• Pronalaženje prodavnice
  • Izbor jezika
    SR
    • CP
Nazad

Teško
Visok
Više od 60 min

Hvala na oceni

An error occurred[SR]

Već ste ocenili ovaj recept

  • Jela: Glavno jelo
  • Kuhinja: Internacionalna kuhinja
  • Dijeta: Klasik
  • Jelo: Večera
  • Prilika: Božićna trpeza
  • Sezonа: Sve sezone

Pošalji ovaj recept

Božićna ćurka
Teško
Visok
Više od 60 min

Molimo popunite sva obavezna polja da biste nastavili (*)

Sastojci

- 6 Porcije +
  • 3 g aleve parike
  • 100 g crnog luka
  • 5 kg ćurke
  • 10 g celera
  • 2 kom. bibera
  • 1 kom. kocke za supu
  • 15 g margarina
  • 5 g listova nane
  • 100 g paprike
  • 2 g soli
  • 300 g šargarepe
Priprema

Dobro operite i osušite ćurku. Izbodite je viljuškom na nekoliko mesta. Premažite je margarinom. Izmešajte nanu, so i alevu papriku te utrljajte preko margarina. U dublju tepsiju stavite iseckanu šargarepu, papriku, celer i crni luk. Istopite kocku supe u malo vruće vode. Stvaite ćurku u podmazanu tepsiju tako da oko nje bude povrće. Zalijte bujonom od kocke za supu. Pokrijte je alu-folijom i na svakih pola sata prelijvajte je sa malo supe. Pecite četiri sata i pri kraju pečenja skinite foliju kako bi ćurka dobila lepu braonzlatnu boju. Uživajte u ovom prazničnom obroku! Prijatno!

Dodaj u spisak za kupovinu
Izgleda da još nemate spisak za kupovinu. Kliknite na dugme ispod da biste kreirali novu.
Ovaj proizvod je već uključen u ovaj spisak
Proizvod dodat u spisak