• Pronalaženje prodavnice
  • Izbor jezika
    SR
    • CP

STRATEGIJA ODRŽIVOG POSLOVANJA

Izazove danšnjice, kao što su, stvaranje zdravih zajednica, borba protiv gladi i siromaštva, smanjenje nejednakosti ili klimatske promene, nije moguće uspešno rešiti bez saradnje poslovnog sektora i društva. Delez Srbija, kao društveno odgovorna kompanija, rukovodi se svojom strategijom održivog poslovanja u cilju prevazilaženja ovih izazova i stvaranja novih i boljih vrednosti za potrošače, zaposlene i zajednicu u kojoj posluje. Strategija održivog poslovanja definiše način na koji kompanija obavlja svoje poslovanje uz snažnu posvećenost principima održivog razvoja. Prilikom izrade strategije održivog poslovanja fokusirali smo se na oblasti u kojima možemo imati najveći uticaj shodno karakteristikama našeg poslovanja. Kao jednu od polaznih osnova za formiranje ove strategije koristili smo i ciljeve održivog razvoja Ujedinjenih Nacija, sa posebnim fokusom na okončanje gladi, održiv ekonomski rast uz dostojne uslove za rad za sve, smanjenje nejednakosti, održivu potrošnju i proizvodnju i borbu protiv klimatskih promena i njihovih posledica. U okviru strategije odživog poslovanja lidersku poziciju želimo da obezbedimo prvenstveno u tri oblasti u koje spadaju promocija zdravije ishrane, smanjenje otpada od hrane i stvaranje inkluzivnog i zdravog radnog okruženja. Naše liderske inicijative gradimo na osnovama koje razvijamo svaki dan, a tu spadaju: proizvodi privatnih robnih marki koji zadovoljavaju najviše standarde bezbednosti hrane i radnog prava; kritične sirovine za naše proizvode koje nabavljamo po principima održivog razvoja; borba protiv klimatksih promena merama energetske efikasnosti; reciklažom otpada; razvij zaposlenih; bezbedno radno okruženje; podrška lokalnoj zajednici.

Promocija zdravije ishrane

Približite deci povrće, zavoleće ga
 
U proteklih šest meseci osnovci u 70 škola širom Srbije imali su priliku da učestvuju u edukativnim radionicama kroz koje su na zabavan način učili o tome zašto je važno da im brokoli, šargarepa, karfiol, paprika, tikvica postanu omiljeni u tanjiru. Uz ilustrovani kuvar sa zdravim receptima, koji dobijaju svi učesnici karavana, đaci prvaci će moći da zajedno sa roditeljima pripremaju ukusne zalogaje od povrća.
 
Do kraja maja, kroz Maksi školski karavan, proći će više od 15 000  đaka prvaka iz 100 škola.
 
U Čaroliji zdravije ishrane osnovci kroz pažljivo osmišljene igre i aktivacije otkrivaju šta sve ishrana bogata povrćem može da promeni u njihovom životu i kako da im postane jedna od obaveznih, ali i omiljenih namirnica.
 
Maksi školsi karavan je do sada prošao kroz Beograd, Vršac, Suboticu, Gornji Milanovac, Smederevo i Pančevo, a obići će i osnovce u Kragujevcu, Čačku, Užicu, Kruševcu, Boru, Zaječaru i Nišu. 
 

Stvaranje zdravog i inkluzivnog radnog okruženja

Evropska nagrada za kompaniju Delez Srbija za zapošljavanje osoba sa invaliditetom
 
21. avgust 2018 - Kompanija Delez Srbija nagrađena je evropskim priznanjem za različitost i inkluziju na radnom mestu. Nagrada je dodeljena u kategoriji “radna snaga”, a predstavlja potvrdu primenjivanja najviših standarda kada su u pitanju obaveze i aktivnosti usmerene ka uspešnom prilagođavanju osoba sa invaliditetom u kompaniju i radno mesto.
 
U kompaniji su zaposlene 263 osobe sa invaliditetom, koje prolaze različite edukativne radionice, dok se sa 12 320 zaposlenih radi na promovisanju dobrih primera i stvaranju inkluzivnog radnog okruženja.
 
Evropsku nagradu za različitost i inkluziju na radnom mestu kompaniji Delez Srbija dodelila je svetska kompanija Springboard, koja pruža podršku korporacijama i različitim organizacijama da postanu što bolji poslodavac i izbor za osobe sa invaliditetom. Nagrada je svečano uručena na godišnjoj konferenciji u Švajcarskoj u novembru.
 

Svakodnevna donacija voća i povrća

28. septembar 2018 – Za korisnike Banke hrane, iz 27 gradova u Srbiji, samo u prvoj polovini godine obezbeđeno je 730 tona voća i povrća. Na taj način, u okviru projekta „Pomažemo da imaju oni koji nemaju“, više od 9000 socijalno najugroženijih građana svakodnevno ima obezbeđen obrok.
 
Onima kojima je pomoć najpotrebnija, zahvaljujući kompaniji Delez Srbija, a posredstvom Banke hrane Beograd, svakog dana obezbeđuje se sveže voće i povrće u prodavnicama Maxi i Tempo. U okviru projekta „Pomažemo da imaju i oni koji nemaju“ uključeno je 68 udruženja. Projekat traje već tri godine i do sada je donirano više od 3000 tona hrane. 
 
Saradnja kompanije Delez Srbija i Banke hrane traje više od 10 godina, zajedno se organizuju različite aktivnosti sa ciljem da se pomogne najsiromašnijim građanima Srbije i obezbedi hrana za njih. 
 

Dodaj u spisak za kupovinu
Izgleda da još nemate spisak za kupovinu. Kliknite na dugme ispod da biste kreirali novu.
Ovaj proizvod je već uključen u ovaj spisak
Proizvod dodat u spisak