Rezultati pretrage recepataSporo pečena cepkana svinjetina sa naćosima, sirom i ljutom papričicom
Maxi logoMaxi logo
  • Sporo pečena cepkana svinjetina sa naćosima, sirom i ljutom papričicom

Sporo pečena cepkana svinjetina sa naćosima, sirom i ljutom papričicom

Težina pripreme

Teško

Vreme za pripremu

> 60 min

Cena

Visok

Ocena

Još uvek nije ocenjen
Klasik
Vikend obrok
Glavno jelo
Sporo pečena cepkana svinjetina sa naćosima, sirom i ljutom papričicom

Sastojci za 4 Osoba/e

4 Osoba/e
  • 1 g korijandera
  • biberа
  • 1 kom. ljute paprike
  • 600 g svinjskog filea
  • 1 kom. kumina
  • 200 g čipsa naćosa
  • 1 kom. paprikе
  • 100 g paradajza
  • 200 ml piva
  • 100 g kravljeg sira
  • 5 g tucane paprike
  • so

Kupi sastojke

Osnovni sastojci
  • Sir President Somborska 250g
    250 gr
    903.96 rsd/Kg
    225,99 RSD
    7181062
  • Paradajz
    500 gr
    119,99 RSD/kilogram
    60,00 RSD
    7290772
  • Pivo svetlo Jelen limenka 0.5l
    500 ml
    163.98 rsd/L
    81,99 RSD
    7180657
  • Paprika silja crvena
    500 gr
    189,99 RSD/kilogram
    95,00 RSD
    7290867
  • Započni pripremu

    Pomešajte so, biber, origano, korijander, tucanu ljutu papriku, kumin. U vrelom nauljenom tiganju zapecite meso sa svih strana. Prebacite meso u lonac, a u tiganj sipajte čašu mlake vode. U lonac sa ovom tečnošću dodajte jedan iseckani paradajz, jednu iseckanu papriku i 200 ml piva. Poklopite i meso je spremno za kuvanje. Ako kuvate u ekspres loncu, dovoljno je da ga kuvate 45 minuta na nižoj temperaturi. Ako pečete meso u rerni, onda ga dobro umotajte u alu-foliju i pecite u rerni na 150 stepeni minimum dva sata. Kuvano meso izvadite i razdvajajte meso na vlakna. Iscepkana vlakna mesa vratite u lonac sa tečnošću koja je preostala i kuvajte dok meso ne upije sve sokove. Nakon toga dodajte iseckanog sira, naćose i iseckanu ljutu papričicu i možete servirati ovo jelo. Prijatno!
    Ocena
    Još uvek nije ocenjen
    Da li ste probali ovaj recept?
    Recite nam koliko vam se dopalo
    Internacionalna kuhinja
    Klasik
    Vikend obrok
    Ručak
    Sve sezone
    Glavno jelo
    • Sporo pečena cepkana svinjetina sa naćosima, sirom i ljutom papričicom

    Kupi sastojke

    Osnovni sastojci
  • Sir President Somborska 250g
    250 gr
    903.96 rsd/Kg
    225,99 RSD
    7181062
  • Paradajz
    500 gr
    119,99 RSD/kilogram
    60,00 RSD
    7290772
  • Pivo svetlo Jelen limenka 0.5l
    500 ml
    163.98 rsd/L
    81,99 RSD
    7180657
  • Paprika silja crvena
    500 gr
    189,99 RSD/kilogram
    95,00 RSD
    7290867