• Pronalaženje prodavnice
  • Izbor jezika
    SR
    • CP
Nazad

Pita sa mesom, šampinjonima i kačkavaljem

Lako
Srednji
Više od 60 min

Hvala na oceni

An error occurred[SR]

Već ste ocenili ovaj recept

  • Jela: Glavno jelo
  • Kuhinja: Srpska kuhinja
  • Dijeta: Klasik
  • Jelo: Ručak
  • Prilika: Recept za svaki dan
  • Sezonа: Sve sezone

Pošalji ovaj recept

Pita sa mesom, šampinjonima i kačkavaljem
Lako
Srednji
Više od 60 min

Molimo popunite sva obavezna polja da biste nastavili (*)

Sastojci

- 8 Porcije +
  • biberа
  • 1 kom. crnog luka
  • 3 kom. belоg luka
  • 4 kom. jaja
  • 250 g kačkavalja
  • 500 g kora za pitu
  • 200 ml mleka
  • mešavine začina
  • 200 ml neutralne pavlake
  • 350 g svinjskog mlevenog mesa
  • so
  • 350 g šampinjona
Pita sa mesom, šampinjonima i kačkavaljem
Priprema

Na malo ulja dinstajte mleveno meso i iseckane šampinjone. Dodajte sitno isečene crni i beli luk , so, biber i mešavinu začina. Po potrebi, dodajte malo vode i dinstajte fil za pitu oko 15 minuta. U nauljeni pleh stavite dve kore za pitu, potom nadev i tako redom dok ne potrošite sve sastojke. Nožem isecite pitu na kocke, te je prelijte umućenim jajima sa mlekom, neutralnom pavlakom i kačkavaljem. Ostavite da odstoji 20 minuta kako bi kore upile nadev. Potom pitu pecite na 185 stepeni oko 35 minuta.

Dodaj u spisak za kupovinu
Izgleda da još nemate spisak za kupovinu. Kliknite na dugme ispod da biste kreirali novu.
Ovaj proizvod je već uključen u ovaj spisak
Proizvod dodat u spisak