• Pronalaženje prodavnice
  • Izbor jezika
    SR
    • CP
Nazad

Srednje
Srednji
Više od 60 min

Hvala na oceni

An error occurred[SR]

Već ste ocenili ovaj recept

  • Jela: Prilog
  • Kuhinja: Italijanska kuhinja
  • Dijeta: Vegetarijanski
  • Jelo: Ručak
  • Prilika: Vikend obrok
  • Sezonа: Sve sezone

Pošalji ovaj recept

Fokača
Srednje
Srednji
Više od 60 min

Molimo popunite sva obavezna polja da biste nastavili (*)

Sastojci

- 3 Porcije +
  • 1000 g brašna
  • 2 kom. jaja
  • 100 g crnih maslina
  • 200 ml jogurta
  • 30 ml maslinovog ulja
  • 100 ml mleka
  • 150 ml paradajz soka
  • 1 kom. praška za pecivo
  • 3 g ruzmarina
  • 2 g soli
  • 1 kom. svežeg kvasca
  • 2 g šećera
Fokača
Priprema

Za testo je potrebno: 2 čaše jogurta, 1 čaša mleka, 1/2 kockice kvasca, 2 jaja, 1 kašičica soli, 1 kašičica šećera, 3 kašike maslinovog ulja, 1 prašak za pecivo i 1 kg brašna (preporučujemo pola integralnog, pola običnog mekog). Zamesite testo i stavite da odstoji barem tri sata u frižideru. Nakon toga razvucite testo i stavite preko sok od paradajza, crne iseckane masline i ruzmarin. Stavite da se peče na 250 stepeni dok hleb ne dobije rumenu boju. Prijatno!

Dodaj u spisak za kupovinu
Izgleda da još nemate spisak za kupovinu. Kliknite na dugme ispod da biste kreirali novu.
Ovaj proizvod je već uključen u ovaj spisak
Proizvod dodat u spisak