• Pažljivo biramo i brinemo o svežini proizvoda
  • Asortiman od preko 15.000 artikala
  • Cene i promocije iste kao u Maxi radnjama
  • Besplatna dostava u terminu koji sami birate
  • Brza kupovina
  • Spiskovi  
Nazad

Svinjetina sa senfom, belim lukom i susamom

Srednje
Visok
Više od 60 min

Hvala na oceni

An error occurred[SR]

Već ste ocenili ovaj recept

  • Jela: Prilog
  • Kuhinja: Internacionalna kuhinja
  • Dijeta: Klasik
  • Jelo: Ručak
  • Prilika: Gurmanski obrok
  • Sezonа: Sve sezone

Pošalji ovaj recept

Svinjetina sa senfom, belim lukom i susamom
Srednje
Visok
Više od 60 min

Molimo popunite sva obavezna polja da biste nastavili (*)

Sastojci

- 6 Porcije +
  • 3 kom. belоg luka
  • 1 kom. biberа
  • 20 ml limunovog soka
  • 10 g senfa
  • 3 g susama
  • 3 g soli
  • 3 g vegete
  • 1000 g svinjskog filea
Svinjetina sa senfom, belim lukom i susamom
Priprema

Očišćeno i oprano meso zasecite 2 cm. Pripremite marinadu: pomešajte senf, kašićčicu vegete, limunov sok i sitno iseckani beli luk, posolite i pobiberite. Začinite meso solju i biberom, premažite ga mainadom i ostavite da stoji u marinadi preko noći. Potom stavite meso u posudu za pečenje, prelijte ga uljem i sa malo vode i pecite 20 minuta na 200 stepeni. Potom ga prekrijte alu-folijom i pecite još sat vremena, prelivajući ga tekućinom po potrebi. Zatim skinite foliju, stavite susam preko mesa i pecite još oko 10 minuta, dok kožica ne postane hrskava i ne dobije lepu rumenu boju. Prijatno!

Dodaj u spisak za kupovinu
Izgleda da još nemate spisak za kupovinu. Kliknite na dugme ispod da biste kreirali novu.
Ovaj proizvod je već uključen u ovaj spisak
Proizvod dodat u spisak