Dostava u vreme koje odabereš
Poruči do 21h za sledeće jutro
Donosimo teške artikle do tvojih vrata
Dodatni popusti za online kupovinu

Prijavite se ili registrujte kako biste videli promocije.

Maxi logoMaxi logo
  • Prolećna fritata

Prolećna fritata

Prolećna fritata
Lako
Do 30 min
0/5
Nizak

Sastojci za

Sastojci
2 porcije
  • 1 kom. biberа
  • 1 kom. crnog luka
  • 4 kom. jaja
  • 2 kom. belоg luka
  • peršunovог lista
  • so
  • 100 g spanaća
  • 100 g šampinjona
  • 40 ml mleka
  • 1 kom. biberа
  • 1 kom. crnog luka
  • 4 kom. jaja
  • 2 kom. belоg luka
  • peršunovог lista
  • so
  • 100 g spanaća
  • 100 g šampinjona
  • 40 ml mleka

Započni pripremu

Na maslacu u tiganju pržite crni luk dok ne postane staklast, dodajte šampinjone, blanširani spanać ili blitvu i bei luk, te pržite još dva minuta, a zatim dodajte i začine. Sipajte preko povrća umućena jaja sa vodom ili mlekom. Ostavite tiganj dva-tri minuta na ringli, a zatim ga prebacite u rernu, koja je uključena na 200 stepeni i to samo gornji grejač. Fritatu pecite tri-četiri minuta ili dok se gornja strana ne ispeče. Gotovu fritatu preklopite tanjirom i prevrnite tiganj kako bi fritata ispala na tanjir.

Ocena

Još uvek nije ocenjen
Da li ste probali ovaj recept?
Recite nam koliko vam se dopalo
Internacionalna kuhinja
Klasik
Studentski obrok
Doručak
Proleće,Leto
Glavno jelo

Sastojci za 2 osobe