• Pažljivo biramo i brinemo o svežini proizvoda
  • Asortiman od preko 15.000 artikala
  • Cene i promocije iste kao u Maxi radnjama
  • Besplatna dostava u terminu koji sami birate
  • Brza kupovina
  • Spiskovi  
Nazad

Sarmice u vinovoj lozi sa paradajz sosom

Teško
Visok
Više od 60 min

Hvala na oceni

An error occurred[SR]

Već ste ocenili ovaj recept

  • Jela: Glavno jelo
  • Kuhinja: Srpska kuhinja
  • Dijeta: Klasik
  • Jelo: Ručak
  • Prilika: Vikend obrok
  • Sezonа: Proleće,Leto

Pošalji ovaj recept

Sarmice u vinovoj lozi sa paradajz sosom
Teško
Visok
Više od 60 min

Molimo popunite sva obavezna polja da biste nastavili (*)

Sastojci

- 4 Porcije +
  • 2 g aleve parike
  • 2 kom. bibera
  • 100 g crnog luka
  • 700 g mlevenog mesa
  • 300 g paradajza
  • 500 g listova vinove loze
  • 200 g pirinča
  • 10 kom. peršuna
  • 3 g soli
  • 2 g vegete
Priprema

Operite mlade listove vinove loze. Stavite ih u šerpu sa mlakom vodom i posolite. Povremeno okrećite listove dok voda ne proključa. Čim voda provri, skinite je sa vatre, ocedite lišće i stavite ga da se hladi. U međuvremenu na nauljenom tiganju izdinstajte sitno iseckani crni luk. Dodajte malo vegete i aleve paprike, posolite i pobiberite. Kad bude gotovo, skinite sa vatre i ostavite da se malo ohladi. Luku dodajte mleveno meso i pomešajte. Ubacite i šolju opranog pirinča i sitno naseckani peršun, pa promešajte. U list vinove loze stavite malo smese i uvijte sarmu. Ponovite postupak dok imate smese. Poređajte sarme u dublji lonac, dodajte sitno iseckani paradajz, maslinovo ulje, vodu i ostavite da se kuva na umerenoj temperaturi. Servirajte kao na fotografiji i uživajte u obroku! Prijatno!

Dodaj u spisak za kupovinu
Izgleda da još nemate spisak za kupovinu. Kliknite na dugme ispod da biste kreirali novu.
Ovaj proizvod je već uključen u ovaj spisak
Proizvod dodat u spisak