Maxi logoMaxi logo
  • Fokača

Fokača

Težina pripreme

Srednje

Vreme za pripremu

> 60 min

Cena

Srednji

Ocena

Još uvek nije ocenjen
Vegetarijanski
Vikend obrok
Prilog
Fokača

Sastojci za 3 Osoba/e

3 Osoba/e
  • 1000 g brašna
  • 2 kom. jaja
  • 100 g crnih maslina
  • 200 ml jogurta
  • 30 ml maslinovog ulja
  • 100 ml mleka
  • 150 ml paradajz soka
  • 1 kom. praška za pecivo
  • 3 g ruzmarina
  • 2 g soli
  • 1 kom. svežeg kvasca
  • 2 g šećera

Kupi sastojke

Osnovni sastojci
  • Psenicno brasno T400 glatko Premia 1kg
    - 12%
    1 Kg
    49.99 rsd/Kg
    49,99 RSD
  • Jaja iz podnog uzgoja 10/1 Premia
    10 kom
    21 rsd/kom
    209,99 RSD
  • Masline crne sk Greek Nature 205g
    205 gr
    1195.07 rsd/Kg
    244,99 RSD
  • Jogurt 2,8%mm Premia 1.5kg
    1.5 Kg
    76.66 rsd/Kg
    114,99 RSD
  • Započni pripremu

    Za testo je potrebno: 2 čaše jogurta, 1 čaša mleka, 1/2 kockice kvasca, 2 jaja, 1 kašičica soli, 1 kašičica šećera, 3 kašike maslinovog ulja, 1 prašak za pecivo i 1 kg brašna (preporučujemo pola integralnog, pola običnog mekog). Zamesite testo i stavite da odstoji barem tri sata u frižideru. Nakon toga razvucite testo i stavite preko sok od paradajza, crne iseckane masline i ruzmarin. Stavite da se peče na 250 stepeni dok hleb ne dobije rumenu boju. Prijatno!
    Ocena
    Još uvek nije ocenjen
    Da li ste probali ovaj recept?
    Recite nam koliko vam se dopalo
    Italijanska kuhinja
    Vegetarijanski
    Vikend obrok
    Ručak
    Sve sezone
    Prilog
    • Fokača

    Kupi sastojke

    Osnovni sastojci
  • Psenicno brasno T400 glatko Premia 1kg
    - 12%
    1 Kg
    49.99 rsd/Kg
    49,99 RSD
  • Jaja iz podnog uzgoja 10/1 Premia
    10 kom
    21 rsd/kom
    209,99 RSD
  • Masline crne sk Greek Nature 205g
    205 gr
    1195.07 rsd/Kg
    244,99 RSD
  • Jogurt 2,8%mm Premia 1.5kg
    1.5 Kg
    76.66 rsd/Kg
    114,99 RSD