• Pronalaženje prodavnice
  • Izbor jezika
    SR
    • CP
Nazad

Lako
Nizak
Više od 60 min

Hvala na oceni

An error occurred[SR]

Već ste ocenili ovaj recept

  • Jela: Prilog
  • Kuhinja: Internacionalna kuhinja
  • Dijeta: Klasik
  • Jelo: Ručak
  • Prilika: Recept za svaki dan
  • Sezonа: Sve sezone

Pošalji ovaj recept

Pohovana pileća krilca
Lako
Nizak
Više od 60 min

Molimo popunite sva obavezna polja da biste nastavili (*)

Sastojci

- 3 Porcije +
  • 5 g aleve parike
  • 20 g brašna
  • 3 kom. bibera
  • 3 kom. jaja
  • 500 kg pilećih krilaca
  • 50 g prezli
  • 50 g tartar sosa
  • 30 ml ulja
  • 5 g soli
Pohovana pileća krilca
Priprema

Očišćena krilca posolite, pobiberite, nauljite i stavite da odstoje pola sata. Pripremite posudu sa brašnom, posudu sa umućenim jajima i sud sa prezlama, pa uvaljajte krilca u brašno, potom u jaja, pa u prezle, a zatim opet u jaja i u prezle. Pržite ih na umerenoj vatri 15 minuta, nakon toga okrenite da se ispeku sa druge strane još 15 minuta. Pecite ih ukupno oko 40 minuta, u zavisnosti od veličine. Servirajte i uživajte u krilcima uz tartar sos. Prijatno!

Dodaj u spisak za kupovinu
Izgleda da još nemate spisak za kupovinu. Kliknite na dugme ispod da biste kreirali novu.
Ovaj proizvod je već uključen u ovaj spisak
Proizvod dodat u spisak