Maxi logoMaxi logo
  • Sočivo

Sočivo

Težina pripreme

Lako

Vreme za pripremu

Do 60 min

Cena

Nizak

Ocena

Još uvek nije ocenjen
Vegan
Vikend obrok
Supa/čorbe
Sočivo

Sastojci za 4 Osoba/e

4 Osoba/e
  • 5 g aleve parike
  • 3 kom. belоg luka
  • 5 kom. bibera
  • 200 ml paradajz sosa
  • 200 g crnog luka
  • 5 g brašna
  • 200 g šargarepe
  • 300 g sočiva
  • 5 g peršunovog lista
  • 5 g soli

Kupi sastojke

Osnovni sastojci
  • Paprika slatka zacinska Aleva 50g
    50 gr
    2159.8 rsd/Kg
    107,99 RSD
  • Luk beli 250g
    250 gr
    559.96 rsd/Kg
    139,99 RSD
  • Luk crni domaci
    - 11%
    500 gr
    44,99RSD/kilogram22,50 RSD
    39,99 RSD/kilogram
    20,00 RSD
  • Psenicno brasno T400 glatko Premia 1kg
    1 Kg
    55.99 rsd/Kg
    55,99 RSD
  • Započni pripremu

    Stavite sočivo u vodu i kuvajte da proključa. Tada prospite prvu vodu i sipajte svežu. Nalijte 500-750 ml vode, u zavisnosti od gustine koju želite da dobijete. Potom stavite iseckani crni luk, beli luk i šargarepu. Nakon pola sata pripremite zapršku: u manjoj šerpi na malo ulja propržite iseckani crni luk. Kada luk postane staklast, dodajte alevu papriku, promešajte, dodajte brašno, promešajte i izručite zapršku u šerpu sa sočivom. Potom dobro promešajte i nakon pet minuta sipajte sos od paradajza. Posolite, pobiberite i začinite peršunom. Nakon 10 minuta servirajte sočivo i dekorišite ga peršunovim listom. Prijatno!
    Ocena
    Još uvek nije ocenjen
    Da li ste probali ovaj recept?
    Recite nam koliko vam se dopalo
    Srpska kuhinja
    Vegan
    Vikend obrok
    Ručak
    Sve sezone
    Supa/čorbe
    • Sočivo

    Kupi sastojke

    Osnovni sastojci
  • Paprika slatka zacinska Aleva 50g
    50 gr
    2159.8 rsd/Kg
    107,99 RSD
  • Luk beli 250g
    250 gr
    559.96 rsd/Kg
    139,99 RSD
  • Luk crni domaci
    - 11%
    500 gr
    44,99RSD/kilogram22,50 RSD
    39,99 RSD/kilogram
    20,00 RSD
  • Psenicno brasno T400 glatko Premia 1kg
    1 Kg
    55.99 rsd/Kg
    55,99 RSD