Pažljivo biramo i brinemo o svežini proizvoda
Širok asortiman
Dostava u vremenskim okvirima od 2h
Na teritoriji Beograda i Novog Sada
Preskoči link
Maxi logoMaxi logo

Dobro došli

Moja stranica
0
Maxi logoMaxi logo
  • Punjena ćurka

Punjena ćurka

Težina pripreme

Teško

Vreme za pripremu

Do 60 min

Cena

Visok

Ocena

1 od 5
Klasik
Novogodišnja trpeza
Glavno jelo
Punjena ćurka

Sastojci za 4 Osoba/e

4 Osoba/e
  • 100 g pirinča
  • 1 g vegete
  • 200 g šampinjona
  • 200 g praške šunke
  • 1 kom. šargarepe
  • 200 g suvih šljiva
  • 1 kom. pileće supe
  • 200 g slanine
  • 1 kom. kocke za supu
  • 2 kom. belоg luka
  • 100 g paškanata
  • 50 g parmezana
  • 3 kom. peršuna
  • 100 g krompira
  • 1 g karija
  • 100 g celera
  • 100 g crnog luka
  • 1 kom. biberа

Kupi sastojke

Osnovni sastojci
  • Panceta slajs Topola VP 100g
    100 gr
    3299.9 rsd/Kg
    329,99 RSD
    7203595
  • Suva sljiva bez kostice Maxi 200g
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    200 gr
    974.95 rsd/Kg
    194,99 RSD
    7553534
  • Sampinjoni domaci 400g Maxi Pijaca
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Ovaj proizvod više nije dostupan
    7221276
  • Persun koren folija dom 400g Maxi Pij.
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    400 gr
    374.98 rsd/Kg
    149,99 RSD
    7229561
  • Započni pripremu

    U dublju šerpu izdinstajte na malo ulja sitno iseckani crni luk. Dodajte izrendanu šargarepu, iseckan paškanat i iseckan celer. Dinstajte na umerenoj vatri. Očistite šampinjone i isecite ih na listiće, a šunku i slaninu na kockice. Dodajte ih povrću. Posebno skuvajte pirinač, pa dodajte smesi, začinite ih peršunovim listom, karijem, biberom, belim lukom i vegetom. Dodajte jednu pileću kocku, pa sve prodinstajte. Na kraju dodajte 50 g parmezana i 200 g suvih šljiva bez koštica. Sve promešajte i ostavite da se ohladi. Za to vreme skuvajte supu iz kesice od povrća i oljuštite jedan krompir. Ovom smesom napunite ćurku. Kad ste je napunili i stavili na krompir, sledi ušivanje ćurke, od grudi prema donjem delu. Ćurku možete obložiti slaninom isečenom na listove. Stavite je da se peče pet sati na 160 stepeni. U toku pečenja ćurku zalivajte skuvanom supom od povrća. Uživajte u novogodišnjem obroku! Prijatno!
    Ocena
    Da li ste probali ovaj recept?
    Recite nam koliko vam se dopalo
    Evropska kuhinja
    Klasik
    Novogodišnja trpeza
    Večera
    Sve sezone
    Glavno jelo
    • Punjena ćurka

    Kupi sastojke

    Osnovni sastojci
  • Panceta slajs Topola VP 100g
    100 gr
    3299.9 rsd/Kg
    329,99 RSD
    7203595
  • Suva sljiva bez kostice Maxi 200g
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    200 gr
    974.95 rsd/Kg
    194,99 RSD
    7553534
  • Sampinjoni domaci 400g Maxi Pijaca
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Ovaj proizvod više nije dostupan
    7221276
  • Persun koren folija dom 400g Maxi Pij.
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    400 gr
    374.98 rsd/Kg
    149,99 RSD
    7229561