Maxi logoMaxi logo
  • Božićna ćurka

Božićna ćurka

Težina pripreme

Teško

Vreme za pripremu

> 60 min

Cena

Visok

Ocena

Još uvek nije ocenjen
Klasik
Božićna trpeza
Glavno jelo
Božićna ćurka

Sastojci za 6 Osoba/e

6 Osoba/e
  • 3 g aleve parike
  • 100 g crnog luka
  • 5 kg ćurke
  • 10 g celera
  • 2 kom. bibera
  • 1 kom. kocke za supu
  • 15 g margarina
  • 5 g listova nane
  • 100 g paprike
  • 2 g soli
  • 300 g šargarepe

Započni pripremu

Dobro operite i osušite ćurku. Izbodite je viljuškom na nekoliko mesta. Premažite je margarinom. Izmešajte nanu, so i alevu papriku te utrljajte preko margarina. U dublju tepsiju stavite iseckanu šargarepu, papriku, celer i crni luk. Istopite kocku supe u malo vruće vode. Stvaite ćurku u podmazanu tepsiju tako da oko nje bude povrće. Zalijte bujonom od kocke za supu. Pokrijte je alu-folijom i na svakih pola sata prelijvajte je sa malo supe. Pecite četiri sata i pri kraju pečenja skinite foliju kako bi ćurka dobila lepu braonzlatnu boju. Uživajte u ovom prazničnom obroku! Prijatno!
Ocena
Još uvek nije ocenjen
Da li ste probali ovaj recept?
Recite nam koliko vam se dopalo
Internacionalna kuhinja
Klasik
Božićna trpeza
Večera
Sve sezone
Glavno jelo
  • Božićna ćurka