• Pronalaženje prodavnice
  • Izbor jezika
    SR
    • CP
Nazad

Srednje
Visok
Manje od 60 min

Hvala na oceni

An error occurred[SR]

Već ste ocenili ovaj recept

  • Jela: Prilog
  • Kuhinja: Mediteranska kuhinja
  • Dijeta: Klasik
  • Jelo: Ručak
  • Prilika: Recept za svaki dan
  • Sezonа: Sve sezone

Pošalji ovaj recept

Pohovani škampi
Srednje
Visok
Manje od 60 min

Molimo popunite sva obavezna polja da biste nastavili (*)

Sastojci

- 3 Porcije +
  • 30 g brašna
  • 2 kom. jaja
  • 100 ml belog vina
  • 200 ml jogurta
  • 100 ml mineralne vode
  • 600 g škampi
  • 5 g soli
  • 30 ml limunovog soka
Pohovani škampi
Priprema

0čišćene škampe posolite i prelijte limunovim sokom, pa ostavite da odstoje pola sata. Odvojite žumance od belanca i umutite ih, dodajte so, vino i kiselu vodu, i na kraju brašno. Dodajte umućena belanca i promešajte. Zagrejte ulje za prženje, osušite škampe na ubrusu i umačite u smesu koju ste prethodno pripremili, te ih pržite u vrelom ulju. Po završetku ih stavite na paprini ubrus da se iscedi masnoća. Servirajte i uživajte u ovom obroku uz grčki jogurt. Prijatno!

Dodaj u spisak za kupovinu
Izgleda da još nemate spisak za kupovinu. Kliknite na dugme ispod da biste kreirali novu.
Ovaj proizvod je već uključen u ovaj spisak
Proizvod dodat u spisak