• Pažljivo biramo i brinemo o svežini proizvoda
  • Asortiman od preko 15.000 artikala
  • Cene i promocije iste kao u Maxi radnjama
  • Besplatna dostava u terminu koji sami birate
  • Brza kupovina
  • Spiskovi  
Nazad

Srednje
Srednji
Više od 30 min

Hvala na oceni

An error occurred[SR]

Već ste ocenili ovaj recept

  • Jela: Glavno jelo
  • Kuhinja: Italijanska kuhinja
  • Dijeta: Klasik
  • Jelo: Večera
  • Prilika: Romantični obrok
  • Sezonа: Sve sezone

Pošalji ovaj recept

Pasta karbonara
Srednje
Srednji
Više od 30 min

Molimo popunite sva obavezna polja da biste nastavili (*)

Sastojci

- 2 Porcije +
  • 1 kom. belоg luka
  • biberа
  • 2 kom. jaja
  • 200 g pavlake
  • 20 ml maslinovog ulja
  • 300 g parmezana
  • 2 kom. peršuna
  • 100 g slanine
  • so
  • 400 g testenine fusili
Pasta karbonara
Priprema

Potrebno: špagete (po izboru), 100 g slanine, 2 kašike maslinovog ulja, 2 žumanceta, 200 g kisele pavlake, 1 čen belog luka, biber, so, seckani peršun, rendani parmezan. Na maslinovom ulju ispržite slaninu dok ne postane blago hrskava. Pred kraj dodajte čen belog luka i promešajte. U posudi izmešajte jedno žumance sa kiselom pavlakom, stavite peršun, pobiberite i posolite. Sipajte smesu u tiganj sa dinstanom slaninom i pržite uz mešanje oko dva minuta. Potom skinite sa šporeta. Skuvajte pastu po uputstvu sa kutije, procedite i sipajte u veću činiju. Prelijte je polovinom smese i dobro izmešajte. Dodajte ostatak preliva, stavite jedno žumance i narendajte parmezan. Prijatno!

Dodaj u spisak za kupovinu
Izgleda da još nemate spisak za kupovinu. Kliknite na dugme ispod da biste kreirali novu.
Ovaj proizvod je već uključen u ovaj spisak
Proizvod dodat u spisak