• Pronalaženje prodavnice
  • Izbor jezika
    SR
    • CP
Nazad

Teško
Srednji
Više od 60 min

Hvala na oceni

An error occurred[SR]

Već ste ocenili ovaj recept

  • Jela: Desert
  • Kuhinja: Evropska kuhinja
  • Dijeta: Vegetarijanski
  • Jelo: Dezert
  • Prilika: Romantični obrok
  • Sezonа: Proleće,Leto

Pošalji ovaj recept

Čizkejk
Teško
Srednji
Više od 60 min

Molimo popunite sva obavezna polja da biste nastavili (*)

Sastojci

- 4 Porcije +
  • 180 g margarina
  • 450 g kravljeg sira
  • 250 ml slatke pavlake
  • 50 ml mleka
  • 300 g keksa
  • 30 g šećera
  • 1 kom. kremfiksa
  • 220 g šećera u prahu
  • 1 kom. vanilin šećera
  • 1 kom. želatina
  • 300 g šumskog voća
Čizkejk
Priprema

Voće skuvajte sa 100 ml vode i tri-četiri kašike šećera oko 10 minuta. Stavite želatin da nabubri u 50 ml vode oko 10 minuta, ali tako da ne provri i dodajte u voće koje ste skinuli sa vatre. Ostavite da se ohladi. Istopite 180 g margarina i umutite mikserom sa 300 g keksa i pet kašika mleka. Utisnite smesu u okrugli kalup. Ostavite da se stegne u frižideru dok mutite fil. Umutite slatku pavlaku i dodajte kremfiks. U tu smesu dodajte 450 g sira, vanilin šećer i 220 g šećera u prahu. Želatin ostavite da nabubri 10 minuta i zatim ga zagrejte da se istopi (nikako da provri). Pomešajte ga sa malo ove bele smese, potom dodajte u beli fil i sve umutite. Beli fil utisnite u kalup preko kore od keksa. Kada se crveni fil ohladi, rasporedite ga preko belog fila. Ostavite u frižideru da odstoji minimum šest sati. Idealno bi bilo da odstoji u kalupu preko noći. Nakon toga skinite kalup i isecite kolač. Prijatno!

Dodaj u spisak za kupovinu
Izgleda da još nemate spisak za kupovinu. Kliknite na dugme ispod da biste kreirali novu.
Ovaj proizvod je već uključen u ovaj spisak
Proizvod dodat u spisak