• Pažljivo biramo i brinemo o svežini proizvoda
  • Asortiman od preko 15.000 artikala
  • Cene i promocije iste kao u Maxi radnjama
  • Besplatna dostava u terminu koji sami birate
  • Brza kupovina
  • Spiskovi  
Nazad

Tradicionalni burek sa krompirom

Srednje
Srednji
Više od 60 min

Hvala na oceni

An error occurred[SR]

Već ste ocenili ovaj recept

  • Jela: Glavno jelo
  • Kuhinja: Srpska kuhinja
  • Dijeta: Klasik
  • Jelo: Doručak
  • Prilika: Doručak
  • Sezonа: Sve sezone

Pošalji ovaj recept

Tradicionalni burek sa krompirom
Srednje
Srednji
Više od 60 min

Molimo popunite sva obavezna polja da biste nastavili (*)

Sastojci

- 6 Porcije +
  • 450 g brašna
  • 5 kom. bibera
  • 1 kom. crnog luka
  • 1 kom. krompira
  • 1 kom. jaja
  • 10 g soli
  • 2 kom. belоg luka
  • 70 ml ulja
Tradicionalni burek sa krompirom
Priprema

Za testo pomešajte brašno, jaje, 5 g soli, vodu i ulje. Napravite šest jufkica, oblikujte ih i položite na pleh. Zamotajte ih folijom i ostavite da odstoje oko sat vremena. Za to vreme pripremite fil. U malo ulja propržite sitno isečen crni i beli luk, dodajte so, biber i rendani krompir, te sklonite s ringle. Jufku testa razvucite preko stolnjaka oklagijom što je tanje moguće, pa potom nastavite prstima da je tanjite. Mali trik: neka vam prsti budu nauljeni, tako ćete lakše razvući koru. Kada je potpuno tanka, gotovo providna, pospite je s malo ulja i nafilujte. Koru zamotajte pomoćustolnjaka - što je više dižete, to će se burek sam urolati. Burek oblikujte u pužić i stavite u nauljenu tepsiju. testo premažite uljem i ostavite da odstoji još 10 minuta pre pečenja. Burek s domaćim korama pecite na 200 stepeni oko 15 minuta ili dok ne dobije zlatnobraon boju i hrskavu teksturu. Servirajte toplo.

Dodaj u spisak za kupovinu
Izgleda da još nemate spisak za kupovinu. Kliknite na dugme ispod da biste kreirali novu.
Ovaj proizvod je već uključen u ovaj spisak
Proizvod dodat u spisak