• Pronalaženje prodavnice
  • Izbor jezika
    SR
    • CP
Nazad

Teško
Visok
Manje od 60 min

Hvala na oceni

An error occurred[SR]

Već ste ocenili ovaj recept

  • Jela: Glavno jelo
  • Kuhinja: Evropska kuhinja
  • Dijeta: Klasik
  • Jelo: Večera
  • Prilika: Novogodišnja trpeza
  • Sezonа: Sve sezone

Pošalji ovaj recept

Punjena ćurka
Teško
Visok
Manje od 60 min

Molimo popunite sva obavezna polja da biste nastavili (*)

Sastojci

- 4 Porcije +
  • 3 kom. peršuna
  • 1 g vegete
  • 200 g praške šunke
  • 1 kom. šargarepe
  • 1 kom. pileće supe
  • 200 g šampinjona
  • 200 g suvih šljiva
  • 200 g slanine
  • 100 g paškanata
  • 2 kom. belоg luka
  • 100 g pirinča
  • 1 kom. kocke za supu
  • 100 g krompira
  • 1 g karija
  • 50 g parmezana
  • 100 g crnog luka
  • 100 g celera
  • 1 kom. biberа
Punjena ćurka
Priprema

U dublju šerpu izdinstajte na malo ulja sitno iseckani crni luk. Dodajte izrendanu šargarepu, iseckan paškanat i iseckan celer. Dinstajte na umerenoj vatri. Očistite šampinjone i isecite ih na listiće, a šunku i slaninu na kockice. Dodajte ih povrću. Posebno skuvajte pirinač, pa dodajte smesi, začinite ih peršunovim listom, karijem, biberom, belim lukom i vegetom. Dodajte jednu pileću kocku, pa sve prodinstajte. Na kraju dodajte 50 g parmezana i 200 g suvih šljiva bez koštica. Sve promešajte i ostavite da se ohladi. Za to vreme skuvajte supu iz kesice od povrća i oljuštite jedan krompir. Ovom smesom napunite ćurku. Kad ste je napunili i stavili na krompir, sledi ušivanje ćurke, od grudi prema donjem delu. Ćurku možete obložiti slaninom isečenom na listove. Stavite je da se peče pet sati na 160 stepeni. U toku pečenja ćurku zalivajte skuvanom supom od povrća. Uživajte u novogodišnjem obroku! Prijatno!

Dodaj u spisak za kupovinu
Izgleda da još nemate spisak za kupovinu. Kliknite na dugme ispod da biste kreirali novu.
Ovaj proizvod je već uključen u ovaj spisak
Proizvod dodat u spisak