Dostava u vreme koje odabereš
Poruči do 21h za sledeće jutro
Donosimo teške artikle do tvojih vrata
Dodatni popusti za online kupovinu
Preskoči link
Maxi logoMaxi logo

Dobro došli

Moja stranica
0

Maxi Online novim kupcima poklanja 1000RSD na prvu online kupovinu u minimalnoj vrednosti od 6000RSD. Unesi kod TLXC1000 i ostvari popust! Promo kod se može iskoristiti za dostavu u Beogradu, Novom Sadu i Pančevu do 28.4.2024

Rezultati pretrage recepataSarmice u vinovoj lozi sa paradajz sosom
Maxi logoMaxi logo
  • Sarmice u vinovoj lozi sa paradajz sosom
Sarmice u vinovoj lozi sa paradajz sosom

Sarmice u vinovoj lozi sa paradajz sosom

Teško
> 60 min
0/5
Visok

Sastojci zaOsoba/e

4 porcije
  • 2 g aleve parike
  • 2 kom. bibera
  • 100 g crnog luka
  • 300 g paradajza
  • 700 g mlevenog mesa
  • 500 g listova vinove loze
  • 10 kom. peršuna
  • 200 g pirinča
  • 3 g soli
  • 2 g vegete
  • 2 g aleve parike
  • 2 kom. bibera
  • 100 g crnog luka
  • 300 g paradajza
  • 700 g mlevenog mesa
  • 500 g listova vinove loze
  • 10 kom. peršuna
  • 200 g pirinča
  • 3 g soli
  • 2 g vegete

Započni pripremu

Operite mlade listove vinove loze. Stavite ih u šerpu sa mlakom vodom i posolite. Povremeno okrećite listove dok voda ne proključa. Čim voda provri, skinite je sa vatre, ocedite lišće i stavite ga da se hladi. U međuvremenu na nauljenom tiganju izdinstajte sitno iseckani crni luk. Dodajte malo vegete i aleve paprike, posolite i pobiberite. Kad bude gotovo, skinite sa vatre i ostavite da se malo ohladi. Luku dodajte mleveno meso i pomešajte. Ubacite i šolju opranog pirinča i sitno naseckani peršun, pa promešajte. U list vinove loze stavite malo smese i uvijte sarmu. Ponovite postupak dok imate smese. Poređajte sarme u dublji lonac, dodajte sitno iseckani paradajz, maslinovo ulje, vodu i ostavite da se kuva na umerenoj temperaturi. Servirajte kao na fotografiji i uživajte u obroku! Prijatno!

Ocena

Još uvek nije ocenjen
Da li ste probali ovaj recept?
Recite nam koliko vam se dopalo
Srpska kuhinja
Klasik
Vikend obrok
Ručak
Proleće,Leto
Glavno jelo