je jedno od najvažnijih“, kaže Mirjana Jovašević, direktorka korporativnih komunikacija kompanije Delez Srbija.
Rak dojke predstavlja najčešći oblik malignioteta u ženskoj populaciji na globalnom nivou, sa približno 1 670 000 novih slučajeva i više od 522 000 smrtnih slučajeva godišnje. U Evropi se svake godine otkrije oko 494 000 novih slučajeva, od kojih oko 143 000 žena izgubi bitku sa ovom bolesti. 
„U 95 odsto slučajeva rak dojke je izlečiv ako se otkrije na vreme, nažalost u Srbiji od ove bolesti umre godišnje toliko žena da se mogu napuniti 32 autobusa. Odgovornost svih nas je ono što je potrebno, počev od pojedinaca, institucija, medija, države. Apelujem na sve drage dame da obavljaju redovne samopreglede i preventivne preglede, da se odazivaju na skrining, vole sebe, počnu da žive zdravije, sedišta u autobusima zamene sedištima bicikala. Važno je da svi koji su prošli bitku sa rakom budu svesni da je udruživanje način da pokušamo da promenimo u sistemu stvari na bolje“, kaže Vesna Bondžić, iz Ženskog centra Milica.
 

ZAGREVANJE PRED 51. BITEF


#PokloniBitef- Kompanije i ambasade obradovale najbolje studente

 
Beograd, 19. septembar 2017- U u okviru akcije #PokloniBitef, a u susret 51. festivalu, Maxi supermarketi i Bitef na Cvetnom trgu okupili su predstavnike ambasada, državnih institucija, grada i kompanija na  druženju na kom su svi zainteresovani mogli da podrže kulturu i kulturni razvoj mladih kupovinom karta za najbolje studente Beogradskog univerziteta. Kroz ovu akciju Maxi supermarketi i Bitef želeli su da upravo prva publika koju će Bitef obradovati i pre početka samog festivala budu studenti.
 
Govoreći u ime Bitef festivala, umetnički direktor Ivan Medenica izrazio je zahvalnost ovogodišnjem prijatelju festivala Maxi supermarketima za podršku i istakao da je finansijska podrška krucijalna jer omogućava da Bitef stvara i pruža publici najbolje sa svetske teatarske scene u Beogradu. Istakao je da je ova saradnja više od toga - to je partnerstvo iz kog se rodila akcija "Pokloni Bitef". “Odlučili smo da pozovemo i sve ostale koji žele, da nam se pridruže, da nađemo način da umetnost bude dostupna onima koji od nje mogu najviše da dobiju - mladim ljudima. Zato danas, svako može otkupiti ulaznice za Bitef i pokloniti ih najboljim studentima umetničkih fakulteta. Zaista mislim da ne postoji bolji način od ovog da pokažete da vam je stalo do mladosti”, istakao je Ivan Medenica, umetnički direktor Bitefa i redovni profesor Fakulteta dramskih umetnosti, zahvalivši se prijateljima festivala i partnerima iz sveta politike, diplomatije, biznisa i kolegama umetnicima koji su dali podršku. 
 
Akcija #PokloniBitef je ove godine omogućila da 58 najboljih studenata Beogradskog univerziteta pogleda izvođenja renomiranih svetskih autora i predstava o kojima priča cela Evropa. Predstave za koje se u celom svetu traži karta više, kao što su "Olimp", čuvenog belgijskog umetnika Jan Fabra, "Biblija" i "Carstvo nebesko", koje je režirao jedan od vodećih evropskih autora Jernej Lorenci i mnoge druge, zahvaljujući ovoj akciji moći će da pogledaju i beogradski studenti. Pored predstavnika diplomatskog kora, državnih institucija i kompanija, kupovini karata za studente priključile su se i brojne istaknute ličnosti iz kulturnog i umetničkog života kao što su Vanja Ejdus, Milica Zarić, Vlada Aleksić, Srđan Šaper, Jelena i Minja Bogavac, Predrag Vasić i mnogi drugi.
 
“BITEF je jedan od simbola Beograda i veoma smo srećni što možemo da pomognemo podsticaj i razvoj kulturnih dešavanja i modernog teatra. Kultura je baza i ogledalo vrednosti svakog društva, a kao dobar komšija, Maxi uvek nastoji da ponudi podršku kvalitetnim kulturnim sadržajima, i da na taj način kulturu učini dostupnu svima. Ovom akcijom želeli smo da omogućimo i našim partnerima i drugim prijateljima Bitefa da i oni postanu deo beogradske istorije, kulturnog razvoja i perspektive mladih umetnika”, izjavio je Kventin Roje, generalni direktor kompanije Delez Srbija.
 
Studenti će uživati u predstavama najboljih evropskih autora, a to su im omogućile ambasade Holandije, Belgije, Švedske, Kanade, Industrija građevinskog materijala "Toza Marković", Represent Communications, Knjaz Miloš, vila Jelena, ali i izvršna direktorka Bitefa Jelena Knežević, kao i umetnički direktor Bitefa Ivan Medenica.
 

ANTIČKI TEATAR I TRPEZA BOGOVA NA CVETNOM TRGU


51. BITEF započeo programom za najmlađe
 

 
 
Beograd 04. septembar 2017- Jedan od omiljenih beogradskih trgova na par sati postao je ambijent antičkog Olimpa. Najmlađi Beograđani su prve subote septembra na Cvetnom trgu imali priliku da se uvere zašto je baš antička Grčka kolevka modernog teatra, da isprobaju ukuse poput onih sa trpeze grčkih bogova i uvere se zbog čega je drevna Grčka bila posebna, ali i zašto je BITEF jedna od najvažnijih kulturnih manifestacija u zemlji.
 
„Ove godine BITEF je želeo da prvu u nizu svojih aktivnosti posveti upravo najmlađim sugrađanima. Sudeći po posećenosti, interesovanju mališana i širini iskrenih osmeha, uvereni smo da smo naišli na publiku koju će biti teško nadmašiti. Našu ideju da za kulturu nikada nije prerano, prepoznali su i Maxi supermarketi uz čiju smo pomoć Olimpionicu i realizovali i koji će nam biti podrška i tokom celog trajanja BITEF-a”, izjavio je direktor BITEF-a, Miloš Latinović. 
 
Kroz kontinuiranu podršku programima za najmlađe i kulturu, Maxi supermarketi pokazali su još jednom šta znači biti pravi Dobar komšija. “Briga o najmlađima je nešto čemu smo mi u Maxiju posebno posvećeni i što je u samom vrhu liste naših prioriteta. Kvalitetnih kulturnih sadržaja za decu nema puno, zato smo izuzetno srećni što smo zajedno sa BITEF-om najmlađima omogućili da besplatno budu deo jednog posebnog kulturnog performansa, kakav se retko pruža prilika da se vidi. Kultura je bitan segment odrastanja i života i uvek ćemo se truditi da je kroz podršku značajnim kulturnim manifestacijama učinimo dostupnom svima”, rekao je Nikola Papak, menadžer korporativnih komunikacija u kompaniji Delez Srbija.
 
Olimpionica je bila prva u nizu aktivnosti ovogodišnjeg BITEF-a, a iako je prvenstveno namenjena najmlađim Beogrđanima, i njihovi roditelji su mogli da se prisete nekih bitnih motiva iz antičke mitologije. 
 
“Pogledajte samo to malo nasmejano lice, divno smo se danas proveli. Videli smo da je moguć spoj antičkog i savremenog, a naučili smo da napavimo nektar i ambroziju, kako bismo probali da odgonetnemo da li je to zaista bila tajna besmrtnosti grčkih bogova. Retka je prilika da deca mogu potpuno besplatno da uče nešto novo, druže se i upoznaju nove drugare. Cvetni trg je zaista bio prava Olimpionica i zahvalni smo BITEF-u i Maxiju što su nam omogućili da provedemo jedno prepodne okruženi kulturom, mitologijom, ali i dobrom zabavom”, navela je zadovoljna majka jednog od mališana. Među roditeljima koji su sa svojom decom uživali na "Bitefu za pojesti" u Olimpionici bile su i brojne poznate ličnosti poput glumice Nade Macanković, čuvene balerine Ašhen Ataljanc, glumca Aleksandra Đurice, balerine Narodnog pozorišta Ivane Savić Jacić, voditeljke Irine Vukotić i mnogih drugi.
 

AKCIJA “MENJAM SE DANAS ZA BOLJE SUTRA” U MESECU BORBE PROTIV RAKA DOJKE


Prevencija i podrška ključna u borbi protiv opake bolesti

 
 
Mesec borbe protiv raka dojke bio je povod da se u Maxi supermarketima u Shopping centru Rajićeva i Maxi Alonso organizuju savetovanja različitih stručnjaka na temu važnosti prevencije i redovnih pregleda, a sve pod sloganom “Menjam se danas, za bolje sutra”. 
 
Koliko je bitna fizička aktivnost, zdrava ishrana i šta sve ima uticaj na zdravlje dojki, kao i sprečavanje razvoja bolesti, prisutnim damama su u Shopping centru Rajićeva pričale dr Stanislava Otašević predsednica Evropa dona Srbija, dr Maja Gulan, onkološki hirurg, Jasmina Lukić, predstavnica ED Srbija.
 
Tom prilikom podršku akciji pružile su fudbalerke ženskog fudbalskog kluba Rad, Aleksandra Kovač, Aleksandra Gudelj.
 
Povodom Međunarodnog dana borbe protiv raka dojke Beograđanke su još jednom imale priliku dobiju korisne informacije i značajne savete od predstavnica udruženja EuropaDonna, kao i da vide koji su recepti za zdrave obroke koje je za njih tom prilikom pripremao poznati kuvar Nenad Veljković u Maxi supermarketu Alonso.
 
“Tokom čitavog oktobra obeležavali smo mesec borbe protiv raka dojke, a ova akcija je samo jedna u nizu. Kako je svaki dobar komšija i brižan komšija, tako smo i mi iz kompanije Delez Srbija želeli da dopremo do što više naših sugrađanki i pomognemo im da se što brže informišu o ovoj temi. Prevencija može nekome da spasi život, a nadamo se da smo ovom akcijom došli do onih do kojih glas o značaju prevencije treba da stigne. Naša misija se ne završava sa ovim mesecom, jer je za nas zdravlje na prvom mestu”, izjavila je Mirjana Jovašević, direktorka korporativnih komunikacija kompanije Delez Srbija.
 
U Srbiji se godišnje otkrije oko 4.600 obolelih žena od raka dojke, dok svakog dan 13 novih žena dobije dijagnozu ove opake bolesti.
 

MAXI uskršnje čarolije za najmlađe Beograđane

Beograd, 12. april 2017- Više od 800 predškolaca i najmlađih đaka sa dve beogradske oštine- Stari grad i Vračar ukrašavali su uskršnja jaja u velikoj akciji koju su organizovali „Prijatelji dece opštine Stari Grad“ i „Prijatelji dece Vračara“, a koju je podržao i Maxi, najveći maloprodajni lanac u zemlji. Svi koji su danas prošetali Skadarlijom ili Cvetnim trgom, mogli su da vide kako to izgledaju uskršnje prirpeme iz malo drugačije perspektive. Ovog puta bojice, flomasteri i šljokice bili su glavni alat za oslikavanje uskršnih jaja, a mališani osim što su pokazali svoju kreativnost imali su priliku da se druže i sa vršnjacima iz drugih škola sa svoje opštine. Nakon sat i po, kreativna radionica je bila gotova, a pored jaja bile su ofarbane i ruke mališana čime je na najlepši način započeta ovogodišnja proslava uskršnjih praznika.

PRVO LETNJE OSVEŽENJE U MAXIJU Više od 85 brendova piva za ovo leto

13. jun 2017 – Vreli letnji dani asociraju na hladne napitke, a najčešća je prva pomisao na pivo. I kad pomislite da samo na jednom mestu imate 85 različitih brendova piva, izbor nije lak. Tako kupci u Maxi supermarketima mogu da odaberu oprobana, piva sa tradicijom, ali i da budu avanturisti i probaju prvo organsko pivo u Srbiji sa kinoom ili okuse kako izgleda pivo kad se udruže zanatska izrada ovog napitka i očuvanje kvalitetnog finalnog proizvoda. Predstavnici ambasada zemalja koje su poznate po najkvalitetnijem pivu Belgije i Holandije, najveći proizvođači Heineken, Apatinska pivara i Carlsberg, ali i kompanije Jovanja i Bunt 99 Kraft pivara, uz predstavnike medija uživali su u različitim ukusima piva u Maxi supermarketu Alonso. Prisutni su učestvovali u kvizu koji je bio osmišljen kao mala provera znanja o pivu i zabava tokom ispijanja hladnih piva različitih ukusa.

Nagrada Privredne komore Srbije na osnovu glasanja potrošači „ PREMIA“ najbolja robna marka u zemlji

Novi sad, 2. februar 2017. godine - Privatna robna marka Premia, koja se isključivo prodaje u radnjama Maxi, Tempo i Shop&Go po treći put dobitnik je nagrade „Najbolje iz Srbije 2016" u kategoriji najbolji trgovački robni brend. Izbor se vrši na osnovu glasanja potrošača, stručne javnosti i poslovnih partnera. Nagradu „Najbolje iz Srbije“ već 12 godina realizuju Privredna komora Srbije u saradnji sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija. „Ponosni smo na činjenicu da ova nagrada dolazi pre svega od potrošača koji su prepoznali Premia robnu marku kao najbolju u Srbiji. Ova nagrada je i potvrda da Maxi svojim kupcima obezbedjuje samo najbolje. Ovo je ujedno i priznanje srpskim kompanijama, našim dobavljačima, jer su oni, zajedno sa nama, doprineli da Premia postane jak i afirmisan brend na tržištu. Nastavljamo sa daljim razvojem i inovacijama kako bismo nasim kupcima omogućili najviše standarde u kupovini i vrhunski kavlitet – izjavila je Mirjana Jovašević direktorka korporativnih komunikacija kompanije Delez Srbija koja je vlasnik prodavnica Maxi, Tempo i Shop&Go. Trgovačka robna marka Premia prodaje se isključivo u radnjama Maxi, Tempo i Shop&Go, a u ovom trenutku asortiman Premia proizvoda broji skoro hiljadu artikala. Pored Premia robne marke, svojim potrošačima, ovaj trgovinski lanac nudi i proizvode privatnih robnih marki 365, Taste of inspirations, Care, Od naše zemlje, Home i Bio.

DOMAĆI PARADAJZ I KRASTAVAC U MAKSIJU

Vredne ruke porodice Matić hrane Srbiju

Porodica Matić iz sela Saraorci kod Smedereva samo tokom jednog dana proizvede dva šlepera paradajza i krastavaca koji se prodaju u Maxi supermarketima. Oni su samo jedna od pedeset domaćih porodica koje u ovom trgovinskom lancu plasiraju svoju robu. Inače, više od 30 000 tona povrća i voća proizvedenog u našoj zemlji godišnje se proda u Delezovim radnjama, a više od 70 odsto robe na policama je poreklom iz Srbije. Matići su jos 2003. godine započeli plasteničku proizvodnju, da bi danas došli do dva hektara korisne površine na kojima uzgajaju krastavac i paradajz i zapošljavaju deset ljudi. Oni su od 2009. godine počeli saradnju sa Maxi supermarketima i do danas su ostali jedan od njihovih ekskluzivnih dobavljača. "Zadovoljni smo saradnjom sa Maksijem, a narod na celoj teritoriji Srbije može da kupi naš domaći, srpski paradajz. Planiramo da u narednom periodu dodatno modernizujemo naše plastenike kako bismo poboljšali uslove za još bolji prihod, a verujem da ćemo u tom slučaju zaposliti još ljudi", kaze Goran Matić, domaćin i preporučuje mladima da se okrenu poljoprivredi jer je to naša buducnost. "Verujem i da će moj sin krenuti našim stopama", naglašava ovaj poljoprivredni proizvođač.

SARADNJA EKONOMSKOG FAKULTETA U BEOGRADU I VELIKIH KOMPANIJA

Uspešni programi razvoja menadzerskih kadrova

29. mart 2017 - Ekonomski fakultet u Beogradu kontinuirano sarađuje sa kompanijama sa ciljem da se studentima obezbedi redovna praksa, omoguće stipendije i otvori prilika za zaposlenje nakon završenih studija. Jedan od najboljih primera uspešne saradnje akademskog i privrednog sektora je edukativni program koji je razvijen sa kompanijom Delez Srbija, a kroz koji je do sada prošlo više od 500 menadžera. Na stručnom skupu održanom na Ekonomskom fakultetu u Beogradu sumirani su rezultati dosadašnje saradnje obrazovnih ustanova sa privatnim trgovinskim kompanijama. „Ekonomski fakultet je samo u poslednjih godinu dana sa više od 200 kompanija potpisao memorandume o saradnji koji omogućavaju našim studentima prakse, stipendije i otvaraju mogućnost zaposlenja nakon završenih studija. Naš fakultet je za kompaniju Delez Srbija, sa kojom ima uspešnu dugogodišnju saradnju kreirao program za razvoj kadrova iz oblasti trgovine koji je do sada završilo više od 500 menadžera ovog trgovinskog lanca”, izjavio je prof. dr Branislav Boričić, dekan Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Prema rezultatima analize razvojnog programa na Ekonomskom fakultetu, a za rukovodioce u maloprodajnim prodavnicama kompanije Delez Srbija, utvrđeno je da je u svakoj generaciji nivo znanja koja su važna za upravljanje maloprodajnim objektima unapređen u proseku za oko 50 odsto. „Ponosni smo na petogodišnu saradnju koju imamo sa Ekonomskim fakultetom. Konstantno ulažemo u naše kadrove, a veliki broj naših saradnika je upravo ovde stekao dragocena znanja neophodna za dobro obavljanje posla. Trudimo se da budemo, ne samo dobar poslodavac, vec i pouzdan partner svim obrazovnim instituacijama i da zajedno sa njima omogućimo da naša kompanija bude još bolje mesto za rad našim kolegama”, istakla je Jelena Vuković, direktor za upravljanje talentima, razvoj zaposlenih i organizacioni dizajn.

MAXI SUPERMARKETI OMILJENA TRGOVINA PO MIŠLJENJU POTROŠAČA

„Moj izbor 2017“ u rukama Maxi supermarketa

18. april 2017- Na osnovu glasova potrošača, obavljenog na terenu u 10 gradova Srbije, Maxi supermarketi osvojili su nagradu „Moj izbor“ u kategoriji trgovina. Ove godine u konkureciji za nagrade našlo se 627 domaćih proizvoda i brendova u 24 kategorije. Ovo priznanje, poznato i kao „Oskar potrošača“, u ime Maxi supermarketa primio je Milija Magdelinić, direktor operativng marketinga kompanije Delez Srbija. Priznanje „Moj izbor“ organizovano je od strane Udruženja građana Moja Srbija i Privredne komore Beograda po sedmi put.

MAXI OBELEŽIO MEĐUNARODNI DAN DETETA

Beogradski predškolci učili o zdravoj ishrani

Beograd, 01. jun 2017- Mališani beogradskog vrtića „Biser“ uz podršku Maxi supermarketa i Iceberg Salat Centra obeležili su svoj dan- Međunarodni dan deteta. Tom prilikom učili su o zdravoj ishrani, koliko je ona važna za srećno i bezbrižno detinjstvo, kao i kako izgleda dan na njivi, šta se radi u plasteniku i koliko je truda potrebno da njihovo omiljeno povrće dođe od bašte do trpeze. „Zdrav izbor počinje kod kuće, a obaveza je svih nas da budemo saveznici roditeljima kako bi naša deca prihvatila prave životne vrednosti i naučila šta je dobro, posebno u ishrani. Kroz igru deca najbolje uče i zahvalni smo našem dobavljaču Iceberg Salat Centru koji je pomogao da svi zajedno budemo još bolji komšija koji na prvom mestu misli o našin najmlađima“, istako je Nikola Papak, menadžer korporativnih komunikacije kompanije Delez Srbija. "Projekat "Mali poljoprivrednici" pokrenuli smo kako bismo edukovali najmlađe i pomogli im da zavole zdravu ishranu i saznaju odakle njihovo omiljeno povrće dolazi. Do sada u našem projektu je učestvovalo više od 1.200 mališana iz beogradskih vrtića i osnovnih škola koji su učili kako se sadi salata u bašticama pripremljenih specijalno za njih", rekla nam je Marjana Krasić, vođa projekta "Mali poljoprivrednici".

U MAKSIJU OBELEŽEN SVETSKI DAN OBOLELIH OD CELIJAKIJE

16. maj 2017 - Koliko u današnje vreme predstavlja izazov formiranje zdrave, nutritivno vredne hrane za osobe koje moraju da izbegnu gluten, na koji način pripremati obroke za decu i kako birati proizvode kad postoji problem sa celijakijom – samo su neka od pitanja na koje su odgovore prisutnima u Maxi supermarketu Alonso davale Jasna Marić, predstavnik Udruženja celijakličara Vojvodine i Dajana Poleksić, inženjer prehrambene tehnologije, a povodom obeležavanja Svetskog dana obolelih od celijakije. Svi oni koji su želeli da probaju i proizvode bez glutena, pogotovo poslastice, uživali su u hrani koju je pripremao kuvar Nenad Veljković. U svetu oko jedan odsto populacije boluje od celijakije, dok se u Srbiji procenjuje da je broj obolelih između 35 000 i 70 000. “Danas je svest mnogo veća o celijakiji i intoleranciji na gluten i važno je da se prepoznaje značaj povećanja asortimana proizvoda koje mogu da koriste svi sa ovim problemima. Postoji razlika između celijakije i intolerancije na gluten. Celijakija je bolest koja ima imunološku osnovu i to na način gde ćelije imunog sistema reaguju na prisustvo glutena u crevima i ima genetsku predispoziciju, dok se intolerancija na gluten manifestuje kroz niz simptoma kao i celijakija, ali nema naslednu osnovu. Gluten je prisutan u skoro svim industrijskim proizvodima, nalazi se čak i tamo gde ga ne očekujete- u lekovima, kozmetičkim proizvodima, raznim pićima, čokoladi i slično, zato je važno pažljivo čitati deklaracije i kupovati u proverenim prodavnicama, poput Maksija”, kaže Dajana Poleksić, diplomirani inženjer prehrambene tehnologije. Nabavka proizvoda za osobe koje imaju problem sa glutenom nije uvek jednostavna. “Prilagođavanje svim promenama koje donosi savremeni način života neizbežno je da biste odgovorili na sve ono što je kupcu potrebno. Počevši od toga da u našim prodavnicama pronađe sve što mu je potrebno, a onda i da dobije savet na koji način da poboljša kvalitet svog života. Zato nam je važno da pored velikog izbora proizvoda, kupci znaju da brinemo o njima”, kaže Nikola Papak, menadžer komunikacija kompanije Delez Srbija.

Dualno obrazovanje u trgovini

MAXI PRIMIO NAJVIŠE ĐAKA

Beograd, 20. februar 2017. godine – Dva odeljenja srednje Trgovačke škole iz Beograda od danas kreću u program dualnog sistema obrazovanja koji se realizuje u Maxi supermarketima. U naredne tri godine, 55 đaka ove škole imaće priliku da na radnom mestu uče od najboljih trgovaca - instruktora. To je, za sada, najveći broj đaka koje je jedna kompanija u Srbiji primila na obuku u okviru dualnog obrazovanja. Ugovore o izvođenju praktične nastave đacima su svečano uručili ministar trgovine, turizma i telekomunikacija, Rasim Ljajić, predsednik Privredne komore Srbije, Marko Čadež, i potpredsednica Delez Srbija za ljudske resurse, Sanja Jevđenijević. Kompanija Delez Srbija, vlasnik Maxi supermarketa, obezbedila je za đake najbolje mentore u oblasti trgovine robe široke potrošnje, kao i mesečnu nadoknadu u iznosu od pet hiljada dinara tokom trajanja nastave. Tim povodom potpredsednica Deleza je istakla opredeljenost ove kompanije da kontinuirano ulaže u mlade kadrove i njihov profesionalni razvoj. „Delez poseduje jedan od najrazvijenih sistema za edukaciju i obuku zaposlenih na tržištu u Srbiji. Kao društveno odgovorna kompanija spremni smo da domaćem obrazovnom sistemu stavimo na raspolaganje veliko iskustvo i znanje stečeno na međunarodnim tržištima. Posebnu brigu posvećujemo ulaganju u mlade i razvoju njihove karijere, veoma smo ponosni na činjenicu da u proseku, godišnje, oko 350 kolega napreduje u našoj kompaniji. To znači, da kod nas, svakog dana, barem jedan kolega ili koleginica napreduje“ – izjavila je Sanja Jevđenijević, potpredsednica Delez Srbija. Učešće u projektu razvoja dualnog obrazovanja Delez Srbija ostvaruje uz podršku Privredne komore Srbije i Privredne komore Austrije, Advantage Austria, kao i Austrijske razvojne agencije (ADA), a u skladu sa nastavnim planom i programom koji je odobrilo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije. Ovim povodom Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija, Rasim Ljajić, izjavio je da je današnji događaj najbolja prilika za obrazovanje mladih, da se na praktičnom primeru pokažu sve prednosti ovog sistema koji se uvodi u Srbiji. „To je najbolja veza privrede i obrazovanja i uspešan model saradnje razih sektora, akademske zajednice, nivoa vlasti i privrede i, na dobrobit mladima, način da lakše dođu do posla. Sektor trgovine daje podsticaj ovom procesu i ovo je najveći broj koji jedna kompanija potpisuje sa nekom školom. Uglavnom, prosek je 5 do 15 ugovora sa jednom kompanijom, a Delez Srbija odjednom potpisuje 55 ugovora sa đacima“, naglasio je. „Današnjom dodelom ugovora počinje najvažnija faza projekta koji sprovodi Privredna komora Srbije, uz austrijsku podršku i u saradnji sa privredom, nadležnim ministarstvom i školama. Zahvaljujući tom partnerstvu đaci će se, po dualnom modelu, pripremati za poslove trgovca, službenika za bankarstvo i osiguranje i špeditera, zanimanja za kojima su potrebe iskazale same kompanije. Tako će svih 120 učenika prvog razreda Trgovačke škole u Beogradu, osim u školskim klupama, neophodna znanja i veštine sticati i u kompanijama Delez Srbija, DM, Univereksport, Merkator i VIP Mobile“, izjavio je Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije. Čadež je izrazio očekivanje da će se većina tih učenika, po završetku školovanja, zaposliti čime se na najbolji način ostvaruje cilj dualnog obrazovanja: da privreda dobije kadrove koji su joj potrebni, osposobljenje da se po izlasku iz škole uključe u radne procese, a da svršeni srednjoškolci lakše i brže dođu do posla, što će postepeno smanjivati nezaposlenost mladih.

Dodaj u spisak za kupovinu
Izgleda da još nemate spisak za kupovinu. Kliknite na dugme ispod da biste kreirali novu.
Ovaj proizvod je već uključen u ovaj spisak
Proizvod dodat u spisak