• Pronalaženje prodavnice
  • Izbor jezika
    SR
    • CP
Nazad

Puding od vanile s prelivom od jagoda i ribizli

Lako
Nizak
Više od 30 min

Hvala na oceni

An error occurred[SR]

Već ste ocenili ovaj recept

  • Jela: Desert
  • Kuhinja: Internacionalna kuhinja
  • Dijeta: Klasik
  • Jelo: Dezert
  • Prilika: Voćni dan
  • Sezonа: Sve sezone

Pošalji ovaj recept

Puding od vanile s prelivom od jagoda i ribizli
Lako
Nizak
Više od 30 min

Molimo popunite sva obavezna polja da biste nastavili (*)

Sastojci

- 4 Porcije +
  • 100 g jagoda
  • 30 g kukuruznog skroba
  • 5 ml arome vanile
  • 40 ml maraskina
  • 10 g maslaca
  • 400 ml mleka
  • 100 g ribizli
  • 100 g šećera u prahu
  • 100 g šećera
  • 5 g soli
Priprema

Zagrejte mleko do ključanja, pa sipajte mešavinu šećera, skroba i soli uz neprestano mešanje kako se ne bi stvorile grudvice. Kuvati dok se smesa ne zgusne dovoljno, sklonite sa ringle i umešajte puter i vanilu. Sipajte u rashlađene činije. Skuvajte sirup od šećera u prahu i vode, zatim dodajte očišćene i propasirane jagode i ribizle, pa nastavite s kuvanjem dok se smesa ne zgusne. Sklonite s vatre, prohladite i umešajte maraskino. Time preljte puding u činijama.

Dodaj u spisak za kupovinu
Izgleda da još nemate spisak za kupovinu. Kliknite na dugme ispod da biste kreirali novu.
Ovaj proizvod je već uključen u ovaj spisak
Proizvod dodat u spisak