• Pronalaženje prodavnice
  • Izbor jezika
    SR
    • CP
Nazad

Lako
Nizak
Manje od 60 min

Hvala na oceni

An error occurred[SR]

Već ste ocenili ovaj recept

  • Jela: Supa/čorbe
  • Kuhinja: Srpska kuhinja
  • Dijeta: Vegan
  • Jelo: Ručak
  • Prilika: Vikend obrok
  • Sezonа: Sve sezone

Pošalji ovaj recept

Sočivo
Lako
Nizak
Manje od 60 min

Molimo popunite sva obavezna polja da biste nastavili (*)

Sastojci

- 4 Porcije +
  • 5 g aleve parike
  • 3 kom. belоg luka
  • 5 kom. bibera
  • 200 ml paradajz sosa
  • 200 g crnog luka
  • 5 g brašna
  • 200 g šargarepe
  • 300 g sočiva
  • 5 g peršunovog lista
  • 5 g soli
Sočivo
Priprema

Stavite sočivo u vodu i kuvajte da proključa. Tada prospite prvu vodu i sipajte svežu. Nalijte 500-750 ml vode, u zavisnosti od gustine koju želite da dobijete. Potom stavite iseckani crni luk, beli luk i šargarepu. Nakon pola sata pripremite zapršku: u manjoj šerpi na malo ulja propržite iseckani crni luk. Kada luk postane staklast, dodajte alevu papriku, promešajte, dodajte brašno, promešajte i izručite zapršku u šerpu sa sočivom. Potom dobro promešajte i nakon pet minuta sipajte sos od paradajza. Posolite, pobiberite i začinite peršunom. Nakon 10 minuta servirajte sočivo i dekorišite ga peršunovim listom. Prijatno!

Dodaj u spisak za kupovinu
Izgleda da još nemate spisak za kupovinu. Kliknite na dugme ispod da biste kreirali novu.
Ovaj proizvod je već uključen u ovaj spisak
Proizvod dodat u spisak