Rezultati pretrage recepataPečena jagnjetina
Maxi logoMaxi logo
  • Pečena jagnjetina

Pečena jagnjetina

Težina pripreme

Srednje

Vreme za pripremu

> 60 min

Cena

Visok

Ocena

Još uvek nije ocenjen
Klasik
Vikend obrok
Glavno jelo
Pečena jagnjetina

Sastojci za 4 Osoba/e

4 Osoba/e
  • 10 g ruzmarina
  • 5 kom. bibera
  • 2000 kg jagnjećeg mesa
  • 5 g soli
  • 30 ml ulja

Započni pripremu

Jagnjetinu posolite, pobiberite, začinite iseckanim ruzmarinom, nauljite i stavite da odstoji dva-tri sata u frižideru. Potom stavite meso u pleh za pečenje sa malo ulja i pecite u zagrejanoj rerni na 220 stepeni. Kada dobije zlatnožutu boju, proverite da li je sredina dobro pečena. Ako jeste, izvadite meso iz rerne i uvijte ga u foliju. Secite ga i servirajte. Prijatno!
Ocena
Još uvek nije ocenjen
Da li ste probali ovaj recept?
Recite nam koliko vam se dopalo
Internacionalna kuhinja
Klasik
Vikend obrok
Ručak
Sve sezone
Glavno jelo
  • Pečena jagnjetina