• Pronalaženje prodavnice
  • Izbor jezika
    SR
    • CP
Nazad

Srednje
Srednji
Više od 60 min

Hvala na oceni

An error occurred[SR]

Već ste ocenili ovaj recept

  • Jela: Hleb i peciva
  • Kuhinja: Srpska kuhinja
  • Dijeta: Klasik
  • Jelo: Dezert
  • Prilika: Slavska trpeza
  • Sezonа: Sve sezone

Pošalji ovaj recept

Domaće kiflice sa makom
Srednje
Srednji
Više od 60 min

Molimo popunite sva obavezna polja da biste nastavili (*)

Sastojci

- 10 Porcije +
  • 1000 g brašna
  • 1 kom. jaja
  • 400 ml mleka
  • 150 g maslaca
  • 15 g soli
  • 400 g mlevnog maka
  • 1 kom. svežeg kvasca
  • 10 g šećera
  • 200 ml ulja
Domaće kiflice sa makom
Priprema

Kvasac stavite u toplo mleko i ostavite 10 minuta da odstoji. U veću posudu sipajte brašno, so, mleko, vodu i ulje. Rukama umešajte testo, potom dodajte i kvasac s mlekom. Umesite testo bez grudvica, te ga prekrijte krpom i ostavite 60 minuta na toplom mestu da se udvostruči. Nakon sat vremena testo premesite i ostavite još 15 minuta da nadođe. Testo je spremno za pripremu kiflica. Napravite osam jufkica i razvaljate ih što tanje. Potom nožem isecite svaku koru na osam troglova od kojih ćete urolati kiflice. Na širi deo trougla stavite kašiku mlevenog maka sa šećerom, te urolajte kiflicu. Od preporučene količine sastojaka dobićete 50-60 kiflica. Pre pečenja premažite ih žumancetom. Bakine kiflice pecite na 180 stepeni oko 20 minuta.

Dodaj u spisak za kupovinu
Izgleda da još nemate spisak za kupovinu. Kliknite na dugme ispod da biste kreirali novu.
Ovaj proizvod je već uključen u ovaj spisak
Proizvod dodat u spisak