Rezultati pretrage recepataPuding od vanile s prelivom od jagoda i ribizli
Maxi logoMaxi logo
  • Puding od vanile s prelivom od jagoda i ribizli

Puding od vanile s prelivom od jagoda i ribizli

Težina pripreme

Lako

Vreme za pripremu

> 30 min

Cena

Nizak

Ocena

Još uvek nije ocenjen
Klasik
Voćni dan
Desert
Puding od vanile s prelivom od jagoda i ribizli

Sastojci za 4 Osoba/e

4 Osoba/e
  • 100 g jagoda
  • 30 g kukuruznog skroba
  • 5 ml arome vanile
  • 40 ml maraskina
  • 10 g maslaca
  • 400 ml mleka
  • 100 g ribizli
  • 100 g šećera u prahu
  • 100 g šećera
  • 5 g soli

Kupi sastojke

Osnovni sastojci
  • Jagoda 250g domaca
    - 23%
    Ovaj proizvod više nije dostupan
  • Kukuruzni skrob prah La Gusto 150g
    150 gr
    779.93 rsd/Kg
    116,99 RSD
  • Aroma vanila Dr Oetker 38ml
    38 ml
    2262.89 rsd/L
    85,99 RSD
  • Maslac Premia I klasa 250g
    250 gr
    1139.96 rsd/Kg
    284,99 RSD
  • Započni pripremu

    Zagrejte mleko do ključanja, pa sipajte mešavinu šećera, skroba i soli uz neprestano mešanje kako se ne bi stvorile grudvice. Kuvati dok se smesa ne zgusne dovoljno, sklonite sa ringle i umešajte puter i vanilu. Sipajte u rashlađene činije. Skuvajte sirup od šećera u prahu i vode, zatim dodajte očišćene i propasirane jagode i ribizle, pa nastavite s kuvanjem dok se smesa ne zgusne. Sklonite s vatre, prohladite i umešajte maraskino. Time preljte puding u činijama.
    Ocena
    Još uvek nije ocenjen
    Da li ste probali ovaj recept?
    Recite nam koliko vam se dopalo
    Internacionalna kuhinja
    Klasik
    Voćni dan
    Dezert
    Sve sezone
    Desert
    • Puding od vanile s prelivom od jagoda i ribizli

    Kupi sastojke

    Osnovni sastojci
  • Jagoda 250g domaca
    - 23%
    Ovaj proizvod više nije dostupan
  • Kukuruzni skrob prah La Gusto 150g
    150 gr
    779.93 rsd/Kg
    116,99 RSD
  • Aroma vanila Dr Oetker 38ml
    38 ml
    2262.89 rsd/L
    85,99 RSD
  • Maslac Premia I klasa 250g
    250 gr
    1139.96 rsd/Kg
    284,99 RSD