• Pronalaženje prodavnice
  • Izbor jezika
    SR
    • CP
Nazad

Srednje
Visok
Manje od 30 min

Hvala na oceni

An error occurred[SR]

Već ste ocenili ovaj recept

  • Jela: Prilog
  • Kuhinja: Daleki istok
  • Dijeta: Klasik
  • Jelo: Večera
  • Prilika: Veče za prijateljima
  • Sezonа: Sve sezone

Pošalji ovaj recept

Suši sa povrćem
Srednje
Visok
Manje od 30 min

Molimo popunite sva obavezna polja da biste nastavili (*)

Sastojci

- 3 Porcije +
  • 150 g lososa
  • 20 g morske soli
  • 200 g pirinča
  • 15 kom. listova nori alge
  • 30 ml pirinčanog sirćeta
  • 1 kom. šargarepe
  • 35 g šećera
  • 30 g vasabi paste
Priprema

Stavite 200 g pirinča u lonac sa debljim dnom i dodajte 230 ml vode. Poklopite i kuvajte na jakoj temperaturi pet minuta. Smanjite temperaturu i kuvajte poklopljeno još oko 10 minuta, dok voda ne ispari. Pomešajte tri kašike pirinčanog sirćeta, dve i po kašike šećera i dve kašike morske soli. Mešavinu dodajte pirinču i promešajte. Kada se pirinač ohladi, počinite sa pripremom sušija. Na bambusovu prostirku stavite list nori alge, a preko pripremljen pirinač. Ivice alge treba da ostanu slobodne. Na jedan kraj stavite fil, premažite i umotajte. Po sredini pirinča namažite vasabi pastu, zatim poređajte štapiće šargarepe i lososa, ili povrća po izboru, i umotajte. Dobijeni valjak secite na šest ili osam delova. Servirajte sa wasabi pastom.

Dodaj u spisak za kupovinu
Izgleda da još nemate spisak za kupovinu. Kliknite na dugme ispod da biste kreirali novu.
Ovaj proizvod je već uključen u ovaj spisak
Proizvod dodat u spisak