• Pronalaženje prodavnice
  • Izbor jezika
    SR
    • CP
Nazad

Pljeskavice od crvenog luka i pirinča

Srednje
Nizak
Manje od 60 min

Hvala na oceni

An error occurred[SR]

Već ste ocenili ovaj recept

  • Jela: Prilog
  • Kuhinja: Internacionalna kuhinja
  • Dijeta: Vegetarijanski
  • Jelo: Ručak
  • Prilika: Posni obrok
  • Sezonа: Sve sezone

Pošalji ovaj recept

Pljeskavice od crvenog luka i pirinča
Srednje
Nizak
Manje od 60 min

Molimo popunite sva obavezna polja da biste nastavili (*)

Sastojci

- 3 Porcije +
  • 2 kom. belоg luka
  • 500 g pasulja
  • 1 kom. jaja
  • 30 ml maslinovog ulja
  • 150 g crvenog luka
  • 50 g pirinča
  • 50 g prezli
  • 5 g soli
  • 5 g mešavine začina
Pljeskavice od crvenog luka i pirinča
Priprema

Potrebno je: 500 g kuvanog pasulja ili dve konzerve pasulja, 2 glavice sitno iseckanog crvenog luka, 2 čena belog luka, 1 jaje, 1 šoljica pirinča, 1 kašičica soli, 50 g prezli, začinsko bilje, 30 ml maslinovog ulja. Skuvajte pirinač. Polovinu smese za pljeskavice ispasirajte viljuškom, a polovinu ostavite ucelo. Naseckajte cni i beli luk i ubacite u činiju sa pasiranimi celim pasuljem. Dodajte jaje i začinite. Na kraju dodajte prezle i umesite smesu. Podelite smesu na loptice, zatim formirajte pljeskavice. Bilo bi dobro da ih ostavite u frižideru oko sat ili dva kako bi očvrsle. Zagrejte ulje u tiganju, pa pljeskavice pržite četiri-pet minuta. Zatim okrenite i pržite još tri-četiri minuta, sve vreme na umerenoj temperaturi. Servirajte ih sa listićima rukole i uživajte!

Dodaj u spisak za kupovinu
Izgleda da još nemate spisak za kupovinu. Kliknite na dugme ispod da biste kreirali novu.
Ovaj proizvod je već uključen u ovaj spisak
Proizvod dodat u spisak