• Pronalaženje prodavnice
  • Izbor jezika
    SR
    • CP
Nazad

Lako
Srednji
Više od 60 min

Hvala na oceni

An error occurred[SR]

Već ste ocenili ovaj recept

  • Jela: Glavno jelo
  • Kuhinja: Grčka kuhinja
  • Dijeta: Klasik
  • Jelo: Ručak
  • Prilika: Recept za svaki dan
  • Sezonа: Sve sezone

Pošalji ovaj recept

Musaka od karfiola
Lako
Srednji
Više od 60 min

Molimo popunite sva obavezna polja da biste nastavili (*)

Sastojci

- 4 Porcije +
  • biberа
  • 100 g crnog luka
  • 200 ml mleka
  • 400 g karfiola
  • 500 g svinjskog mlevenog mesa
  • 15 g aleve parike
  • 50 g pirinča
  • 1 kom. jaja
  • so
  • 100 g tost sira
Musaka od karfiola
Priprema

Oeperite šolju pirinča i obarite u nesoljenoj vodi: Vodite računa da se ne raskuva. Veću glavicu karfiola posebno obarite u posoljenoj vodi, pa izdelite na cvetiće. Seckani crni luk propržite na zagrejanom ulju, dodajte mleveno meso i nastavite sa prženjem. Kada meso promeni boju, posolite, pobiberite i pospite alevom paprikom. U podmazan sud ređajte red pirinča, red mesa, red karfiola i tako dok ne utrošite sav materijal. Šolju mleka i jaje umutite i prelijte preko musake. Kada musaka bude skoro gotova, po površini poređajte listove tost sira ili sira po vašem izboru.

Dodaj u spisak za kupovinu
Izgleda da još nemate spisak za kupovinu. Kliknite na dugme ispod da biste kreirali novu.
Ovaj proizvod je već uključen u ovaj spisak
Proizvod dodat u spisak