Dostava u vreme koje odabereš
Poruči do 21h za sledeće jutro
Donosimo teške artikle do tvojih vrata
Dodatni popusti za online kupovinu

Prijavite se ili registrujte kako biste videli promocije.

Rezultati pretrage recepataSarmice u vinovoj lozi sa paradajz sosom
Maxi logoMaxi logo
  • Sarmice u vinovoj lozi sa paradajz sosom

Sarmice u vinovoj lozi sa paradajz sosom

Sarmice u vinovoj lozi sa paradajz sosom
Teško
> 60 min
0/5
Visok

Sastojci za

Sastojci
4 porcije
  • 2 g aleve parike
  • 2 kom. bibera
  • 100 g crnog luka
  • 300 g paradajza
  • 700 g mlevenog mesa
  • 500 g listova vinove loze
  • 10 kom. peršuna
  • 200 g pirinča
  • 3 g soli
  • 2 g vegete
  • 2 g aleve parike
  • 2 kom. bibera
  • 100 g crnog luka
  • 300 g paradajza
  • 700 g mlevenog mesa
  • 500 g listova vinove loze
  • 10 kom. peršuna
  • 200 g pirinča
  • 3 g soli
  • 2 g vegete

Započni pripremu

Operite mlade listove vinove loze. Stavite ih u šerpu sa mlakom vodom i posolite. Povremeno okrećite listove dok voda ne proključa. Čim voda provri, skinite je sa vatre, ocedite lišće i stavite ga da se hladi. U međuvremenu na nauljenom tiganju izdinstajte sitno iseckani crni luk. Dodajte malo vegete i aleve paprike, posolite i pobiberite. Kad bude gotovo, skinite sa vatre i ostavite da se malo ohladi. Luku dodajte mleveno meso i pomešajte. Ubacite i šolju opranog pirinča i sitno naseckani peršun, pa promešajte. U list vinove loze stavite malo smese i uvijte sarmu. Ponovite postupak dok imate smese. Poređajte sarme u dublji lonac, dodajte sitno iseckani paradajz, maslinovo ulje, vodu i ostavite da se kuva na umerenoj temperaturi. Servirajte kao na fotografiji i uživajte u obroku! Prijatno!

Ocena

Još uvek nije ocenjen
Da li ste probali ovaj recept?
Recite nam koliko vam se dopalo
Srpska kuhinja
Klasik
Vikend obrok
Ručak
Proleće,Leto
Glavno jelo