Rezultati pretrage recepataSarme u vinovom listu sa nanom
Maxi logoMaxi logo
  • Sarme u vinovom listu sa nanom

Sarme u vinovom listu sa nanom

Težina pripreme

Teško

Vreme za pripremu

> 60 min

Cena

Visok

Ocena

Još uvek nije ocenjen
Klasik
Slavska trpeza
Glavno jelo
Sarme u vinovom listu sa nanom

Sastojci za 6 Osoba/e

6 Osoba/e
  • 2 g aleve parike
  • 100 g crnog luka
  • 2 kom. bibera
  • 500 g listova vinove loze
  • 700 g mlevenog mesa
  • 5 g listova nane
  • 2 g vegete
  • 3 g soli
  • 200 g pirinča
  • 10 kom. peršuna

Započni pripremu

Operite mlado lišće vinove loze. Stavite ih u šerpu sa mlakom vodom i posolite. Povremeno okrećite listove dok voda ne proključa. Čim voda provri, skinite sa vatre, ocedite listove i stavite ih da se hlade. U međuvremenu na nauljenom tiganju izdinstajte sitno iseckani crni luk. Dodajte malo vegete i aleve paprike, posolite i pobiberite. Kad je gotovo, skinite s vatre i ostavite da se malo ohladi. Dodajte mleveno meso i pomešajte, ubacite i šolju opranog pirinča i sitno naseckani peršun, pa promešajte. U list vinove loze stavite malo smese i uvijte sarmu. Ponovite postupak dok ima smese. Poređajte sarme u dublji lonac i ostavite da se kuva na umerenoj temperaturi. Kada budu kuvane, sarme premestite u vatrostalnu posudu i stavite 10 minuta u rerni na 150 stepeni. Potom servirajte i ukrasite listovima nane. Prijatno!
Ocena
Još uvek nije ocenjen
Da li ste probali ovaj recept?
Recite nam koliko vam se dopalo
Srpska kuhinja
Klasik
Slavska trpeza
Ručak
Proleće,Leto
Glavno jelo
  • Sarme u vinovom listu sa nanom