• Pronalaženje prodavnice
  • Izbor jezika
    SR
    • CP
Nazad

Hleb sa semenkama, orasima i suvim grožđem

Srednje
Srednji
Više od 60 min

Hvala na oceni

An error occurred[SR]

Već ste ocenili ovaj recept

  • Jela: Prilog
  • Kuhinja: Italijanska kuhinja
  • Dijeta: Vegetarijanski
  • Jelo: Večera
  • Prilika: Božićna trpeza
  • Sezonа: Sve sezone

Pošalji ovaj recept

Hleb sa semenkama, orasima i suvim grožđem
Srednje
Srednji
Više od 60 min

Molimo popunite sva obavezna polja da biste nastavili (*)

Sastojci

- 4 Porcije +
  • 500 g brašna
  • 30 g maslaca
  • 50 g semenki suncokreta
  • 20 ml maslinovog ulja
  • 10 ml sirćeta
  • 3 g soli
  • 50 g oraha
  • 50 g suvog grožđa
  • 3 g šećera
  • 1 kom. svežeg kvasca
Hleb sa semenkama, orasima i suvim grožđem
Priprema

Zagrejte 280 ml vode i u njoj rastvorite šećer, izmrvljeni kvasac i dve kašike brašna. U posudi sa brašnom napravite udubljenje gde ćete sipati maslinovo ulje, so, sirće, rastvoreni kvasac, te staviti orahe, semenke i grožđe. Zamesite testo i oblikujte loptu. Pospite brašnom i stavite ga u okruglu tepsiju. Pokrijte alu-folijom i ostavite da naraste oko sat i po vremena. Pospite hleb semenkama, stavite ga u rernu, uključite na 180 stepeni i pecite 35 minuta. Poprskajte hleb vodom pošto ga izvadite iz rerne i namažite maslacem. Prijatno!

Dodaj u spisak za kupovinu
Izgleda da još nemate spisak za kupovinu. Kliknite na dugme ispod da biste kreirali novu.
Ovaj proizvod je već uključen u ovaj spisak
Proizvod dodat u spisak