Za porudžbine iznad 3.500 RSD dostava samo 199 RSD
Dostava u vremenskim okvirima od 2h
Na teritoriji Beograda i Novog Sada
Širok asortiman
Preskoči link
Maxi logoMaxi logo

Dobro došli

Moja stranica
0

Maxi Online novim kupcima poklanja 1000 rsd na prvu online kupovinu u minimalnoj vrednosti od 5000 rsd. Unesi kod RGMF1000 i ostvari popust! Promo kod se može iskoristiti za dostavu u Beogradu i Novom Sadu do 26.11.2023.

Rezultati pretrage recepataTradicionalni burek sa krompirom
Maxi logoMaxi logo
  • Tradicionalni burek sa krompirom

Tradicionalni burek sa krompirom

Težina pripreme

Srednje

Vreme za pripremu

> 60 min

Cena

Srednji

Ocena

Još uvek nije ocenjen
Klasik
Doručak
Glavno jelo
Tradicionalni burek sa krompirom

Sastojci za 6 Osoba/e

6 Osoba/e
  • 5 kom. bibera
  • 450 g brašna
  • 1 kom. crnog luka
  • 2 kom. belоg luka
  • 1 kom. jaja
  • 1 kom. krompira
  • 10 g soli
  • 70 ml ulja

Kupi sastojke

Osnovni sastojci
  • Psenicno brasno T400 glatko Maxi 1kg
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 Kg
    54.99 rsd/Kg
    54,99 RSD
    7486025
  • Jaja iz podnog uzgoja 10/1 Premia
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    10 kom
    26 rsd/kom
    259,99 RSD
    7518479
  • Krompir crveni mladi domaci
    Ovaj proizvod više nije u ponudi
    7220885
  • Luk beli 250g
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    250 gr
    639.96 rsd/Kg
    159,99 RSD
    7221219
  • Započni pripremu

    Za testo pomešajte brašno, jaje, 5 g soli, vodu i ulje. Napravite šest jufkica, oblikujte ih i položite na pleh. Zamotajte ih folijom i ostavite da odstoje oko sat vremena. Za to vreme pripremite fil. U malo ulja propržite sitno isečen crni i beli luk, dodajte so, biber i rendani krompir, te sklonite s ringle. Jufku testa razvucite preko stolnjaka oklagijom što je tanje moguće, pa potom nastavite prstima da je tanjite. Mali trik: neka vam prsti budu nauljeni, tako ćete lakše razvući koru. Kada je potpuno tanka, gotovo providna, pospite je s malo ulja i nafilujte. Koru zamotajte pomoćustolnjaka - što je više dižete, to će se burek sam urolati. Burek oblikujte u pužić i stavite u nauljenu tepsiju. testo premažite uljem i ostavite da odstoji još 10 minuta pre pečenja. Burek s domaćim korama pecite na 200 stepeni oko 15 minuta ili dok ne dobije zlatnobraon boju i hrskavu teksturu. Servirajte toplo.
    Ocena
    Još uvek nije ocenjen
    Da li ste probali ovaj recept?
    Recite nam koliko vam se dopalo
    Srpska kuhinja
    Klasik
    Doručak
    Doručak
    Sve sezone
    Glavno jelo
    • Tradicionalni burek sa krompirom

    Kupi sastojke

    Osnovni sastojci
  • Psenicno brasno T400 glatko Maxi 1kg
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 Kg
    54.99 rsd/Kg
    54,99 RSD
    7486025
  • Jaja iz podnog uzgoja 10/1 Premia
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    10 kom
    26 rsd/kom
    259,99 RSD
    7518479
  • Krompir crveni mladi domaci
    Ovaj proizvod više nije u ponudi
    7220885
  • Luk beli 250g
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    250 gr
    639.96 rsd/Kg
    159,99 RSD
    7221219