• Pažljivo biramo i brinemo o svežini proizvoda
  • Asortiman od preko 15.000 artikala
  • Cene i promocije iste kao u Maxi radnjama
  • Besplatna dostava u terminu koji sami birate
  • Brza kupovina
  • Spiskovi  
Nazad

Sarme u vinovom listu sa nanom

Teško
Visok
Više od 60 min

Hvala na oceni

An error occurred[SR]

Već ste ocenili ovaj recept

  • Jela: Glavno jelo
  • Kuhinja: Srpska kuhinja
  • Dijeta: Klasik
  • Jelo: Ručak
  • Prilika: Slavska trpeza
  • Sezonа: Proleće,Leto

Pošalji ovaj recept

Sarme u vinovom listu sa nanom
Teško
Visok
Više od 60 min

Molimo popunite sva obavezna polja da biste nastavili (*)

Sastojci

- 6 Porcije +
  • 2 g aleve parike
  • 100 g crnog luka
  • 2 kom. bibera
  • 500 g listova vinove loze
  • 700 g mlevenog mesa
  • 5 g listova nane
  • 2 g vegete
  • 3 g soli
  • 200 g pirinča
  • 10 kom. peršuna
Priprema

Operite mlado lišće vinove loze. Stavite ih u šerpu sa mlakom vodom i posolite. Povremeno okrećite listove dok voda ne proključa. Čim voda provri, skinite sa vatre, ocedite listove i stavite ih da se hlade. U međuvremenu na nauljenom tiganju izdinstajte sitno iseckani crni luk. Dodajte malo vegete i aleve paprike, posolite i pobiberite. Kad je gotovo, skinite s vatre i ostavite da se malo ohladi. Dodajte mleveno meso i pomešajte, ubacite i šolju opranog pirinča i sitno naseckani peršun, pa promešajte. U list vinove loze stavite malo smese i uvijte sarmu. Ponovite postupak dok ima smese. Poređajte sarme u dublji lonac i ostavite da se kuva na umerenoj temperaturi. Kada budu kuvane, sarme premestite u vatrostalnu posudu i stavite 10 minuta u rerni na 150 stepeni. Potom servirajte i ukrasite listovima nane. Prijatno!

Dodaj u spisak za kupovinu
Izgleda da još nemate spisak za kupovinu. Kliknite na dugme ispod da biste kreirali novu.
Ovaj proizvod je već uključen u ovaj spisak
Proizvod dodat u spisak