Dostava u vreme koje odabereš
Poruči do 21h za sledeće jutro
Donosimo teške artikle do tvojih vrata
Dodatni popusti za online kupovinu

Maxi Online novim kupcima poklanja 1000RSD na prvu online kupovinu u minimalnoj vrednosti od 6000RSD. Unesi kod QVMZ1000 i ostvari popust! Promo kod se može iskoristiti za dostavu u Beogradu, Novom Sadu i Pančevu do 30.4.2025.

Želimo da vas obavestimo da kompanija Delez Srbija nije organizator promotivnih akcija koje se ovih dana pojavljuju na društvenim mrežama. Opširnije o primerima ovakvih promocija na linku.

French Bull putni program: molim te da pre potvrđivanja kupovine na odabranom artiklu uneseš u napomeni boju artikla koju želiš, ili da nakon potvrđene porudžbine kontaktiraš call centar 0800 3537 030 i dostaviš istu informaciju – ovo se odnosi samo na artikle kod kojih postoje varijacije u pogledu boje.

Rezultati pretrage recepataSarmice u vinovoj lozi i kiselim mlekom
Maxi logoMaxi logo
  • Sarmice u vinovoj lozi i kiselim mlekom

Sarmice u vinovoj lozi i kiselim mlekom

Sarmice u vinovoj lozi i kiselim mlekom
Teško
> 60 min
5/5
Visok

Sastojci za

Sastojci
4 porcije
  • 2 kom. bibera
  • 2 g aleve parike
  • 3 g soli
  • 500 g listova vinove loze
  • 100 g crnog luka
  • 700 g mlevenog mesa
  • 2 g vegete
  • 2 kom. bibera
  • 2 g aleve parike
  • 3 g soli
  • 500 g listova vinove loze
  • 100 g crnog luka
  • 700 g mlevenog mesa
  • 2 g vegete

Započni pripremu

Operite mlade listove vinove loze. Stavite ih u šerpu sa mlakom vodom i posolite. Povremeno okrećite listove dok voda ne proključa. Čim voda provri, skinite sa vatre, ocedite listove i stavite ih da se hlade. U međuvremenu na nauljenom tiganju izdinstajte sitno iseckani crni luk. Dodajte malo vegete i aleve paprike, posolite i pobiberite. Kad je gotovo, skinite sa vatre i ostavite da se malo ohladi. Luku dodajte mleveno meso i pomešajte. Dodajte i šolju opranog pirinča i sitno naseckani peršun, pa promešajte. U list vinove loze stavite malo smese i uvijte sarmu. Ponovite postupak dok imate smesu. Poređajte sarme u dublji lonac. Ulijte maslinovo ulje i vodu i ostavite da se kuva na umerenoj temperaturi. Nakon toga, sarme premestite u vatrostalnu posudu i pecite 10 minuta na 150 stepeni. Servirajte, dodajte kiselo mleko i malo čilija i uživajte u obroku! Prijatno!

Ocena

Da li ste probali ovaj recept?
Recite nam koliko vam se dopalo
Srpska kuhinja
Klasik
Vikend obrok
Ručak
Proleće,Leto
Glavno jelo